Inlägg från: Anonym (Stina) |Visa alla inlägg
  • Anonym (Stina)

    Regler psyk

    Dumbledore skrev 2017-01-18 08:15:24 följande:

    Ha! Jag är helt fascinerad över allt du "kan" och "vet". Du har inte bidragit med någon ny kunskap till mig alls, men om det känns bättre för dig så kan vi säga så. Så storsint är jag. Du har pratat om helt irrelevanta saker tråden igenom, och nu börjar det kanske brännas under fötterna?

    Vet du, jag kan bjuda dig på det här. Du har lärt dig något nytt angående lpt, och kunskap är aldrig fel, eller hur? Till nästa gång, försök fokusera på frågeställningen i stället för att trassla in dig i siffror du inte har belägg för. Lycka till!


    Så varför presenterade du inte siffror och statistik då du kom med dina argument då? Det hade ju varit superlätt för dig att säga att så och så många tvångsvårdas istället för att säga nej så är det inte.

    Vilka siffror har jag inte belägg för menar du? Anser du att statistiken jag visade är felaktig? Jag tycker jag var extremt tydlig och spaltade upp allt noggrant så du verkligen skulle förstå. Jag beklagar om du kände att det blev för trassligt för dig, det blev kanske för mycket information.
  • Anonym (Stina)
    Anonym (kalle) skrev 2017-01-19 16:03:56 följande:

    detta stämmer ju inte. Psyk är alltid väldigt noga med att kolla om man är självmordsbenägen? jag vet folk som nästan blivit inspärrade för att dom hotade med självmord


    Det beror lite på vilka omständigheter som är runt omkring, de tittar på saker som kontaktnät, om man har det tryggt runt omkring som t.ex boende, ekonomi, jobb etc och ens tidigare historik och sjukdomar. Så tar de såklart hänsyn till hur man verkar då man pratar om det. Sjäkvmordshot ska förstås alltid tas på allvar, men två personer kan ha helt olika risk att faktisk ta livet av sig fast de pratar om det båda två.
  • Anonym (Stina)
    Dumbledore skrev 2017-01-19 19:16:57 följande:

    Jag syftar på din lilla uträkning där du fick fram att tre procent tvångsvårdas. Plötsligt var det sen en himla massa mer, när du googlat och lärt dig något. Som sagt, fascinerande.


    Eh, du har ju inte ens läst vad jag har skrivit. Läs igen så förstår du lilla gumman.
  • Anonym (Stina)
    Anonym (Haha) skrev 2017-01-19 20:14:51 följande:

    Du har målat in dig i ett hörn! Bara erkänn att du hade fel. 20% är INTE sällsynt :)

    Börjar bli lite pinsamt...


    Det beror på hur man ser det. Sett till alla psykiskt sjuka är det sällsynt och så TYCKER JAG att man ska se det. Det är en fråga om åsikter inte den svart vita syn du har.
  • Anonym (Stina)
    Anonym (kalle) skrev 2017-01-19 20:30:35 följande:

    Tror du på allvar att tvångsvård är en klassfråga??


    Nej, det har jag aldrig sagt något om heller.
  • Anonym (Stina)
    Dumbledore skrev 2017-01-19 22:11:14 följande:

    Lägg ner härskarteknikerna är du snäll, det är inte klädsamt.

    Men jo, jag har läst allt du skrev. Du hävdade att ungefär 3 procent tvångsvårdas, du redovisade också dina siffror. Sen googlade du och kom fram till helt andra siffror. Så jag vet inte vad du tjafsar om? Du hade fel, men hittade rätt siffror sedan, men kan liksom ändå inte backa?


    Du får gärna hitta på egna argument istället för att ta mina. Säger jag en sak upprepar du det två inlägg senare.

    Jag har inte kommit fram till andra siffror. 3% av alla psykiskt sjuka tvångsvårdas, 20% av alla i slutenvården tvångsvårdas. De flesta psykiskt sjuka är inte i slutenvården, därför ser siffrorna annorlunda ut. Du borde själv förstå att altenativet för psykiskt sjuka inte är slutenvård eller ingen vård alls. Det finns rätt många altenativ däremellan.
  • Anonym (Stina)
    Anonym (kalle) skrev 2017-01-20 09:16:36 följande:

    Herre gud läs detta, vad säger du nu då? så himla löjligt

    www.aftonbladet.se/nyheter/a/P8eq5/for-mycket-datorspel-ledde-till-tvangsvard


    Jag säger att han är under 18 år och då gäller helt andra regler, jag pratar om vuxna. Sedan ligger det troligtvis mycket mer bakom, Aftonbladet vill sälja lösnummer och de vore inte första gången de förvred en historia.
  • Anonym (Stina)
    Dumbledore skrev 2017-01-20 01:48:08 följande:

    Men gud... Jag har inte "tagit" något argument av dig. Du ändrar dig däremot lite då och då, och det blir aningens knepigt att hänga med i dina svängningar. Det hela faller på att du aldrig fattat att vi diskuterat slutenvården. Slutenvården. Slutenvården. Jag är fullt medveten om vilka olika instanser som finns inom psykvården, men det vi diskuterat är slutenvården.


    När har jag ändrat mig? DU tycker att vi har diskuterat slutenvården, det är DIN åsikt. För du förstår väl själv att du inte är Gud eller ett allvetande orakel vars synsätt är det ända rätta.
    Anonym (Haha) skrev 2017-01-20 06:09:29 följande:

    Ingen skulle beskriva de siffrorna som 'sällsynt'.. Så bara ge dig.


    Vill du ha sista ordet så bjudet jag på det. Varsågod, du får en till chans att förklara hur förträffligt duktig du är och hur värdelös jag är. Du får använda hur många härskartekniker du vill och vara hur otrevlig som helst, jag kommer inte svara. Jag bjuder på att du får känna dig lite bättre en stund.
  • Anonym (Stina)
    Anonym (kalle) skrev 2017-01-20 11:50:31 följande:

    Människan verkar inte läskunnig och kommer bara med en massa of topic snack


    Där har man för att man försöker vara trevlig och hjälpa dig. Gör du alltid såhär med folk för försöker hjälpa dig? Du kommer inte ha många vänner kvar snart isåfall.
  • Anonym (Stina)
    Anonym (kalle) skrev 2017-01-20 12:42:56 följande:

    Men du har ju förstört tråden med ditt of topic snack. Läs vad frågeställningarna är.


    Du kan väl göra din läxa själv. Jag är knappast den enda som är off Topic heller och jag gav dig källor så du kan skriva ditt arbete.
  • Anonym (Stina)
    Dumbledore skrev 2017-01-20 15:00:51 följande:

    Va? Du menar att du inte har ändrat dig? Du står fast vid ditt första bud om tre procent då eller? Och alla andra, utom du, har diskuterat slutenvården. Inom öppenvården har man inte permissioner eller förmåner som kan misskötas. Det är inte min åsikt, det är fakta. Men nu har du trasslat in dig och verkar inte kunna erkänna det.


    Du förstår väl att man kan vara inlagd inom öppenvården också eller hur?
  • Anonym (Stina)
    Dumbledore skrev 2017-01-20 18:09:45 följande:

    Åh snälla söta du... Är man inlagd så är det slutenvården som gäller. Nu är jag rätt less på dig och din okunskap. Du har ingen erfarenhet och verkar ha stora problem med att tillgodogöra dig information. Du har hävt ur dig så mycket felaktigheter i den här tråden att du borde skämmas.


    Då borde socialstyrelsen också skämmas för det är främst från dem dessa "felaktiga" uppgifter kommer ifrån. Tillskillnad från dig har jag källor på det jag säger, du har inte lyckats via en enda källa utan kommer mest med otrevligheter. Någon information har jag inte sett från dig iaf.

    Man behöver inte vara inlagd på slutenvården, det finns öppna avdelningar också. Du som påstår att du jobbar inom psyk borde känna till det tycker man.
  • Anonym (Stina)
    Dumbledore skrev 2017-01-20 18:50:45 följande:

    Det du till slut fick fram angående hur många som vårdas under lpt stämmer, men det tog tid att hitta va?

    Förstår du skillnad på öppenvård och slutenvård? Du tror väl inte att öppenvård betyder att man är inlagd men kan lämna avdelningen? Och slutenvård är att dörren är låst?


    Det tog väl 30 sekunder, men ser du det som tid så. Du lyckades inte få fram det alls. Du får väl googla så får du se skillnaden mellan öppenvård och slutenvård. Kom ihåg att vara källkritisk, Flashback är t.ex ingen säker källa.
  • Anonym (Stina)
    Dumbledore skrev 2017-01-20 19:06:32 följande:

    Du vet alltså inte. Bra. Kan du ge fan i att uttala dig om saker som du har absolut noll koll på då i fortsättningen?

    Det tog flera timmar för dig att presentera vettiga siffror, du påstod också själv att du inte hittade något till en början.


    Du har fortfarande inte hittat någon fakta, hur förklarar du det? Jag frågar dig det om och om igen men du undviker frågan.

    Som jag redan sagt till dig satt jag med min telefon, det är en gammal slö sak. Då jag satt vid en dator gick det bättre.
  • Anonym (Stina)
    Dumbledore skrev 2017-01-20 20:23:40 följande:

    Eller under tiden i alla fall. Påstår man något som alla andra säger emot så bör man backa upp det med siffror också.

    Ja, ens historia spelar absolut en stor roll. Man kan ha det hur ordnat som helst och vara suicidal, och man kan leva på botten och må bra. Upplever du att du fått ordentlig hjälp?


    Jag HAR backat upp allt jag sagt med källor och fakta. Men du anser tydligen att socialstyrelsen har fel, och det är ju svårt att ändra på den åsikten.
  • Anonym (Stina)
    Anonym (oy) skrev 2017-01-20 20:01:12 följande:

    Jag fattar faktiskt inte vad som händer i denna tråd.. vad håller du på med Stina? Du behöver läsa på en hel del. Eller varför inte fråga någon som kan?

    Som D skrivit så är slutenvård att man är inlagd på sjukhus och öppenvård är det jag går till två dagar i veckan, alltså en mottagning. Man kan ju inte bli inlagd på en mottagning eller har du någonsin träffat någon som varit inlagd på tex en vårdcentral?


    Jag har backat upp det jag sagt med källor, eller anser du också att en anonym människa på nätet är mer trovärdig än socialstyrelsen? Isåfall behöver du lära dig källkritik.
Svar på tråden Regler psyk