• Anonym (lala)
    Äldre 1 Feb 20:13
    4059 visningar
    2 svar
    2
    4059

    Adoptera styvdotter

    www.mfof.se/Documents/Blanketter/tillsan.pdf

    Här finns en länk på en blankett man kan använda sig av. Det går också att skiva det som ett vanligt brev. Brevet ska innehålla:

    *Namn, personnummer och personbevis på maken och barnet.
    *Underskrift av din make och dotterns vårdnadshavare, alltså dig om du är ensam annars även pappans. (Om dottern är myndig, henne själv.)
    *Att det handlar om en närståendeadoption.
    *Eventuellt samtycke från din dotter om att hon vill att adoptionen genomförs (om hon fyllt 12 år måste hon som huvudregel själv samtycka).
    *Kontaktuppgifter till den biologiska fadern. Om han inte är vårdnadshavare så är hans samtycke inte nödvändigt även om dottern är minderårig, dock ska hans inställning ändå klargöras och det är upp till rätten att bestämma om adoptionen är till fördel för din dotter eller inte.
    *Skälen för adoptionen (t.ex. att han funnits med i hennes liv under många år och att de har en far och dotter relation, att dotterns biologiska far inte är närvarande).
    *Det måste också framgå att han inte kommer att utge någon ersättning för att adoptera henne eller att adoptionen i övrigt sker i ekonomiskt syfte.Det måste alltså framgå att det inte har utlovats ekonomiskt ersättning i någon mån. 

    För säkerhetsskull skulle jag skriva ut brevet och adressera det till tingsrättens adress.

Svar på tråden Adoptera styvdotter