Inlägg från: Rataxes |Visa alla inlägg
  • Rataxes

    Moderaternas moraliska haveri och vägen mot botten

    man och nöjd skrev 2017-10-21 11:29:43 följande:
    Att ta ut skyhöga skatter för att sedan betala tillbaka några smulur är mer stöld än stöd.
    Kunde inte sagt det bättre.
    Man ska vara försiktig med att göra barnprogramledare till kulturministrar, särskilt när de pratar och tänker som ett barn.
  • Rataxes
    KillBill skrev 2017-10-21 12:05:39 följande:
    Hur menar du att vi ska finansiera landets försvar, landets rättsväsende utan skatter? Anser du att människor själva ska betala för sjukvård och skola?

    Menar du att det är stöld när staten använder skatteintäkter för att exempelvis ge fattiga pensionärer bostadsbidrag?
    Det du nämner i första meningen är vad skatter ska gå till. Då kunde människor själva välja nivå på sjukvård och vilka skolor man vill anlita.

    Det är stöld när Staten tar ut så hög skatt från fattiga pensionärer att de måste söka bostadsbidrag.
    Man ska vara försiktig med att göra barnprogramledare till kulturministrar, särskilt när de pratar och tänker som ett barn.
  • Rataxes
    man och nöjd skrev 2017-10-21 16:49:50 följande:
    Visst, men jag talar inte om de rika utan om de välbeställda. D.v.s de som av skattesystemet klassas som höginkomsttagare, men inte så mycket mer. I Sverige blir man inte rik på att jobba. Det är mer eller mindre omöjligt.

    Om vi nu ska tala om de rika, som ofta sitter på mångmiljonbelopp i likvida medel, så ja, de har råd att köpa städtjänster med full beskattning.

    Jag tyckte din fråga var meningslös eftersom jag tycker det är fel att beskatta människor så hårt att de behöver bidrag för att kunna bo anständigt. Skillnaden ligger i att ROT/RUT ger jobb åt den om utför tjänsten, vilket är värt betydligt mer än vad avdraget kostar statskassan.


    Mycket bra!
    Man ska vara försiktig med att göra barnprogramledare till kulturministrar, särskilt när de pratar och tänker som ett barn.
  • Rataxes
    Abegayle70 skrev 2017-11-06 11:23:46 följande:
    Jag har inte läst något från någon "skrikhöger" om att alla som vill ska få beväpna sig. Tycker det var ett fult och osmakligt sätt att försöka plocka billiga poäng på en tragedi.
    Jag vet inte om det är till någon hjälp men jag är av den åsikten att de flesta borde ha rätt att införskaffa skjutvapen lättare än idag. Däremot ska personer dömda för våldsbrott inte ha den rätten. Texasmördaren hade alltså definitivt inte varit kvalificerad att införskaffa några vapen i min nattväktarstat. Naturligtvis skulle han kunnat skaffa sig vapen på illegal väg, precis som kriminella gör redan idag. Skillnaden är att han skulle riskera att träffa på en hederlig medborgare med vapen som skulle kunna stoppa honom mycket tidigare.
    Vill man jämföra med USA (vilket dumvänstern undantagslöst gör utan att tänka efter) så bör man även titta på de stater med liberal vapenlagstiftning (t.ex. Vermont, New Hampshire) vilka ligger i paritet med Sverige gällande vapenrelaterade dödsfall. Inte stirra sig blind på exempelvis Chicago (med sträng vapenlagstiftning).

    En bra artikel i ämnet : https://www.dn.se/debatt/fler-legala-skjutvapen-ger-inte-fler-vapenmord/

    Vi glesbygdsbor blir ju mer och mer hänvisade till egna kreativa lösningar när det gäller rättsväsende, eller snarare bristen på densamma. Våldsmonopolet lyser allt mer med sin frånvaro medan tjuvpacket har fritt fram. Min sambo känner sig i alla fall tryggare av att ha tillgång till ett skjutvapen (som hon kan hantera) när jag är borta kvällar och nätter. Ett överfallslarm hjälper föga i ett polisdistrikt bemannat av en bil som kan vara i andra änden av distriktet. Vi är inte de enda i bygden som resonerar så.
    Man ska vara försiktig med att göra barnprogramledare till kulturministrar, särskilt när de pratar och tänker som ett barn.
  • Rataxes




    man och nöjd skrev 2017-11-05 21:20:05 följande:
    Har Östling gjort något olagligt? Eller handlar detta bara om skrikvänsterns moralpanik?
    Dumvänsterns moralpanik så klart. Man betalar såklart inte mer skatt än man åläggs, Kan man betala mindre gör man det. Det finns en hel industri för sådan rådgivning.

    Ljudet av krossat glas ekar när dumvänstern glömmer sina egna. Propagandasidan Politism försvarade t.ex. Timbuktus skatteplanering, Göran Greider satt och försvarade honom i Studio ett. "Goda" människors skatteplanering är inte intressant. Schyffert, Gardell, Schulman, Pascalidou m.fl. Ointressant. "Det är OK när vi gör det".
    Varför ställdes inte frågan i programmet om varför såssarna låter det ske istället för att bara hänga ut de som följer reglerna?


    Man ska vara försiktig med att göra barnprogramledare till kulturministrar, särskilt när de pratar och tänker som ett barn.
  • Rataxes
    anaxo skrev 2017-11-06 18:38:44 följande:
    Nu är inte Östling ensam på onsdag så får vi mer uppgifter över 280st som tillsammans undanhåller 43miljarder i skatt vilket skulle förbättra vår välfärd avsevärt, tar vi inte tag i smitarna så kommer systemet att kollapsa,
    att de påstår att det är deras pengar är ej hela sanningen för det behövs några arbetare för att jobba ihop deras förmögenhet
    Har du riktig tur så flyttar de utomlands, alla 280. Som när såsseriet fick Kamprad och Rausing att lämna landet.

    Lite småkul när dumvänstern sitter i sina elfenbenstorn och skränar, Eva Dahlgren twittrar "Egentligen är ju Sverige ett skatteparadis. Vi betalar skatt o det mesta i vårt samhälle fungerar." medan hon är skriven i New York.

    Kläs av naken

    https://uvell.se/2017/11/06/eva-dahlgrens-skatteparadis/

    Bara en i den långa raden av de "goda" skattesmitarna.


    Man ska vara försiktig med att göra barnprogramledare till kulturministrar, särskilt när de pratar och tänker som ett barn.
  • Rataxes

    De skjutna (både dödade och skadade) på krogen i Biskopsgården, vaktmästaren i Malmö som får tillbringa resten av livet i rullstol, vittnena i Hallonbergen som mördades och tandläkaren i Malmö som mördades känner sig säkert tröstade av flosklerna om att "de flesta överlever att gå på Drottninggatan".

    För att inte tala om de brottsutsatta som får sina anmälningar nedlagda pga. brist på resurser, resurser som går till att utreda löss som mördar varandra. När det gäller att jaga tonåringar som kör EPA-traktorer tycks det dock finnas obegränsat med resurser. Samma poliser synes helt handfallna inför fyrverkeribeskjutningar i vissa områden. Glömde de sina tjänstevapen i utsättningsrummet?


    Man ska vara försiktig med att göra barnprogramledare till kulturministrar, särskilt när de pratar och tänker som ett barn.
  • Rataxes
    KillBill skrev 2017-12-29 14:43:57 följande:

    Jag noterar att du rätt ofta jämför polisens insatser mot ungdomar som framför EPA traktor med andra typer av polisinsatser. Har du själv drabbats av polisinsats vid framförande av EPA traktor?


    Jag misstänker att det är förhållandevis få ungdomar som kör EPA traktor i Biskopsgården och Rosengård. Tycker du att Polisen borde flytta resurser från de delar av Sverige där det körs mycket EPA traktor till storstäder som Göteborg, Malmö och Stockholm?


    Jag har kanske nämnt det ett par gånger, är det för ofta? Måste jag själv ha råkat ut för en företeelse för att ha din tillåtelse att diskutera den?

    Polisen borde kanske använda sina resurser till att göra största möjliga nytta, inte till att reta upp så många som möjligt?
    Det är inte så värst långt från glesbygd till storstad, åtminstone inte för körkortsinnehavare/bilägare vilket jag förutsätter att våldsmonopolet är. För glesbygsungdomar däremot är EPA-traktorer ofta det enda sättet att ha någon form av socialt liv med jämnåriga, du vet, de där ungdomarna som inte har tunnelbana utanför dörren? Eller har föräldrar som kan köpa dem en "mopedbil" som går att köra i 45 km/h (går oftast i 55) för uppåt 100 000 :- (med krocksäkerhet som en flyttkartong)... (De flesta A-traktorer idag är byggda på Volvo 740, som är en hyfsat säker bil, även med dagens mått)

    Här kommer ett exempel på hur våldsmonopolet använder sina knappa resurser:

    "Jag satt i skolan på en SO lektion och då blev jag utskickad för att någon ville prata med mig. 2 poliser stod i entrén och när jag närmade mig sa dom     ⁃    Hej tjejen vi ska kolla på din epa, har du nyckeln på dig"     ⁃    Nej, den ligger inne i klassrummet.     ⁃    Då går du och hämtar den.
    Då gick jag och hämtade den och följde med poliserna ut. Det stod ca 8 poliser där varav några poliser stod vid en annan epa bredvid min. En polis kom fram till mig och tog fram handen och sa att jag skulle ge honom nyckeln direkt. Då höll ja upp den o han drog den ur handen på mig. Han gick fram, öppnade bilen och sedan gick fram till huven. Han öppnade den och frågade vad jag hade för spärr. Jag svarade honom att jag hade en varvregg. Då började han fråga mig om jag visste något om den osv och jag svarade ju självklart att varvreggen stryper så att bilen ej går snabbare än 30-33 km/h. Då svarade han mig bara okej. En annan polis gick fram till den andra epan då ägaren till epan ville ha sin jacka i epan och då sa Ägaren att han inte hade C-lås. Då sa tjejpolisen:     ⁃    Nä jag förstod det då den är så gammal. Då svarade jag henne att många 740 har c-lås vilket kanske retade upp henne, jag vet inte.


    Jag gick mot min epa för att jag ville ha min jacka för att jag frös, då sprang tjejpolisen efter mig och ställde sig framför mig.     ⁃    jag fryser, jag vill ha min jacka.     ⁃    Nej, du får inte ta din jacka.     ⁃    Men jag vill ha den, jag fryser ju?     ⁃    Du får inte röra bilen.     ⁃    Men då kan ju du ta ut jackan åt mig?
    Då började hon skrika på mig att jag skulle ändra attityd och att jag hade en dålig attityd mot henne. Hon höjde även handen en gång mot mig. Hon stod och skrek ett tag på mig även förföljde mig vart jag än gick. (De hade även hämtat en klasskamrat till mig så de tog även hans moppe)


    Senare sen så sa dem till alla oss tre att dem skulle ta eporna och moppen och åka och provköra dem. Vi sa okej, gör det. När dem hade åkt iväg så kom några av dem andra poliserna fram och sa att nu beslagtar vi era epor och EU moppen. Sedan drog poliserna. Och vi blev kvar stående utan fordon. (De höll även på att ta min hemnyckel och skåpsnyckel)"

    Jag har många liknande berättelser att dela, grannflickan som jobbat i mitt garage i många dagar med sin A-traktor, tillsammans med sin pappa, blev av med sitt fordon. Ingen förklaring, fordonet i beslag. 4 ungdomar på hennes skola fick nycklarna beslagtagna till sina fordon, som hämtades och nu står i polisens källare.
    Ringer man om pågående inbrott eller stöld saknas resurser, inte så konstigt iofs när 8 poliser kan stå utanför en skola och beslagta traktorer.


    Man ska vara försiktig med att göra barnprogramledare till kulturministrar, särskilt när de pratar och tänker som ett barn.
  • Rataxes
    man och nöjd skrev 2017-12-30 00:00:44 följande:
    Då råder jag dig att återlämna körkortet till länsstyrelsen.
    Kan det bero på att ungdomarna i den åldern har obegränsad tillgång till skattesubventionerad kollektivtrafik, vilket gör hela den dyra och krångliga hanteringen med egna fordon ganska onödig? till skillnad mot 16-åringarna i Knäckebrödhult där enda kollektivtrafiken är två bussar i veckan på dagtid?
    Jag brukar säga att man borde titta på om körkortsreglerna för unga i USA kunde anpassas för svenska förhållanden. Men med bilhatande kommunister och miljötalibaner bland de styrande är det bara en önskedröm.
    Man ska vara försiktig med att göra barnprogramledare till kulturministrar, särskilt när de pratar och tänker som ett barn.
  • Rataxes
    man och nöjd skrev 2017-12-30 15:00:09 följande:
    Jag tror det är synnerligen nyttigt för dig att läsa såna här berättelser från verkligheten.

    Du svarar lika spydigt som vanligt. Jag är glad att de flesta inte ärsom du.
    Det är inte lönt att ödsla tid på utstötningarna från denna kombination av bokstäver.

    Ignorera...

    Det är bortkastat på innerstadspajasarna.
    Man ska vara försiktig med att göra barnprogramledare till kulturministrar, särskilt när de pratar och tänker som ett barn.
Svar på tråden Moderaternas moraliska haveri och vägen mot botten