Inlägg från: Flash Gordon |Visa alla inlägg
  • Flash Gordon
    KillBill skrev 2017-02-22 16:20:11 följande:

    Socialstyrelsen har inte godkänt dödandet av ett enda barn.


    Som skrivet och efter dina egna siffror.

    Ett antal barn utan "livsförnekande" skador aborteras vid 21+5 och 21+6.

    Detta trots att vi vet att barn kan överleva då.

    Du har samma inställning i sak och är beredd att justera tiderna allt eftersom vetenskapen kan rädda allt yngre liv.

    Nu är tiden för en sådan debatt.


  • Flash Gordon
    KillBill skrev 2017-02-22 16:24:58 följande:
    Se där, nu är moderaterna nere på 17%..
    Kul att se att du tycker att YouGov är en OK mätning att hänvisa till nu. Gäller det även framöver tro?
  • Flash Gordon

    Att några procentenheter moderata sympatisörer skulle sätta sig på bänken, eller gå till något annat parti, är givetvis ingen överraskning utan en beräknad förlust.

    Det handlar trots allt om minus en två-tre-fyra procentenheter mot plus 20-25 procentenheters stöd från SD.

    Nettot blir ganska solkart.

  • Flash Gordon
    KillBill skrev 2017-02-23 15:32:17 följande:

    Det är vidrigt att läsa att Jimmie Åkesson i Wall Street Journal försvarar Donald Trumps påhopp på Sverige.  När vi borde kraftsamla oss mot Donald Trumps attack så väljer Åkesson att sprida ännu fler lögner om Sverige. Finns det något skamligare än att sprida lögner om Sverige i utländsk press?


    Du har förstås ingen vilja att sakligt och metodiskt gå genom vilka påståenden i artikeln du menar är "lögner" och varför?

    Hade bara varit kul att höra hur du uppfattar saken, lite mer i detalj och inte så svepande som: "lögner".
  • Flash Gordon
    Kung Markatta skrev 2017-02-25 13:30:40 följande:
    Morgan Johansson (S) kommer med en alternativ definition av vad som menas med att ljuga. Från artikeln:

    Men många av påståendena stämmer, hur menar du då att de ljuger?

    - Att inte redovisa totala fakta är också ett sätt att ljuga. Det vill säga att förtränga sånt som talar för den motsatta bilden, det är också ett sätt att förleda. Det är precis det man gjort, säger Johansson.
    En spännande utveckling.

    Socialdemokraterna har alltså precis lyft tanken på ett Sanningsministerium för att se till att "fakta" och "sanning" sprids.

    Kommer då Morgan Johansson att kräva att detta Sanningsministerium inte skall "förtränga sånt som talar för den motsatta bilden"?

    Och givetvis kan ingen i sak visa på vad som är "lögner" i det SD skrivit i artikeln.
  • Flash Gordon
    KillBill skrev 2017-02-26 10:25:11 följande:

    Det är märkligt att Flash inte ser att SD sprider alternativa sanningar om Sverige i USA men det kanske är svårt att upptäcka alternativa sanningar om man själv är en del av en sådan.  


    Med tanke på vad du skriver i detta inlägg så ... sten i glashus och allt det där.
    KillBill skrev 2017-02-26 10:25:11 följande:

    Jimmie Åkessons lögner i den amerikanska tidningen Wall Street Journal är emellertid  uppenbara. Låt oss titta på några exempel 


    Jimmie Åkesson påstår att antalet sexualbrott har fördubblats i Sverige mellan 2014 och 2015. Antalet anmälda sexualbrott minskade i sverige mellan 2014 och 2015. Så här ser statistiken ut: 


    SD:s artikel.

    "The number of sex crimes nearly doubled from 2014-15, according to surveys by the Swedish government body for crime statistics."

    http://www.blaljus.nu/nyhetsartikel/fordubbling-av-sexbrott-mot-kvinnor

    "Under 2015 utsattes 1,7 procent (cirka 129 000 personer) för någon typ av sexualbrott. Det är en ökning jämfört med 2014, då 1,0 procent uppgav att de hade utsatts".

    KillBill skrev 2017-02-26 10:25:11 följande:

    Jimmie Åkesson påstår att Svenska skolor har förbjudit kristna psalmer för att inte förolämpa icke-kristna invandrare. Sanningen är att det under lång tid funnits bred politisk enighet om att den Svenska skolan ska vara icke konfessionell och detta har inget som helst med respekt för icke-kristna invandrare att göra.  



    SD:s artikel:

    "Schools have prohibited the singing of traditional Christian hymns because they don’t want to “insult” non-Christian immigrants."

    Det är helt tillåtet med vissa psalmer i kyrkan. Detta enlite skolverket. Dessa stoppas dock, på vissa skolor och ibland, av skolledningar med hänvisning till att invandrare (läs:muslimer) känner sig exkluderade.
    KillBill skrev 2017-02-26 10:25:11 följande:

     


    Jimmie Åkeeson påstår att Sverige tar emot IS krigare med öppna armar. Sanningen är att regeringen i flera steg har skärp Sveriges terroristlagstiftning med syfte att kunna fängsla människor som stridit med exempelvis IS. 


    SD:s artikel:

    "An estimated 300 Swedish citizens with immigrant backgrounds have traveled to the Middle East to fight for Islamic State. Many are now returning to Sweden and are being welcomed back with open arms by our socialist government."


    http://www.metro.se/artikel/folkpartiet-stockholms-stad-vill-ge-is-krigare-f%C3%B6rtur-i-bostadsk%C3%B6n-xr

    IS-krigare ges förtur i bostadskö av socialdemokratiska Stockholm kommun.

    "När den rödgrönrosa majoriteten i Stockholms stads socialnämnd under tisdagen klubbade igenom en ny strategi för att motverka våldsbejakande extremism lät kritiken inte vänta på sig. Strategin, som föreslår att personer som vill lämna extremistgrupper eller återvänder från strider utomlands ska få hjälp med försörjning, arbete och bostad, kritiseras för att ge en ”gräddfil” för kriminella och för att den inte ger några konkreta förslag på hur personerna ska avradikaliseras."


    ---

    Så frågan kvarstår: kan du visa var någonstans SD ljuger i artkeln?

    Artikeln ligger ute i sin helhet på Samtiden, SD:s nättidning.

  • Flash Gordon
    KillBill skrev 2017-02-27 21:22:18 följande:

    Wow,  det var alltså bara 18% av moderatpolitikerna som ville att M i högre grad skulle samarbeta med SD!  


    Definera "samarbeta" i sammanhanget.

    Det var just det.

    "Samarbeta" defineras inte så du vet inte vad de svarat ja eller nej på.

    Samtal om enstaka frågor? gemensam budget? Vad?

    Vilket den efterförljande debatten i P1 tydligt visade. två moderater, en från Boden och en från Linköping som inte kunda speca vad de sagt ja resp nej till.

    Det som är klart är att M nu har börjat samtala med SD. Det har börjat rulla.
  • Flash Gordon
    Missermajser skrev 2017-03-01 22:21:46 följande:

    www.stockholm.se/-/Nyheter/Politik-och-beslut/Bred-overenskommelse- om-riktlinjer-mot-valdsbejakande-extremism/

    Om det är något fel på den senaste överenskommelsen i Stokholms stad (inte någon socialistregering då som Åkesson menar så måste jag kalla det om inte alternativ sanning så väldigt tillspetsat att tala om "öppna armar".


    Stockholm Stad är ju bara det första exemplet jag googlade fram.

    Även regeringens (socialist govornment) samordnare har förordat samma lösning.
    https://www.svd.se/sahlin-stottar-forslag-om-jihadisthjalp

    Och allt började, som jag kommer ihåg det, med Örebro.

    Förtur till lägenheter, studier och jobb.

    För många är nog det att se som "öppna armar", misstänker jag.
  • Flash Gordon
    KillBill skrev 2017-03-02 08:56:58 följande:

    SD refererar till resultatet av den årliga NTU undersökningen. Detta handlar alltså inte om rapporterade fall av sexualbrott utan om resultaten av en enkät. Hade SD i stället refererat till antalet anmälda sexualbrott (som man brukar) så hade det visat sig att antalet anmälda sexualbrott hade minskat med 12 procent mellan år 2014 och 2015.


    Som en kommentar till den undersökning som SD bygger sitt påstående på skriver BRÅ skriver att resultaten enskilda år ska tolkas med försiktighet.


    Om vi tittar på resultaten i NTU enkäten för några år så ser vi att 2013 så uppgav 1,3 % att de hade varit utsatta för något sexualbrott, 2014 så sjönk siffran till 1% för att sedan 2015 att 2% har varit utsatta för sexualbrott.


    Tycker du att SD har tolkat resultaten med försiktighet när man basunerar ut att sexualbrotten har ökat med nästan 100% mellan 2014 och 2015? Sanningen är att sexualbrotten minskade med 23% mellan år 2013 och 2014 och ökade med 70% mellan år 2014 och 2015 (Tittar man på perioden 2013 till 2015 så har sexualbrotten ökat med 31%).? Att påstå att sexualbrotten har ökat med nästan 100% är inget annat än demagogi och vi måste kunna förvänta oss mer av ett svenskt riksdagsparti.


    Utbildningen och undervisningen i svenska skolor ska vara icke-konfessionell och så har det sett ut sedan början av 1990- talet. Det innebär att det inte får finnas religiösa inslag i skolan. Skolverket har förklarat att det är möjligt att sjunga Den blomstertid nu kommer, som visserligen är en psalm men som är tydligt förknippad med traditionen med skolavslutning men i övrigt är kyrkliga sånger inte tillåtna och detta handlar inte om respekt för muslimer utan om den svenska skollagen.

    Om någon enskild rektor skulle ha gjort tolkningen att det inte heller är tillåtet att sjunga Den blomstertid nu kommer och skulle motivera detta med respekt om muslimer (jag har svårt att tro att detta skulle vara sant) tycker du då att det är en fråga som är nödvändig att diskutera internationellt? Även detta påstående från SD måste betraktas som ren och skär demagogi.


    Du refererar till en debattartikel  2015 i Metro skriven av en politisk motståndare.  Några dagar senare kom ett genmäle i Aftonbladet där det slogs fast att de flesta påståendena i debattartikeln hade varit felaktiga. www.aftonbladet.se/debatt/article20821986.ab


    Ett år senare år 016 blev sju av partierna i Stockholms stads kommunstyrelse överens om nya riktlinjer mot våldsbejakande extremism. Även SDs nya kelgrisar moderaterna står bakom dessa riktlinjer som kan läsas här: www.stockholm.se/-/Nyheter/Politik-och-beslut/Bred-overenskommelse- om-riktlinjer-mot-valdsbejakande-extremism/


    Om ett Sverigedemokraterna väljer att publicera kritik mot Sverige i amerikanska tidningar, kritik som kan skada svensk turism och svenskt näringsliv så bör kritiken vara saklig, det är SDs kritik INTE.  


    Du kan alltså inte bevisa att SD ljuger i sin artikel och börjar nu glida på orden och kalla det "osakligt" istället.
Svar på tråden Moderaternas moraliska haveri och vägen mot botten