• Bitterkexet

    Bra mat att frysa in

    Har tänk att göra storkok med mat och sedan frysa in i matlådor. Behöver tips på förslag att göra :)
    Kommer på spagetti&köttfärssås, korvstroganof, chili con carne och efter det tar det stopp.
    Är inte så mycket för kalops och liknande så gärna inte det :)

    Bomba med förslag

  • Svar på tråden Bra mat att frysa in
  • Grande Rock

    Klara soppor brukar också gå bra att frysa, men de tar en evinnerlig tid att tina.


    Att tro är att inte veta
  • fjanten

    Lasagne, pajer (tacopaj, västerbottenpaj, kycklingpaj ... finns hur många som helst), soppor

  • Aniiee
    Grande Rock skrev 2017-02-10 22:34:30 följande:

    Klara soppor brukar också gå bra att frysa, men de tar en evinnerlig tid att tina.


    Soppa bör frysas i påsar, så går det fort att tina.

    _________________________

    TS, maträtter att frysa:
    Pastalådor av olika slag
    Alla slags pajer
    Kyckling- och köttgrytor
    Biffar och bullar av valfritt kött
    Soppor
    Pizzor i slices
    Piroger
    Matmuffins
    (Frukostsmoothies)

    Återkommer.... måste gåp ut med en hund eller 3....
    Projekt 100 maträtter för under 30 kr per portion klar! On to the next one!
  • Carambolan
    Grande Rock skrev 2017-02-10 22:34:30 följande:

    Klara soppor brukar också gå bra att frysa, men de tar en evinnerlig tid att tina.


    Som Annie skrev: frys i fryspåsar. Se till att det blir platta paket och inte klumpar så tar det bara ett par minuter att tina i varmvattenbad :) Ett annat tips är att frysa dem portionsvis om du gör storkok så är det lätt att stoppa precis så mycket soppa som behövs i kastrullen.
  • modsey

    Sjömansbiff.

    Potatis o köttförssoppa m tacosmak.

    Lasagne

    Kycklinggryta /köttgryta av olika slag.

    Lånkokt tomatsås- perfekt att ha som bas i frysen

    Köttbullar/köttfärsbiffar

    Fiskburgare

    Dillkött

    Pannkakor i drivor - gör även creps på dem

  • Klickerträna

    Pizzabullar.
    Gratänger, ex fiskgratäng, potatisgratäng.
    Grytor av alla slag.

    Jag fryser/återuppvärmer helst ris. Tycker det håller sig bäst. Pasta och (främst kokt) potatis tycker jag lätt torkar eller förändras i konsistens/smak, men ris går att lita på .

    Men som tidigare nämnts är det A och O att frysa i portionsstorlek så att allting inte måste kylas och värmas fler gånger än nödvändigt.

Svar på tråden Bra mat att frysa in