Inlägg från: Anonym (Ledsen) |Visa alla inlägg
  • Anonym (Ledsen)

    Hur ska jag bemöta den väldigt dominanta biomamman?

    elyse skrev 2017-02-12 23:07:59 följande:

    Öva in och var beredd på att möta halvfula kommentarer med "Hur menar du nu? " eller bara "Ursäkta? ". Gör susen!


    Ska verkligen göra det, kommentarer som vänder frågan mot henne. Men ju mer jag skriver här desto mer känner jag att det största problemet är min sambo. Den "gyllene kon" är svår att kritisera...haha!
  • Anonym (Ledsen)
    WWL skrev 2017-02-13 00:02:57 följande:

    Känner så igen mig! Så gjorde hon med sambon med, tagga i vissa inlägg osv.. Då gillade jag å kommenterade nått gulligt. Efter några gånger var det inte roligt längre så då slutade hon. Å då passade sambon på att ta bort henne som vän.. (Han tröttnade på att hon taggade honom i allt)

    Jag satte ner foten direkt när biomamman började köra över mig.

    Sen dess har hon inte satt sin fot i vårt hem el pratat med mig.

    Däremot beter hon sig som en barnunge mot min sambo, men det är hans strid.

    Så jag gjorde bägge, var övertrevlig och satte ner foten.

    Om han är mannen i ditt liv, få honom att förstå att hon kan inte klampa ner dig. Förstår han inte det, är han tyvärr inte redo att gå vidare...


    Har gillat någon av statusarna men jag tycker mest att det är sjukt löjligt. Jag tror att flera människor runt min sambo tycker det också, ingen verkar iallafall trycka på gilla-knappen.

    Just den där grejen tycker jag personligen är mest patetiskt och desperat.
  • Anonym (Ledsen)
    Anonym (F) skrev 2017-02-12 23:47:47 följande:

    Tänk så fel man kan läsa, läste nämnligen "värst var när jag stötte på henne i hallen i bara trosor klockan 23 på kvällen" som att Hon stod i bara trosor i eran hall när du kom hem .. haha!


    Haha! Jag såg det också, skriver som en kratta ibland.
  • Anonym (Ledsen)
    Fånga dagen skrev 2017-02-13 09:51:32 följande:

    Din sambo och hans ex är mycket goda vänner. Ni har nyss flyttat ihop efter att ha känt varandra i 4 år. Jag tycker att du borde känt till hur deras relation såg ut, och att exet kunde dyka upp  vilken tid på dygnet som helst, utan att annonsera sin ankomst först Varför diskuterade du inte detta med din sambo för längesen, innan du flyttade in?

    Egentligen skulle det ju inte behöva diskuteras öht. Han borde begripa det olämpliga i detta, utan att du ens ska behöva påpeka det. Synd att du inte satte ner foten tidigare. Då hade du fått svar på hur pigg han hade varit på att förändra saker, som du inte är bekväm med.


    Det kan låta naivt men jag föreställde mig inte det här. Jag vet att de alltid har varit goda vänner och pratar mycket i telefon, men jag tror att det här med spontanbesök eskalerade efter att vi flyttat ihop. Sen så kan det va så att han aldrig reflekterat över det, är fullt naturligt för honom att alla kommer o går som de vill.
  • Anonym (Ledsen)
    FrökenKanSjälv skrev 2017-02-13 11:43:18 följande:

    Jag håller med dem som skriver att du ska fråga "Hur/vad menar du?" varje gång du får en pik. Det sätter henne på pottkanten plus att din sambo kommer bli uppmärksam på hennes kommentarer. Se helt oskyldig ut, som att du faktiskt inte begriper vad hon menar så får det ännu större effekt.

    När det gäller att hon lånar barnens nycklar och kliver in så tycker jag att ni kan montera upp en säkerhetskedja. Prata med sambon om att du är nervös för att hon ska kliva rakt in när ni har sex och att du inte törs ha sex när du inte vet om ni får vara ensamma. Då får du nog en säkerhetskedja...


    Det argumentet har jag också tagit och det köper han. Men han säger att den gången när jag stod halvnaken faktiskt inte är exets fel. Hon hade sms:at honom två minuter innan hon stod i vår hall om att hon skulle komma upp, att det var han som inte hann meddela mig först. Men det är skitsamma för mig, ska sätta tydligare krav. När barnen är hos sin mamma så får dem ringa innan, och exet får som andra människor ringa i god tid ifall hon vill kika förbi. Inte komma in med våra nycklar i vårt hem. Ska ställa det kravet!
  • Anonym (Ledsen)
    Ester69 skrev 2017-02-13 12:11:19 följande:
    Då får barnen lämna kvar nycklar vid vecko byte. Har hänt liknande här och efter det blir det inget med att ta nycklar till mamman längre.
    Det är bara så svårt det där, barnen kommer och går lite som de vill. Tonåringar är svåra att styra, men jag ska faktiskt ta upp det med min sambo. Blir det ingen förändring så.
  • Anonym (Ledsen)
    Fånga dagen skrev 2017-02-13 12:25:01 följande:

    ". Mamman till barnen har en tendens till att raljera och fälla lite hånfulla kommentarer till mig när vi stöter på varan"

    Stöter ni ofta på varandra när sambon inte är närvarande? Hur är hon mot dig när han är det?


    Det är inte ofta som vi stöter på varann bara hon o jag, va väl den gången jag stod i bara trosorna. En annan gång så stötte jag på henne o hennes sambo, vi hälsade bara då.

    Hon är väldigt glad och kärleksfull mot min sambo, skulle kalla henne flirtig. Jag är inte osäker så den biten borstar jag bort. Det enda jag inte tål är gliringarna hon kommer med mot mig, det är tyvärr inför min sambo. Han reagerar inte eftersom han är van med hennes burdusa jargong.
  • Anonym (Ledsen)
    Anonym (Stopp) skrev 2017-02-13 13:49:01 följande:
    Fast nej, här tar sympatin slut. Din man ska gränsa sitt ex inte sina barn. Han måste väl ha tillräckligt mycket styrka i sig själv att göra klart och tydligt för exet att hon inte får använda barnens nycklar utan får ringa på dörren som alla andra? Att gå omvägen om barnen är bara fegt.
    Barnen ska få komma och gå som dem vill, den biten vill jag inte ändra på. Barnen hör dessutom av sig innan (nu talar jag om den veckan vi inte har barnen, annars kommer o går dem hursom givetvis under barnveckan).

    Jag ska ta ett allvarligt snack med honom ikväll, blir bara mer o mer irriterad när jag tänker på det och ju mer jag ventilerar det här.
  • Anonym (Ledsen)
    BioBonus skrev 2017-02-13 14:22:53 följande:
    Gör så. Ingen som inte bor hemma hos mig hade fått komma och gå som de själv behagade. 
    Håller med, oavsett mamma, bästa vän eller exfru.
  • Anonym (Ledsen)
    Ess skrev 2017-02-13 15:27:11 följande:
    Varför inte låsa sjutillhållarlåset och låta nyckeln sitta i, och om ni inte har ett sådant så skaffa en kedja till dörren som du lägger på när inte barnen är där. Du kan ju även lägga på kedjan då barnen är där, förutsatt att alla är på insidan av dörren.
    Förhoppningsvis så behöver det inte gå så långt att vi behöver skaffa ett sjutillhållarlås. Så långt tänker jag inte låta det gå.
Svar på tråden Hur ska jag bemöta den väldigt dominanta biomamman?