Forum Sjukvård - änglarum
Varje medlem är ansvarig för sina inlägg.
 • Livmoderhalscanser och barnönskan.

  Mån 13 feb 2017 11:27 Läst 6050 gånger Totalt 2 svar
  Nattug­glan90
  Visa endast
  Mån 13 feb 2017 11:27

  Ihopp om råd och stöd skriver jag denna tråd för jag har i gen aning om vad jag ska göra med allt detta. Jag är 26 år och bor med min sambo,i ca 6 månader försökte vi bli gravida utan lycka för att sedan få reda på att jag har livmoderhalscacer (ingen av oss har barn) läkarna har beslutat att dom vil ta bort hela livmodern vilket så klart vände upp och ner på vår värld. Vi har försökt hitta andra vägar att gå , olika operationer , vi diskuterade med läkaren om trachelektomi och han sa att för att den ska vara som mest lyckad så måste jag ha kvar 10 milimeter kvar av min livmoderhals, vilket jag inte kommer ha så vi pratade om att om han kunde spara 5 milimeter så skulle de kanske gå med hjälp av de lilla snöret som knyts fast i slutet, men att de är mycke större risk för sent missfall, och han kunde inte heller klargöra om de ens är möjligt förens jag ligger på bordet och blir opererad, jag har också läst mycke om transplantation av livmoder men de är ennu ingen tillgång till de , jag undrar om de finns nån som gjort denna operation med oddsen emot sig eller nån som vart tvungen att ta bort livmodern och hur man tar sig tillbaka från de ????

 • Mån 13 feb 2017 13:53 #1

  Beklagar verkligen. men ni kan ju adoptera?

  Låt läkaren ta det som måste bort så dina chanser att bli frisk ökar.

 • Anonym (förkr­ossand­e)
  Visa endast
  Ons 15 feb 2017 15:31 #2

  Har tyvärr ingen egen erfarenhet..vill bara beklaga det du är med om och vad det kan komma att innebära för framtiden. Kan ni i alla fall ta ut ägg som ni kan spara om det finns en öppning för något alternativ senare vad gäller att någon annan kan bära barnet eller om du kunde transplantera en livmoder...eller kommer äggledare och äggstockar att vara kvar i dig? Förlåt om mina frågor är dumma men jag är verkligen inte alls insatt i vad som görs vid en sådan operation. 


  Jag förstår din sorg och jag tycker även det är okänsligt att bara säga att de kan adoptera. Det är en process i sig att komma fram till det med och vore inte rättvist mot ett adoptivbarn heller om man inte var helt bekväm med det beslutet. Folk hänvisar så lätt till det, men det är inte alltid en lätt eller naturlig sak för alla att vilja gå vidare med. Helst inte som man har drömmen om att få bära och föda ett barn, den upplevelsen kan för många vara en väldigt stark önskan och dröm att få vara med om. Så inte lätt bara ställa om sig med sikte på adoption då när man är mitt i försök att bli gravid och samtidigt få ett så hemskt besked...


  Jag beklagar TS och hoppas det finns någon lösning från läkarna för dig så du får behålla en del av din livmoderhals. Tekniken går ju framåt så försök samla så mycket info du bara kan, vänd dig till annat sjukhus om du har möjlighet osv. 


  Önskar dig all lycka till, kram!

Logga in
Bli medlem
Svara i tråden...

Innehåll