Inlägg från: Anonym (hmh) |Visa alla inlägg
  • Anonym (hmh)

    Snälla optiker hjälp mig!

    Prova att byta optiker? Jag har varit både hos specsavers och smarteyes vart smarteyes sålde alldeles för starka glas till mig, hela världen va på snedden.

    Röker du? tänkte bara, för att det sägs att rökare får sämre syn tidigare än icke-rökare.

  • Anonym (hmh)
    Anonym (Irriterad) skrev 2017-02-24 23:04:56 följande:
    När du fick för starka glas hur visste du det? Vet du varför du fick för starka glas? Mina sista progressiva har ju ingen styrka på långt håll men jag ser ju ändå suddigt i dom. Jag fattar ingenting!

    Jag har aldrig rökt.
    Förstår. 7000 är inga små summer.

    Det märktes när man kom ut från optikern, såg ut som marken lutade mer åt höger/vänster än vad den gjorde på riktigt. Vet inte varför optikern hade get mig för starka glas, han antog väl att jag kommer att behöva det i framtiden? :)
    förstår inte heller varför det är suddigt för dig :/ du kanske behöver lite styrka på långt håll?
  • Anonym (hmh)
    Anonym (Irriterad) skrev 2017-02-24 23:31:16 följande:
    Fick du byta glas gratis? Ordnade det upp sig för dig sen? Jag kan inte så mycket om vad optiker har för sig men jag tycker ju att din optiker borde ha gjort glas efter ditt recept som det såg ut dagen han beställde glasen? Konstigt om han gjorde starkare för framtiden då eller kanske hade han mätt fel bara?

    nop. gick runt med de glasen i kanske 2-3 år och tänkte att ögonen korrigerar det själv, visserligen gjorde ju ögon det, det va bara snett ett par dagar, det är ju inte bra att gå runt med för starka längre tid.


    Nästa optiker mätte styrkan i glasen och sa att det va alldeles för starka för mitt synfel, mina nya glasögon är svagare än de jag hade innan :D


     


    Men det kanske är något du kan göra? gå till en annan optiker med dina glasögon och se vad de säger om dem? kanske är så att den optikern du går till bara vill pumpa dig på pengar? Foten i munnen

  • Anonym (hmh)
    Anonym (Irriterad) skrev 2017-02-25 16:24:52 följande:
    Men jösses amalia! Stackars dig! Lustigt att dina nya glasögon flera år senare blev svagare. Hade din nya optiker någon förklaring på varför din gamla optiker gav dig så starka glasögon?

    Jag gick ju till en annan optiker citerar mig själv nu: Jag var inne och frågade en annan optiker men fick inga direkta svar av henne heller, kanske ville hon inte smutskasta en annan optiker eller kanske ville hon inte lägga tid på mig men hon antydde till att man inte brukar korrigera så lite synfel som 0,50 på avstånd.

    Så jag fick ju tyvärr inte några svar där heller. Inte ens vad som normalt kan vara fel när progressiva inte funkar. Jag var tom in till en tredje optiker men denne vägrade säga något alls om jag inte gjorde en undersökning. Den sistnämnda får aldrig min business eftersom att hon var så ohjälpsam det är då ett som är säkert.

    Så nu står mitt hopp till alla snälla människor på forumet. Solig
    De "nya" är fortfarande för starka för mig, jag kan kanske plocka fram dem om 15 år så är de kanske lagom. :)
    Den nya optikerns förklaring va att den andra optikern hade givit mig för starka för att kompensera, vilket man inte ska göra, det kan leda till komplikationer med ögonen (kan börja skela exempelvis).

    Verkar som alla får olika hjälp hos optiker, min vän får hjälp med att välja bågar som passar, jag får inte hjälp med sådant. och du verkar inte få hjälp med passande styrka.
    Det finns ju märkesbågar som går på flera tusen, om du har märkesbågar kan man ju byta glas till dem så behöver du inte känna att du har slängt pengar i sjön ang bågar, om du skulle hitta en optiker som har svar, så kan de byta glas i dina bågar.
Svar på tråden Snälla optiker hjälp mig!