Inlägg från: Anonym (Dad) |Visa alla inlägg
  • Anonym (Dad)

    Problem med min tjejs dotter

    Hej!

    Har dejtat en tjej i ca 3 månader och jag tycker verkligen om henne. Vi ses ca 3 gånger i veckan och ibland har vi barnen med oss. Hon har en dotter på 11 år som sannerligen är bortskämd och jag har en son på 15 år.

    Jag tycker inte alls om hennes dotter eller sättet min tjej (vet inte vad jag ska kalla henne annars) har uppfostrat henne på.

    Första gången vi träffades med barnen så åt vi middag hemma hos mig som jag och min son hade lagat. Min tjejs dotter var väldigt ohyfsad, sa att maten var äcklig och att hon inte tänker äta mer för att det smakar bajs. Min tjej sa inte mycket, skrattade lite generat och sa försiktigt att man inte säger så. För att inte tala om att dottern höll på med mobilen under hela middagen också, ingen tillsägelse.

    Andra gånger vi har träffats så har det hänt att dottern har börjat skrika i affärer för att hon inte har fått det hon velat ha (jag skämdes otroligt mycket). Hon har även varit dryg mot min son och snäsigt frågat vad han glor på (hon tyckte att han glodde på henne)..

    När vi allesammans åt på en restaurang så var hon såklart snäsig även där, petade runt med gaffeln i maten och åt i princip ingenting av den mat som JAG betalade för. Jag erbjöd mig nämligen att betala hela utemiddagen den gången, jag ville vara lite generös.

    Det finns mer också, men dessa saker som jag tog upp nu är det värsta. Hon är verkligen bortskämd och ohyfsad, ouppfostrad. Hon vill ha saker hela tiden och min tjej går oftast med på att köpa det, men är det nånting hon inte får så tar det hus i helvete. Man skäms när man är med henne och min tjej bland folk.

    Och hur kan ens en 11 åring snacka skit om mat som andra har tagit sig tid till att laga? När man är 11 år så bör man absolut förstå hur man beter sig.

    Min son tycker inte alls heller om henne och vill att jag lämnar denna tjej för att det inte medför något gott.

    Problemet är bara det att jag kind of har kärat ner mig en del i denna kvinna. Hon bryr sig om mig, har humor och är väldigt snäll. Hennes personlighet och utseende är toppen, det dåliga är hennes dotter och att hon aldrig säger åt henne eller ens försöker uppfostra henne.

    Jag och min son har så många gånger velat säga åt dottern, men vi har aldrig gjort det. Jag tänker att man inte kan uppfostra någon annans barn, men samtidigt så drabbar det ju även oss. Att flytta ihop finns inte ens på kartan så länge dottern beter sig såhär. Det är nog som det är nu.

    Ska jag ta upp detta med min tjej? Prata om det med henne? Jag funderar på det, men jag vet inte riktigt hur jag ska ta upp det och hur jag ska säga det. Vill inte att det ska bli problem eller att hon ska bli sur på mig, hon måste ju förstå att det inte kan vara såhär..

    Vill inte att det ska behöva bli så att jag måste avsluta det vi har.

    Kom gärna med tips och förslag, något bra att säga. Inga otrevliga kommentarer, tack.

  • Svar på tråden Problem med min tjejs dotter
  • Anonym (Dad)
    MagiskMamma skrev 2017-03-01 13:22:25 följande:

    Du behöver göra flera saker. Först och främst behöver du förstå vilken roll du spelar i flickans liv. Är det länge sen hennes mamma lämnade/blev lämnad av hennes pappa? Är du en av många pojkvänner i raden som mamman har eller är du kanske den förste efter separationen? Har flickan syskon, om inte så är detta ett ensambarn som har fått konkurrens om sin mammas tid, kärlek och uppmärksamhet.

    Flickan är 11 år. En rätt knepig tid då de är på väg in i puberteten och har många egna tankar och känslor som de inte får rätsida på. Utöver det ska hon nu försöka ställa om sig till att hennes familj utökas. Min 11-åring bröt ihop när jag träffade en ny och vi tog upp ämnet barn med den nye. Det var en jätteskräck för henne, som ensambarn hon är.

    Flickan provocerar dig och det lyckas. Du har inte känt henne länge och kanske är hon inte ouppfostrad så till den grad hon vill ge sken av. Hon vill provocera och det lyckas hon ju med.

    Prata med hennes mamma om hur du upplever det hela och lägg upp några strategier tillsammans. Prata även med dina barn. Visa flickan att hon inte behöver vara orolig, hennes mamma är fortfarande hennes mamma, har hon en pappa så är det han som är pappa och du kommer inte att försöka ta hans plats. Visa att du är mån om att flickan ska känna sig nära sin mamma, tex säg "det kommer snart en ny film på bio, jag tror att ni tjejer skulle tycka det var kul att se den, utan oss grabbar"...

    Se flickans känslor snarare än hennes handingar, så tror jag att det kommer att gå bra för er.


    Flickan har en pappa som hon är hos varannan vecka. Självklart försöker jag inte ta hans plats och det tror jag att många vet om. Flickan är inte sur eller ledsen över separationen, vad jag har märkt. Min tjej säger i alla fall att hon tog det bra.

    Jag vill inte utsätta min son för detta längre. Det är aldrig bra när vi är alla tillsammans så därför ska jag prata med min tjej och om det inte blir bättre så måste jag tyvärr lämna. Hennes dotter kommer knappast uppfostras av sig själv och jag anser att det är mammans jobb att visa henne rätt väg. Kan inte ha det såhär och som det ser ut nu så kommer vi inte kunna flytta ihop på långa vägar så man börjar ju fundera vad det finns för framtid i detta förhållande egentligen.
  • Anonym (Dad)
    Anonym (Morsan) skrev 2017-03-01 20:43:31 följande:

    Utan att ha läst övriga kommentarer är det här min första tanke: ni har låtit barnen bli en del av ert förhållande VÄLDIGT tidigt och det är riskabelt på många sätt.

    Kanske läge att backa lite?

    Har din tjej varit singel länge? Om inte blir det här ännu jobbigare för hennes dotter.


    Håller inte med dig om att det är tidigt med tanke på deras ålder, samt att vi inte försöker bilda en familj här. Sedan ses vi ändå inte så himla ofta.

    Min tjej har varit singel i cirka 9,5 år och det skulle jag kalla länge.
  • Anonym (Dad)
    Anonym (Underklass) skrev 2017-03-02 12:52:11 följande:

    Problemet är såklart inte dottern utan att den tjej du väljer är så otroligt dålig som mamma och förebild. Allt det du beskriver vittnar om låg moral och respekt hos DIN TJEJ och då kan man fråga sig varför du inte har bättre smak än så?


    Problemet är ju både dottern och mamman.

    Bättre smak? Jag antar att alla begår misstag. Jag har trots allt inte bundit mig till henne, bara dejtat henne och hela grejen med dejtandet är ju att lära känna personen och se om det kan utvecklas till nåt större.
  • Anonym (Dad)
    Anonym (.) skrev 2017-03-02 12:54:51 följande:

    Ska du ha en kärring som inte ens är kompetent nog uppfostra sitt barn? Det är faktiskt grundläggande kompetens.


    Nej. Flera har föreslagit att jag bör tala vett med henne så det ska jag göra. Därefter får jag se hur jag gör.

    Detta är i alla fall inget som jag accepterar.
  • Anonym (Dad)
    Anonym (Underklass) skrev 2017-03-02 13:08:12 följande:

    Men snälla vän. Din tjej är vuxen. Hennes moral och personlighet är formad, stelnad och fast. Lycka till med att göra henne till en annan människa...


    Vi är inte vänner, men okej.

    Varför blir du så jävla dryg? Okej, men jag skiter väl i att försöka prata vett med henne och lämnar henne direkt då, om det passar dig.

    Bara dra från tråden.
  • Anonym (Dad)
    Anonym (2 sidor) skrev 2017-03-02 15:23:00 följande:

    Ditt sätt att uttrycka dig och din uppenbara svåroighet att beshärska irritation får mig att undra om problemet bara ligger hos mamman och dottern.

    Att som vissa köpa dina ord rätt av om hur jobbig dottern är utan att höra mammans sida på saker och ting är bara dumt.

    Kanske du skulle förändra dig själv innan du försöker dig på att förändra andra? Och du kanske inte ser dina egna och ditt barns fel och brister. barn kan vara jobbiga och en 'pain in the ass' men vuxna som är otrevliga är lite svåra att ursäkta.

    Jag tror faktist det vore bäst för henne och dottern om du lämnade direkt, men förklara gärna varför och vad du har skrivit här så kommer hon säkert lättare över dig.


    Haha, du får gärna tro att jag är supeririterad! Jag kan säga så mycket som att om en anonym på internet är otrevlig mot mig så är jag otrevlig tillbaka.

    Jag kan försäkra dig om att jag inte är elak mot dottern eller mamman. Jag har brister jag med, precis som alla andra människor, men det är inte det som sätter käppar i hjulet för vårat förhållande. Men du får tro vad du vill.

    Jag ska förmodligen lämna för min och min sons skull.
Svar på tråden Problem med min tjejs dotter