• Kuddebarn

    Problem med min tjejs dotter

    Anonym (J) skrev 2017-03-01 16:00:27 följande:

    Håller verkligen med nedan.

    Det är alldeles för kort tid för att involvera barnen så pass som ni har gjort. Skulle aldrig utsätta mina barn för sådan hets, att de plötsligt och från ingenstans ska infinna sig i detta. Flickan har förmodligen inte fått den tiden HON har behövt att acceptera att hennes mamma har en ny man i sitt liv, att denna man har en son osv. Hon tilläts inte smälta allt sådant i sin takt, för att det är omöjligt att hinna med det på så kort tid och beroende på hennes personlighet och ålder. Att dessutom ställa krav/förvänta sig att de ska vara glada och på ett visst sätt bara för att DU har minsann betalat för den maten gör mig illamående faktiskt.

    Hennes dotter i övrigt är kanske helt ok, men just nu trotsar helt enkelt, hon kanske inte kan visa sina känslor på annat sätt.

    En annan sak, flickan kanske har någon bokstavsdiagnos och det är ingenting man kan göra åt. Skulle inte bli förvånad att din tjej inte har berättat det än eftersom ni har dejtat så kort tid.


    Det spelar ingen roll att du tycker att de har involverat barnen för tidigt. Personligen tycker jag inte det, men det är min åsikt. Dessutom gör det inte flickans beteende mer okej, snarare tvärtom. Om mamman har involverat flickan för tidigt så är det hennes fel, men flickan har inte rätt att vara otrevlig mot andra och bete sig som en idiot bara för det.

    Hur tänker du? Klart att flickan skulle ha varit tacksam och ätit av den mat som ts betalade för. Något annat tyder bara på att hon är bortskämd och ouppfostrad, vilket hon ÄR. Mamman borde prata med flickan och fråga henne om hon är missnöjd över den nya situationen med den nya killen och sonen, hon ska inte lägga över det på ts.

    Oavsett vad så finns det ingenting som gör flickans beteende okej. Allra minst hur hon är mot ts som som är mest "oskyldig" av alla.

    Ts bör lämna denna kvinna, hon är ingen bra förälder.
  • Kuddebarn
    tobe skrev 2017-03-01 16:40:39 följande:

    Skulle vara intressant att höra vad tjejen egentligen tycker om ts son, andras barn och sina ungar liksom


    Vad har det med saken att göra? Problemet är ju hennes dotter.
  • Kuddebarn
    Anonym (Morsan) skrev 2017-03-01 20:43:31 följande:

    Utan att ha läst övriga kommentarer är det här min första tanke: ni har låtit barnen bli en del av ert förhållande VÄLDIGT tidigt och det är riskabelt på många sätt.

    Kanske läge att backa lite?

    Har din tjej varit singel länge? Om inte blir det här ännu jobbigare för hennes dotter.


    Herregud, det är inte tidigt eller dåligt! Barnen är ändå 11 och 15 år, inte 5 och 6.

    De har ju inte direkt tänkt flytta ihop och det är ju inte så att de umgås varje dag så det finns inget problem.
  • Kuddebarn
    Anonym (Underklass) skrev 2017-03-02 13:08:12 följande:

    Men snälla vän. Din tjej är vuxen. Hennes moral och personlighet är formad, stelnad och fast. Lycka till med att göra henne till en annan människa...


    Nu är du löjlig. Visserligen kommer hon säkert inte lyssna, men hon måste ju vara medveten om vilken dålig mamma hon är och att hennes dotters beteende är oacceptabelt. Ts kan absolut försöka prata med henne. Om det tjänar nånting till eller ej, det är en annan sak.
  • Kuddebarn
    Anonym (Underklass) skrev 2017-03-02 13:42:57 följande:

    Absolut inte. Du är löjlig och naiv. Att försöka påverka en vuxens uppfostran av sitt redan 11-åriga barn kommer inte gå.


    Det bryr jag mig inte om. Ts får försöka om han vill.
  • Kuddebarn
    Anonym (naivt) skrev 2017-03-02 13:46:23 följande:

    Varför tar du gör givet att hon är medveten om vilken dålig mamma hon är och att hennes dotters beteende är oacceptabelt? Tror du på fullt allvar att människor uppfostrar sina barn fel med flit? tror du inte att mamman om hon hade förstått att hon gjorde fel skulle ha försökt ändra på det?

    Det funkar inte så, folk uppfostrar inte sina barn fel för att de vet att det är fel, de gör så för att de inte förstår att det är fel, ibland har de skeva värderingar från sin egen uppväxt, ibland klarar de helt enkelt inte av att uppfostra ett barn, orkar inte ta konflikterna, orkar inte stå emot trycket, svaga helt enkelt.

    Visst kan TS prata med henne, men som du själv skriver så lär hon inte ta till sig ett skit för hon fattar förmodligen inte att hon uppfostrat dottern fel, hon tycker förmodligen hon gjort helt rätt och rationaliserar bort dotterns skitbeteende med hon är bara lite trlött, det är lite för mycket för henne nu, osv... så vad tycker du TS kommer åstadkomma med att prata med henne? Få henne att inse att hon gör fel? Kom igen nu, hur tror du att du själv skulle reagera om någon säger att du uppfostrat dina barn helt åt helvete fel?


    Ehm, jag menade att mamman måste få VETA vilken usel mamma hon är och att hon uppfostrar ungen helt fel. Vad gör ts fel i att försöka få henne på bättre vägar? Om han lyckas eller inte är väl en sak, men han kan ju i alla fall försöka.

    Nej, jag tror inte att mamma kommer lyssna. Läser du ens vad jag skriver? Jag sa aldrig att jag tror det, jag sa att jag INTE tror det. Men till skillnad från dig så är jag inte negativ.

    Det är inte fel av ts att prata med henne. Fortsätter detta beteende hos dottern så är hon dödsdömd i samhället, oavsett vad du vill tro.
  • Kuddebarn
    Anonym (2 sidor) skrev 2017-03-02 15:23:00 följande:

    Ditt sätt att uttrycka dig och din uppenbara svåroighet att beshärska irritation får mig att undra om problemet bara ligger hos mamman och dottern.

    Att som vissa köpa dina ord rätt av om hur jobbig dottern är utan att höra mammans sida på saker och ting är bara dumt.

    Kanske du skulle förändra dig själv innan du försöker dig på att förändra andra? Och du kanske inte ser dina egna och ditt barns fel och brister. barn kan vara jobbiga och en 'pain in the ass' men vuxna som är otrevliga är lite svåra att ursäkta.

    Jag tror faktist det vore bäst för henne och dottern om du lämnade direkt, men förklara gärna varför och vad du har skrivit här så kommer hon säkert lättare över dig.


    Fast om någon är otrevlig mot en så är det inte konstigt att man är lite otrevlig tillbaka.

    Hur ska vi som svarar i tråden får höra mamman och dotterns syn på saken har du tänkt?

    Jag tror att det är bäst för ts son OCH han själv om han lämnar denna odrägliga mamma och hennes ouppfostrade unge. Få se hur många män som vill ha denna mamma sen när de får se vilken unge som följer med i bagaget. Jag förstår helt klart varför hon varit singel länge.
  • Kuddebarn

    Ts, lämna nu denna kvinna och dotter. De är störda.

Svar på tråden Problem med min tjejs dotter