Inlägg från: Anonym (Källkritik) |Visa alla inlägg
  • Anonym (Källkritik)

    Problem med min tjejs dotter

    Anonym (Violett) skrev 2017-03-02 17:07:24 följande:
    Du borde veta att det inte går att ha källkritik när det gäller en tråd på familjeliv!

    Här är det bara att tro det eller ej. Så lika bra att du drar med dina faktalektioner nån annanstans.
    I viss mån kan man göra det på Familjeliv.

    Testa att klicka på visa endast för ts. Då får du fram ett hanterligt antal inlägg. Läs dessa och bilda dig ett omdöme om ts som källa.

    I första inlägget har han käret ner sig i dejten, han söker råd om hur han ska hantera dejtens barn som han skriver att han tycker illa om.

    I senare inlägg uppträder han en aning labilt när han möter kritik, han har dessutom på endast en dag gått från att vilja försöka åstadkomma något tillsammans med den han kärat ner sig till att vilja avsluta förhållandet.

    Min tanke är att ts verkar lite för labil och lättkränkt för att jag ska anse att källan är fullt trovärdig.

    Min gissning är att flickan varken är bortskämt eller ett monster. Hon är ett barn, enligt ts har mamman varit ensamstående i nio år, det är inte så lätt för en 11-åring att hantera en omogen och krävande vuxen som hon anar vill vända upp och ner på det liv som är hennes.

    Ts ogillar flickan och flickan ogillar ts. Det är bara bra om ts avslutar, det krävs mer mognad och tålamod för att bli en del av en familj än ts har.

    För övrigt - vem skriver om ett restaurangbesök: Det var jag som bjöd om man inte anser att detta är relevant. Och hur ser psykologin bakom behovet att tala om att man bjöd ut?
Svar på tråden Problem med min tjejs dotter