• Aniiee

    handla på nätet

    Nej, du måste ta det här steget längre, om du ska ha något att komma med. Du måste göra en kylskåpsdörr som både är en "platta" att surfa efter mat/hushåll på, som du kan göra och visa en middagslista på, inklusiver recept som naturligtvis kan läsas under matlagningen, läsa av vad du har i kyl, fys och skafferi och hur mycket, bäst före-datum-koll, ge middagstips utifrån det, ha "to-do"-listor och minnes"lappar", kalender, och dessutom vara så pass slittålig och magnetisk så att ungarnas teckningar går att sätta fast när de kommer från dagis. EV skanna in dem.....

    Och, ja... den måste kunna hålla reda på familjens matbudget också.

    There. Nu har du något att göra med din uppfinningsrikedom och ingengörsanda =)


    Projekt 100 maträtter för under 30 kr per portion klar! On to the next one!
  • Aniiee
    xrobin skrev 2017-03-03 23:23:56 följande:

    När du handlar på nätet får du ingen rutin, ibland kanske du beställer på tisdag, ibland torsdag. Jag tycker inte att man ska behöva tänka på att handla mat, det ska vara en del av ditt och din familjs vardagsliv. Det är syftet med denna produkt.


    Ursäkta om jag låter lite hård nu, men när DU handlar på nätet får DU ingen rutin, DU kanske beställer på tisdagar ibland, torsdagar ibland (och om det är ett problem för DIG och DU inte har någon mat tis/ons när det blir torsdagar) så behöver DU lära dig att PLANERA bättre. 

    Det är en del av de flestas vardagsliv att ta en halvtimme-timme i veckan, planaera matsedel, inköpslista, kolla i skåpen, veckoerbjudanden osv, och även beställa hem mat, om de gör på det sättet, rutinmässigt på samma dag och till samma dag varje vecka under samma tidsintervall. En del är till och med så företagssamma att de beställer 2-3 veckors leveranser på samma gång. Småhandlar gör de flesta ändå, pga fräschhet på varor, platsbrist osv. 

    Som sagt, jag tycker det är superbra att du är företagssam och vill underlätta, men här har du missat en massa saker, och underlättar inte mer än en magnet-papperslista och penna kunde ha gjord.
    Projekt 100 maträtter för under 30 kr per portion klar! On to the next one!
  • Aniiee
    Linnis92 skrev 2017-03-03 23:47:43 följande:
    Den hade jag köpt! Men inte en surfplatta.
    Jag får meddela när min nästan-brors lillasyrra är klar med det smarta hemmet hon och hennes kompisar håller på att utveckla som ingengörsprojekt på högskolan. =P
    Projekt 100 maträtter för under 30 kr per portion klar! On to the next one!
  • Aniiee
    xrobin skrev 2017-03-04 13:04:11 följande:

    Tack för alla inlägg, jag uppskattar verkligen era åsikter!

    Jag undrar om det skulle vara mer intressant för er om man kunde planera matsedel för kommande veckan/veckor på matplattan? Ni skulle kunna följa personer ni känner tex. dietist/bloggare mm och få rekommendationer på recept från de, ni skulle även kunna få färdiga matsedlar från dessa personer. Vid matlagning har ni alltid receptet till hands. Ni har dessutom alltid full koll på er budget och kan se tips på hur ni kan minska era matkostnader.

    Den största skyllnaden från att planera på papper och penna blir nog att du enkelt kan byta ut recept och variera dina matsedel genom rekommendationer samt att du har mer kontroll över dina kostnader (tex. kan du alltid se hur mycket du spenderat under förra månaden och uppskattningsvis vad du kommer spendera nästa månad). Systemet kan även rekommendera alternativa recept med de ingredienser som du har till hands. Efter en tid skulle systemet kunna lära sig era vanor och rekommendera saker som håller på att ta slut eller som ni köper regelbundet.

    Det är värt att nämna att syftet med produkten är att göra matinköp en del av ditt vardags liv och inte något du gör en gång i veckan.


    Alltså, ett till av dina stora prblem är ju att den där plattan kommer bli jävligt obekväm att arbeta med en längre stund. Att stå och planera en matlista, som tar några..... 20 minuter om man är snabb, har ungefär samma rätter hela tiden och så, 2 timmar för mig som gör det professionellt (men jag har ju helt andra krav då också) på en platta som sitter fast på kylen.... plus att ordna inköpslistan, kunna hålla i reklamblad (möjligen på en annan platta). vilket tar ytterligare en kvart.. Dessutom blir sånna ställningar för plattor rätt ostabila när de sitter utanpå något och inte är integrerade.... Nej, det är inte en arbetsställning jag vill ha, varken för benen eller för händerna,

    Att "göra matinköp till en del av ditt vardagsliv" fungerar inte så. Småinköpen som måste göras (tex om mjölken tar slut) görs genom att svänga förbi affären. Det kommer du inte undan med mindre än att återinföra de gamla mjölkbuden som kommer med pinfärsk mjölk varje dag. Att man skulle akuthandla på nätet är ohållbart. Alltså handlar man på nätet (om man nu vill handla på nätet) en gång i veckan eller kanske varannan vecka, och tar man tiden man behöver. Att din platta automatiskt skulle skicka iväg en beställning ett visst klockslag en viss dag är direkt DUMT. Det skulle lägga till ett helt onödigt stressmoment, för man skulle ändå behöva titta igenom så den inte beställer onödiga saker eller missar något man behöver.

    Alternativet till din platta är inte papper och penna. Det är Food Planner på alla plattor/telefoner.

    Jag ser att du i alla fall tagit till dig lite av det jag skrev i mitt första inlägg. Men jag tror du måste lägga ned tanken på en platta och satsa på att göra en superapp istället.
    Projekt 100 maträtter för under 30 kr per portion klar! On to the next one!
Svar på tråden handla på nätet