Aniiee skrev 2017-03-14 16:11:21 följande:
Ja, om burken är oöppnad så håller den ju i en 20-30 år eller så. Öppnad... not så much. Dessutom smakar tonfisk i konservburk rätt illa efter en dag eller två om burken inte är plastklädd på insida....
Jag tänkte ur synvinkeln hel konserv och sterilt vid öppnandet.
Men spelar mindre roll, en burk tonfisk innehåller ~175g, nått som räcker till rätt lite.
Så ser inget problem här, och göra jätte batcher med detta känns så konstigt då det är så snabbt och enkelt att göra detta.
Det tar ju bara så lång tid det tar och öppna burken nästan och göra denna rätt nästan.
Och kan tänka mig att det bra smakar som bäst i max 2 dagar, sen fallerar smaken allt eftersom.
Och smakmässigt så ser jag som du att det inte håller så länge.
Men ätbart och utan uppenbara kontamineringar, så bör det klara sig ett tag.
Folk är så överdrivet känsliga på detta område, och slänger fullt ätbara saker som smakar okey.
Av en rädsla jag inte förstår mig på.
Menar då att rädslan generellt inte är befogad, då det är så enkelt och avgöra om det går att äta.