• Anonym (Korre­sponde­nsgymn­asiet)
    Äldre 15 Mar 14:33
    7660 visningar
    1 svar
    1
    7660

    Hemstudier?

    Du kan byta skola. Det finns ett distansgymnasie som heter Korrespondensgymnasiet, det kan du söka in till.
    Man har lektioner och så, som man bokar in med lärare, alltså = lärarna bestämmer inte tiden, ni behöver inte sitta i webcam utan kan prata via telefon, du pluggar 1-2 kurser i taget (som du muntar av med en lärare från Hermods Novo som sätter ett betyg) och så länge du skickar in arbete i tid + hörs med din mentor när ni bestämt, så får du ingen frånvaro = du får CSN.
    Det kräver dock hård disciplin, och som du antagligen redan vet så är det lätt att bli distraherad när man är inne på internet, och det är klart att det är roligare att lägga tid på att titta på roliga internetsaker än att plugga.
    Men klarar man det så är det ett underbart sätt att plugga på, sen om man kombinerar det med jobb, pluggar på distans för att man har en "krävande fritidssysselsättning" (t.ex elitidrottare, framgångsrik bloggare, etc), för att man måste pendla långt och länge för att komma till skolan, eller för att man helt enkelt inte trivs i skolmiljön, det kvittar. 
    För mig så har det varit en fantastisk upplevelse, men Du måste veta med dig själv att du VILL gå ut gymnasiet och att du känner att du kommer att klara av disciplinen som man måste ha. Man kan dessutom plugga vart man än vill. 
    Här har du en länk till deras sida: korr.se/ Glad

Svar på tråden Hemstudier?