Inlägg från: Nappar12 |Visa alla inlägg
 • Nappar12

  deprimerad efter abort

  Jag gjorde min 3e abort i november förra året och sedan dess har jag isolerat mig fullständigt från världen.. var "bara" i v.7 så den fysiska smärtan gjorde inte så ont men psykiskt har jag blivit helt personlighetsförändrad. Blev mer eller mindre påtvingad till aborten av min sambo och jag hann inte riktigt tänka efter vad jag själv ville , utan lyssnade på honom eftersom vi bara hade varit tillsammans i 6 månader när jag blev gravid. Nu ångrar jag mig något så fruktansvärt!! Han har en dotter från tidigare förhållande som kommer på besök varannan helg och jag får en klump i magen varje gång hon är här för jag sitter bara och tänker på min abort. Och hur han valde att skaffa barn med en annan kvinna men tvingade mig göra abort.. det gör så fruktansvärt ont och vårt förhållande är inte längre sig likt , det enda jag kan tänka på är att bli gravid igen för att komma över denna sorgen och börja leva igen. Nu läser jag på distans hemifrån och går knappt utanför dörren då jag har sån fruktansvärd ångest när jag ser gravida, småbarn och barnvagnar överallt...
  min sambo förstår detta och säger nu att han vill vi ska försöka skaffa barn men känns inte som ett nytt kommer ersätta det gamla.

  Jag ska till vårdcentralen på torsdag för att få sömntabletter, kan knappt sova om nätterna och ligger och grubblar på hur jag kunde vara så oerhört dum och göra abort när jag önskar mig ett barn mer än något annat. Är det någon annan som varit med om detta o blivit gravid igen? Blir man någonsin sig själv igen..?

 • Svar på tråden deprimerad efter abort
 • Nappar12

  Tack för dina råd! Jag har nu bestämt mig för att vänta med ännu en graviditet då det endast var 5 månader sen jag gjorde aborten och inget har förändrats sen dess.. jag pluggar fortfarande o mina studier har blivit lidande pågrund av min abort (blev sjukskriven i en månad) och mina sömnproblem har inte blivit bättre. Relationen till min sambo är fortfarande katastrof efter aborten o jag känner att tilliten är borta.. alla säger att jag borde avsluta relationen och gå vidare men det är svårt rent praktiskt med bostad osv. Därför stannar jag kvar när jag innerst inne känner att detta svek inte går förlåta. Det mest logiska vore att gå vidare för jag känner hur jag är bitter och olycklig i vår relation efter det som hänt..

Svar på tråden deprimerad efter abort