• riboflavin

    Alterativa tillbehör till kött/fisk/fågel

    Jag har precis fått veta att jag troligen har diabetes, inväntar utredning ang. typ.

    Jag vill förekomma det hela lite och hoppa över klassiska kolhydratrika tillbehör såsom potatis, rotfrukter, pasta och ris för att underlätta ett stabilt blodsocker. Vilka är era favoriter?

    Igår åt vi ugnsbakade paprikor till kyckling och en grönsllad, idag är planen fisk med blomkålsris.

    Vi är inte kräsna och saknar helt födoämnesallergier.


    Vid god typografi ska horungar inte förekomma.
  • Svar på tråden Alterativa tillbehör till kött/fisk/fågel
  • modsey

    Jag brukar riva rödlök, morötter, lite röd (eller vitkål), stek dem hastigt i olivolja med örtsalt och vitlök och ha i en näve strungbönor. Supergott i stället för potatis

  • Petter och jag

    Stekt vitkål: Riv vitkål, stek den. Rättikagratäng, påminner till utseendet om potatisgratäng. Broccoli- eller blomkålsmos.

  • riboflavin

    Mmm, låter gott alltihop. Men är inte rättika ungefär lika kolhydratrika som potatis?


    Vid god typografi ska horungar inte förekomma.
  • AniieeHär
    riboflavin skrev 2017-03-31 16:23:53 följande:

    Mmm, låter gott alltihop. Men är inte rättika ungefär lika kolhydratrika som potatis?


    Potatis: 16,8% kolhydrater
    Rättika: 2,5% kolhydrater

    Så, nej =P
  • riboflavin
    AniieeHär skrev 2017-03-31 16:27:46 följande:

    Potatis: 16,8% kolhydrater

    Rättika: 2,5% kolhydrater

    Så, nej =P


    Tack du besparade mig en googling
    Vid god typografi ska horungar inte förekomma.
  • Stårschan

    Bönsallad
    Hummus
    Strimlad eller hyvlad zucchini kan man snabbkoka i lättsaltat vatten eller buljong och ha istället för pasta
    Wokad strimlad vitkål (krydda gärna med lite soja, vitlök, sambal mm)

  • AniieeHär

    Tips från mig!

    Tips nr 1: Googla "sides" eller "side dishes" när du letar recept på nätet. USA är SÅÅÅÅÅÅÅÅ mycket bättre på detta än Sverige.

    Recepttips:
    Rostad butternut-pumpa med mynta och pumpafrön
    Sauterade, gröna bönor (haricot verts) med citron och purjolök
    Rostad broccoli med jordnötter
    Rostad blomkål med pumpafrön lime och brunt smör
    Limabönor med smör, mynta och lime
    Collard greens
    Succotash (innehåller dock majs)
    Mirliton Relish (superpopulärt på restaurangen i Louisiana jag jobbade på)

  • AniieeHär
    riboflavin skrev 2017-03-31 16:28:43 följande:
    Tack du besparade mig en googling
    Any time =)
  • Stårschan
    AniieeHär skrev 2017-03-31 16:43:06 följande:

    Tips från mig!

    Tips nr 1: Googla "sides" eller "side dishes" när du letar recept på nätet. USA är SÅÅÅÅÅÅÅÅ mycket bättre på detta än Sverige.

    Recepttips:
    Rostad butternut-pumpa med mynta och pumpafrön
    Sauterade, gröna bönor (haricot verts) med citron och purjolök
    Rostad broccoli med jordnötter
    Rostad blomkål med pumpafrön lime och brunt smör
    Limabönor med smör, mynta och lime
    Collard greens
    Succotash (innehåller dock majs)
    Mirliton Relish (superpopulärt på restaurangen i Louisiana jag jobbade på)


    Hur gör du när du rostar broccoli? Jag åt jättemumsig sådan med parmesan en gång, men jag får inte till det själv.
Svar på tråden Alterativa tillbehör till kött/fisk/fågel