Inlägg från: FallenAngelNr1000 |Visa alla inlägg
  • FallenAngelNr1000

    Adoptera som adopterad?

    Har ni läst tråden rätten till sitt irsprungspass? Inte riktigt samma poäng däri men läs mina kommentarer om ni känner för det?

    Casull; du har redan egna barn alltså? Hir fungerar du i samband med dom då? Varför skulle det vara ett "större" problem med en adopterad? Tänker, du har ju erfarenhet utav svårigheterna? Och redan barn idag ? Du skulle snarare kunna hjälpa på ett bättre sätt. Du som adopterad skulle och som vi andra vore väl mest berättigade att göra något sådant som en adoption. Du vet vad du saknat, vad du aldrig fick lära dig, vad du har förlorat. Det skulle su kunna hjälpa ett barn med som behöver det! Att du blir arg säger du som en ursäkt, mem du har ju redan barn, är det inte ett fortfarande resultat i att inte ha varit fullt förstådd? Vilket är vad du skulle kunna ge en annan istället? Eller rror du att du skulle flippa på ungen fast du själv varit i dom skorna.. Ja då borde du kanske inte adoptera isåfall.

    Får man fråga var ifrån du är adopterad?

  • FallenAngelNr1000
    JellyBean skrev 2017-04-04 00:13:24 följande:

    Jag är PRECIS likadan. Adoptionsskadad AF.


    Hej! För man fråga hur ditt liv ser ut idag? Lyckades du fixa familj eller är du ensam ? Var det p ga höndelser innan adoptionen eller dplig uppväxt här också ? Läs min tråd, rätten till sitt Ursprungspass om du känner för det !
  • FallenAngelNr1000
    JellyBean skrev 2017-04-03 17:59:26 följande:

    Personligen tycker jag att dom som haft en mindre bra adoption ska tänka sig noga för innnan dom adopterar. För omedvetet och även oom dom inte vill så kan dom föra över sina egna "skador" på ett barn som mest troligt redan kommer med "bagage". 

    Vad menar du med att inte fungera emotionellt som man borde?


    Hur menar du här egentligen? Vad för saker ? Jag ser det snarare tvärtom, man får snarare en tillhörighet man aldrig har möjligheten att uppleva på annat sätt kanske. Man kan hjälpa barnet ännu bättre.. På alla sätt som man sjölv önskade att man fick hjälp med. Jag förstår inte riktigt.. ?
  • FallenAngelNr1000
    JellyBean skrev 2017-04-04 01:14:33 följande:

    Det är detta jag menar. Tännk om han försöker läka singa EGNA sår genom barn han adopterar. Det han saknade, kanske inte det tänka adoptivbarnet saknar och då kan det bli väldigt fel. Bara för att man vart med om något gör det inte en lämpligare. Och det är en ENORM skillnad på att föda egna barn och att adpotera in ett barn. Fruktansväd skilland.


    Mm jag förstår hur du menar. Delar det ändå inte riktigt. För även om man har större sår än barnet så kan man ändå fylla i luckorna lättare än en vanlig t ex svensson som inte förstår överhuvudtaget. O man ger den väl all kärlek man kan ? Mer uppnärksam och förstår lättard vad som är fel. Det resterande är ju ett ansvar som vuxen.. Att inte lägga över sin tyngd på barnet. O nu när han har erfarenheter med egna barn så borde han väl ändå ha ett större perspektiv? Jag var precis som han beskrev sig i trådstarten. Dick för min del har jag verkligen växt som människa tillsammans med min hund. Hopoas ni som läser det förstår hur jag menar. Jag menar, man lär sig att inte "prata" om sina tyngder utan bara ge kärlek. Och även det är en erfarenhet, även om det nu inte är en människa. Självklart finns det en differans men om jag säger såhär, min hund var psykiskt skadad när jag fick henne och idag är hon frisk. Jag mår även bättre då jag har fått lära mig så mycket om mig själv att jag inte tvivlar längre på att även jag kan ge ett adopterat eller ett eget fött barn ett bra liv. I ditt sammanhang så tycker jag att sitt egen födda barn är i ännu större risk att få en "belastning" utav sina sidor som dom överhuvudtaget inte alls kan förstå. Medans en adopterad i samna ålder iallafall som man själv var har ju åtminstone förlora sina Riktiga föräldrar. Så mer förståelse finns ju redan där. Jag skulle nog vilja "vända" på din syn i detta fallet nästan då faktiskt..egentligen..utan att mena vara taskig.
  • FallenAngelNr1000

    Kanske svaret helt enkelt är att man får välje mellan att adoptera eller enbart ha biologiska då? För jag tror att även hur goda föräldrarna är så kommer det alltid finnas en avundsjuka syskon emellan. O det är nog inte en lätt balansgång att gå som förälder. Det blir "vi" och "dom" kan jag verkligen tänka mig.

    Läste du tråden ?

  • FallenAngelNr1000
    Casull skrev 2017-04-04 08:34:25 följande:

    Yes, har en 2-åring och en 6-månaders. Det fungerar jättebra och jag känner mig enormt stolt att kunna vara pappa "på riktigt" åt dom och en tillhörighet som jag inte delar med någon annan än med min tvillingbror.

    Visst kan jag förstå att man kanske skulle ha större förståelse som adopterad för sitt adopterade barn.. men samtidigt känner då just jag att jag är lite rädd att jag kanske skulle ta ut någon slags underliggande frustration på det barnet istället.. Typ att jag skulle bli så påmind om min egna adoption så att det på något sätt påverkar mitt barn på något negativt sätt.

    Kom ifrån Chile då jag var 3 år.

    Jag har lästa en del av det du skrivit i din tråd och det kan jag då säga att mina Adoptivföräldrar kunde typ inte ha hanterat det bättre än dom gjort. Det har aldrig hymlats om att jag och min bror varit adopterade och vi har alltid fått höra genom livet att om det är något vi vill veta så är det bara att fråga. Och när jag fyllde 18 år så fick jag alla ID-handlingar och papper som hade med adoptionen att göra. Hade aldrig frågat efter det men tyckte det kändes väldigt skönt att få det ändå.


    Vad bra TS o kul att du har lyckats så bra! Självklart har man rädslor. Alla har vi olika. Jag tycker att du förklarade på ett jättebra sätt! Självklart ska du inte göra något du känner dig så pass osäker på utifrån din egna syn. Tvärtom tycler jag att det är starkt av dig att reflektera som du gör och inte gör ett drastiskt misstag både dig och för barnet. Du har iallafall en fanmilj och det är inte dåligt det! :)
Svar på tråden Adoptera som adopterad?