• Poppy75

    Adoptera som adopterad?

    JellyBean skrev 2017-04-04 02:08:55 följande:

    Kanske det beror på vem av dom som är stabilast mentalt. Svensson eller den redan adopterade. Men jag föredrar att ingen adopterar. 


    Jag förstår inte. Jag kan förstå att man önskar att inga barn hade behövt bli övergivna men tyvärr har barn blivit övergivna i alla tider. Vad är alternativet till adoption ? Tror du barnhem är bättre ? Jag vill verkligen inte vara dryg men jag förstår verkligen inte hur man kan vara emot adoption så om du orkar förklara blir jag tacksam.
  • Poppy75
    JellyBean skrev 2017-04-04 17:18:41 följande:

    Man kan bli övergiven genom adoption också.

    Alternativ till adoption är Abort. Abort över barnhem också. Detta kommer jag få skit för (but what´s new) men abort borde vara laglig i hela välden och gratis.

    Hur man kan vara emot adoption....tja när ens adoption går raka vägen åt helvete och jag, ensam måste städa upp BÅDA uppsättningarn av föräldraras egoisktiska va för RESTEN av mitt liv.. Och när man hör adopterad efter adopterad som berättar exakt samma berättelse....

    Adoption är människohandel fast i lyxvariant. Det mörkas ner hur många adoptioner som faktiskt går dåligt. Det förskönas genom tv som tex spårlöst. Dom marknadsför adoption som en välgörenhetssak.

    Ja, det finns som adopterade som faktiskt har tur men dom är ca 1/10.

    Tack för ditt tålamod och igen sorry för min ton men det är min allra känsligaste punkt, allt detta som rör adoption.

     =)


    Tack för svaret ! Jag tycker också att abort är ett bättre alternativ om det är möjligt. Hur menar du abort över barnhem ?

    Jag har lite annorlunda erfarenheter av adoption. Jag har en väninna som blev fostermamma till en tre månaders bebis med en schitzofren och missbrukande mamma. Modern var prostituerad och fadern okänd.

    Min vän fick inte adoptera henne och det var ett stort trauma för hela familjen. Dottern var tvungen att träffa sin mamma som var uteliggare och mycket förvirrad. Hon växte upp med rädslan att behöva lämna sin familj och flytta till sin biologiska mamma som hon tyvärr bara kände rädsla och äckel för. Det var först i myndig ålder som hon kunde bli adopterad. De är alla överens om att det hade varit mycket bättre om de fått adoptera henne redan från början.

    I de fallen modern upptäcker graviditeten för sent för abort eller när det inte finns någon förälder som är kapabel att ta hand om barnet, vad tycker du att man skall göra då ? Du menar väl inte att man ska döda spädbarn hoppas jag.
Svar på tråden Adoptera som adopterad?