Förvaring av NAN, behöver snabbt svar!
Jag gjorde jämt som så att jag hade flaskor med kokt vatten i kylskåpet, alltså nappflaskor..
sen skyfflade jag ner pulver o körde i micron 30 sek, sen var det ätfärdigt!!
Jag gjorde jämt som så att jag hade flaskor med kokt vatten i kylskåpet, alltså nappflaskor..
sen skyfflade jag ner pulver o körde i micron 30 sek, sen var det ätfärdigt!!
lite info...
Baketerier bildas ENBART om man låter ersättning eller välling stå i rumstemperatur!
tex om man blandar ersättning och värmer det och det blir en skvätt kvar.... Låter man den stå i rumstemperatur DÅ bildas det bakterier..
Bakterier blir det INTE i en ren flaska med färskt vatten o färskt pulver som sedan förvaras i kylskåp!
Färdigblandad ersättning räknas som färskvara och ska behandlas så enligt livsmedelsverkets hemsida, alltså ska det förvaras i kylskåp så länge det inte ska ätas.
Jämför med hur man använder sig av en mjölk-tetra.
lilla tessan...
FÄRDIG ersättning ska inte stå mer än 1 timma... RÄTT!!
Men här talar vi om KALL ersättning som inte är uppvärmd....
Då behandlas den som en mjölktetra-alltså i kylskåp.
Lejån...
nä det handlar om att FÖR-BLANDA ersättningen för nattmål.. då ska den blandas kall som den är för att lätt kunna värmas när den behövs.