Inlägg från: Nyfiken gul |Visa alla inlägg
  • Nyfiken gul

    Förvaring av NAN, behöver snabbt svar!

    Jag gjorde jämt som så att jag hade flaskor med kokt vatten i kylskåpet, alltså nappflaskor..

    sen skyfflade jag ner pulver o körde i micron 30 sek, sen var det ätfärdigt!!

  • Nyfiken gul

    lite info...

    Baketerier bildas ENBART om man låter ersättning eller välling stå i rumstemperatur!

    tex om man blandar ersättning och värmer det och det blir en skvätt kvar.... Låter man den stå i rumstemperatur DÅ bildas det bakterier..

    Bakterier blir det INTE i en ren flaska med färskt vatten o färskt pulver som sedan förvaras i kylskåp!

    Färdigblandad ersättning räknas som färskvara och ska behandlas så enligt livsmedelsverkets hemsida, alltså ska det förvaras i kylskåp så länge det inte ska ätas.

    Jämför med hur man använder sig av en mjölk-tetra.

  • Nyfiken gul

    lilla tessan...

    FÄRDIG ersättning ska inte stå mer än 1 timma... RÄTT!!

    Men här talar vi om KALL ersättning som inte är uppvärmd....

    Då behandlas den som en mjölktetra-alltså i kylskåp.

  • Nyfiken gul

    Lejån...

    nä det handlar om att FÖR-BLANDA ersättningen för nattmål.. då ska den blandas kall som den är för att lätt kunna värmas när den behövs.

Svar på tråden Förvaring av NAN, behöver snabbt svar!