Inlägg från: MissUnderhill |Visa alla inlägg
  • MissUnderhill

    Kan en graviditet "pausa" efter celldelningen/befruktningen för att sedan fortlöpa som vanligt?

    Aldrig hört talas om att det skulle kunna hända oss människor. Däremot rådjur tror jag, där kan det befruktade ägget ligga latent i ett par månader innan det fortsätter att utvecklas.

    Men att människors fortplantning skulle fungera så har jag aldrig hört. Mannens spermier kan däremot överleva i ett par dagar i kvinnans äggledare innan ägg släpps ner och detta då blir befruktat. Sedan tar det ca 6 dagar för det att vandra ner till livmodern där det fäster sig och först då kan kroppen börja producera hcg (graviditetshormon) som ökar för varje dag och oftast kan man inte få positivt test färrän den dag då man är beräknad att få sin mens, beroende på om man är låghormonare eller höghormonare.

    Men har cellerna börjat dela sig och embryot börjat utvecklas till foster så tar det inte paus för att fortsätta senare nej, då har jag verkligen missat någon fakta om fosterutveckling.

    Var har hon hört detta?

  • MissUnderhill
    Anjoviaz skrev 2017-04-24 17:35:54 följande:

    Hon hänvisade till familjeliv där någon som forskat på ägglossning tydligen ska ha uttalat sig om detta. Men de 6 dagar det tar för ägget att fastna räknar man väl in i graviditeten? Om hennes RUL visat att hon borde haft sista mens i början av juli verkar det väl osannolikt att samlag i just början av juli skulle kunna leda till en graviditet? Nu minns hon ju inte när hon haft sista mens men iallafall enligt RUL. Kan RUL ha fel på tre veckor? Barnet föddes ju av sig självt några dagar innan BF. Tycker det borde funnits tecken på överburenhet isåfall - om det nu inte är så att graviditeter faktiskt kan pausa i starten.


    Ja det gör dem, menade mest att from befruktning så fortsätter ägget mot livmodern för att embryot ska börja utvecklas (alltså att ägget inte stannar elker tar paus). Ja det verkar osannolikt att samlag i början av juli skulle leda till graviditet om hon nu hade mens då eller precis hade haft. Nä inte på tre veckor, visst de säger att de inte kan vara exakta, men det handlar nog mer om marginal på en vecka och inte på hela tre veckor. Jag tror inte att mannen från överfallet kan vara pappan, men som andra skrivit så tror inte jag att hon kommer att kunna släppa detta förrän hon pratat med sin man.

    Är hon rädd för att han ska bli sårad eller att han ska bli arg? Det är inte hennes fel att vissa män inte förstår nej.

    Hoppas att alllting löser sig till det bästa och att hon kommer att må bättre
Svar på tråden Kan en graviditet "pausa" efter celldelningen/befruktningen för att sedan fortlöpa som vanligt?