Inlägg från: Papricorn |Visa alla inlägg
  • Papricorn

    Kan en graviditet "pausa" efter celldelningen/befruktningen för att sedan fortlöpa som vanligt?

    Här måste jag nog däremot gå emot alla andra.

    Har själv varit i en liknande situation.

    Fast utan olika fäder. Däremot diffade mitt beräknade BF både beräknat av kub och RUL med över 3 veckor mot det ENDA samlaget jag haft då. Pappan var sedan på andra sidan jordklotet.

    Sa att det var helt omöjligt eftersom jag då skulle ha testat positivt en vecka innan jag ens blev gravid??!!

    Det jag fick veta av läkaren var dels att spermierna kunde överlevt ganska länge i väntan på äl men också att ibland kan celldelning pausa lite och sen ta fart igen. Det handlar inte om att den ligger på vänt jättelänge men att det drar ut på tiden mot det "normala" förloppet. Man vet inte varför det sker eller om det inväntar bättre förutsättningar i livmodern osv.

    Därför testade jag positivt när jag gjorde men var trots allt inte längre gången än vad som beräknades. Barnet föddes sedan enligt uträkning på RUL...

  • Papricorn
    Anjoviaz skrev 2017-04-27 23:42:07 följande:

    Men du testade då positivt strax efter att du blivit gravid? Funderar kring om det tar längre tid för hormonerna att sätta fart om celldelningen pausar lite eller om det går att se direkt då. I och med att min systers graviditetstest visade gravid 1-2 veckor ca 4-5 veckor efter samlaget som hon är rädd skulle gjort henne gravid så borde hormonhalten visa mer tänker jag. Vet dock inte hur mycket man kan lita på de testerna.


    Jag testade positivt ca 14 dagar efter ägglossning så helt normalt. Eftersom ägget och spermien möts och inplanterat sig så ökar hcg i kroppen.
Svar på tråden Kan en graviditet "pausa" efter celldelningen/befruktningen för att sedan fortlöpa som vanligt?