• Anonym (Förbisedd!)

    Seriöst! Varför ställer män inga frågor?

    Till kvinnor? Som följdfrågor t ex?

    Beror detta på att ni inte är intresserade av kvinnors liv eller vem de är som personer? Har råkat ut för detta alltför många gånger. Problemet togs upp i dagens "Gifta vid första ögonkastet där en av kvinnorna kände sig förbisedd och aldrig fick några frågor om vem hon var.  Det var också ett stort ämne i Tro Hopp & Kärlek där prästen i princip inte fick en enda fråga av alla männen hon dejtade?

    Detta är något som flitigt diskuteras bland kvinnor för att försöka förstå fenomenet varför män sällan läser kvinnliga författare t ex och mest bara dyrkar och inspireras av andra mäns verk medan kvinnor visar ungefär lika stort intresse för manligt skapande och har många sådana förebilder speciellt inom musiken.

    När man t ex börjar lära känna en ny människa el potentiell partner borde det ju vara en självklarhet och ett sant nöje att lära känna denna människa på djupet och ställa följdfrågor och visa uppskattning för dennes väsen eller hur resonerar ni?

  • Svar på tråden Seriöst! Varför ställer män inga frågor?
  • Anonym (Förbisedd!)
    Anonym (Tråkiga) skrev 2017-04-25 07:42:58 följande:
    Kvinnor attraherar inte män med sina intressanta ideer.

    Män attraheras av rumpor, bröst och tre våta hål, om man ska vara helt krass, men det är inte riktigt sant, det finns något lockande i kvinnors sätt att vara även utan rent sex.

    Men det nog såhär. Kvinnor har hälften av mäns muskelkraft i överkroppen, tvåtredjedelar i underkroppen, är små med breda höfter, känsliga axelleder, grunda knäleder och en större mängs fettdepåer på kroppen. Deras psyke är nästan helt inriktat på att tolka och förstå världen genom emotioner och relationer, och deras MO är att kopiera andra, i beteende och traditioner.

    Kvinnor hade inte haft en chans att överleva om män inte såg annorlunda ut och hade ett annat psyke, och jag vet att män känner det otroligt väl när vi umgås med kvinnor. Vi får noll input på sånt som vi sen kommer att tvingas göra för det faller på oss, och därför tar vi del av andra mäns erfarenheter när det gäller sånt som är viktigt på det sättet. 

    Kvinnor attraherar förstås, men väldigt sällan deras ideer.
    Där gav du exakt den förklaringen jag behövde för att helt sluta umgås med detta kön! TACK
  • 100kgpappa

    Har bara varit på några dejter i hela mitt liv, så jag minns faktiskt inte hurvida jag intresserade mig tillräckligt för damernas bakgrund. Förmodligen inte då det inte ledde något vidare.

    Men däremot har jag reflekterat över att jag allmänt faktiskt är rätt ointresserad av folks bakgrund, oavsett kön. Är det folk man umgås med frekvent dyker information upp ändån, men jag frågar inte så mycket.

    Angående författare så den typen av böcker jag läser så är det mest manliga författare, men väljer inte aktivt efter kön på författare, och kan inte heller påstå att jag kan skilja på hur böckerna skrivs.

  • Anders 386

    Känner inte igen mig..  Men visst finns det skillnader mellan manligt och kvinnligt...

    Läser gärna kvinnliga författare, oftast är dom mer intressanta än manliga, mera känslor och inte bara en saklig berättelse. Skiljer heller inte på manlig eller kvinnlig musik, finns många jättebra kvinnliga artister, speciellt dom senaste åren. Kanske dom bästa just nu faktiskt är kvinnor?

    Men det finns en väldigt stor skillnad vad män pratar om och vad kvinnor pratar om. Kvinnor är nån slags faktasamlande individer som jobbar på att skapa en bild av vad som händer andra människor i omgivningen. Dom suger åt sig fakta om sina vänners barn och har överhuvudtaget järnkoll på sin bekantskapskrets.

    När jag möter en människa, vän eller främling, då är jag mer intresserad av det mötet här och nu, jag har inget behov av att förankra den individ jag möter i ett större sammanhang. Det är mer personlighet än sammanhang jag söker.

    Jag misstänker att det inte är en tillfällighet att det i nästan samtliga parförhållanden är det kvinnan som håller koll på släktens födelsedagar och står för en stor del av planeringen runtomkring. 

  • Anonym (Förbisedd!)
    PeterGB3G skrev 2017-04-25 10:03:34 följande:
    Nåt som inte stämmer här. Ni var tillsammans ETT ÅR och han visste inte vad du jobbade med? Kanske kunde du berättat det? Initierat lite samtal? Om det inte gick, kanske avslutat förhållandet lite tidigare?

    Själv gillar jag samtal och ställer mycket frågor. Det är främst därför jag är här på FL om inte annat.

    Hur fungerar det när du dejtar? Ta upp detta tidigt i relationen. Säg att du gillar att prata. Uppmana mannen att ställa frågor. Spell it out. Vill man ha det på ett visst sätt får man skapa det för sig. Avsätt tid till samtal i vardagen. Lägg upp det som en lek. Spela olika sällskapsspel tillsammans där man frågar/svarar för att få igång det beteendet. Hitta på lek, du frågar mig en fråga, sen frågar jag dig en. osv.

    Som sagt, jag gillar att prata, samtala och ställa frågor. MEN, tyvärr är det så som en del redan sagt i tråden. En del människor är bara tråkiga. Dom ger ifrån sig vibbar som gör att jag inte vill veta nåt om dom. Män och kvinnor.
    Ja det låter alldeles tokigt och du har rätt! Jag har inte så lätt att prata om mig själv om inte jag får direktiv och genuint intresse i form av frågor. Grejen var att vi hade extremt bra samtal och även känslomässig kommunikation och pratade jämt i timmar utan att ens komma in på vardagsämnen. Dock märkte jag att han sällan följde upp med någon som helst följdfråga om vardagen och det praktiska i livet vilket tog jag upp vid flera tillfällen. Istället var han otroligt intresserad av mina tankar, känslor , erfarenheter etc mer än någon annan varit någonsin vilket var den stora dragningskraften förutom den fysiska attraktionen. Vi hade inte möjlighet att ses så ofta eftersom vi bodde i olika städer och hann aldrig utveckla en vardagsrelation.

    I tidigare relationer har jag lärt känna personerna mer i nuet och genom gemensamma intressen och spenderat mycket tid till att utforska varandra. Kommunikation är det viktigaste för mig och jag har haft tur där att träffa såna människor som värdesatt detta. Förutsättningen för bra relationer bygger ju på intresse och matchande värdegrunder!


  • Anonym (Förbisedd!)
    Underhill skrev 2017-04-25 08:20:52 följande:

    He he...undrar jag hur det kommer se ut i framtiden när dagens unga växer upp, när det endast lärt sig att kommunicera med eller via "paddan" och telefonen :)...skämt o sido, så tror inte jag att det är män eller kvinnor, även om jag gissar att kvinnor i allmänhet är lite mer frågvisa och nyfikna när det kommer till att veta mer om den personen de väljer att spendera mer tid med...annars tror jag det beror mer på uppväxt/uppfostran och eller bakgrund/erfarenheter. Vilka man har umgåtts med och umgås med och hur frågvisa individerna i sin omgivning är och har varit. Man blir lite som man umgås :)


    Bra svar! Håller med och det ska bli spännande att de vad dagens generation blir för människor och hur det kommuniceras om 20 år haha
  • Anonym (Förbisedd!)
    Anonym (asta mä a) skrev 2017-04-25 11:19:15 följande:
    Märkligt men jag har aldrig ens tänkt på att det är så. Plötsligt så ser jag fikaträffen med en nätdejt (man) häromdagen i annat ljus. Nu har jag iofs inte så stort behov av att prata om mig själv utan jag lyssnar väldigt gärna........men konstigt är det att jag vet så mkt om honom men minns knappt att jag sa ett dugg om mitt liv.................................!
    Haha exakt så brukar jag med känna när jag kommer hem. Hmmm jag vet ju t om vad hans mormors granne hette men tror inte vi ens kom in på mig;(
  • Anders 386
    Anonym (Förbisedd!) skrev 2017-04-24 17:20:19 följande:

    ...........
    När man t ex börjar lära känna en ny människa el potentiell partner borde det ju vara en självklarhet och ett sant nöje att lära känna denna människa på djupet och ställa följdfrågor och visa uppskattning för dennes väsen eller hur resonerar ni?


    Helt rätt.
    Men det här innebär helt olika saker för män och kvinnor.

    För en kvinna innebär det att ta in massor av fakta för att kunna sätta in personen i ett socialt sammanhang för insortering i hjärnan.

    För en man innebär det att man umgås med personen för att undersöka kompatibiliteten, vad personen har gått för utbildningar eller vilka resor hon gjort är inte jätteintressant. Det är här och nu som gäller. Det är mer en individs personlighet som mannen sorterar in i hjärnan. 
  • Anonym (Förbisedd!)
    Anonym (Lhc) skrev 2017-04-25 07:55:30 följande:

    Har också tänkt på detta. Inte bara vid dating utan generellt när vissa män (alltför många) pratar med kvinnor. Andra exempel är "mansplaina" och "göra en gösta". Jag tror det har med uppfostran att göra bl a. Kvinnor får lära sig att de ska behaga. Män får inte lära sig att de ska behaga någon. Kvinnor frågar män om dem även om de inte är särskilt intresserade, av artighet. Många män verkar inte ha den förmågan. Satt nyligen på en buss med en kvinnlig kollega. Då kom en gammal klasskompis (manlig) till henne på och det var länge sen de sågs. De började prata och han berättade vad han gjort sen sist (lääänge). Ganska ointressanta saker. Hon ställde artiga föjldfrågor. Långt om länge frågade han vad hon gör nu. Hon berättade vad hon jobbar med. "jaha" blev svaret. Noll följdfrågor. Sen dog samtalet ut. Inte första gången jag hört eller upplevt liknande. Sorgligt! Så trist med såna egotrippade män.


    Tragisk och alltför vanlig historia. Kvinnor är så måna om att behaga och att vara trevliga och blir uppfostrade att mycket av värdet i att vara kvinna ligger i just det. Att bära upp världen på sina axlar. Se till att dne blir en bekväm plats för sina medmänniskor. Kolla sjukskrivningsstatistiken....de brakar ihop för de inte vågar ta plats som människor och vara sig själv i större utsträckning och sätta nödvändiga gränser. Det får vi inte lära oss!

    Har testat metoden att skippa frågorna sista tiden och precis som du säger har samtalen ofta dött ut eller blivit obekväma men faktiskt har jag varit med om att killarna faktiskt då fattat grejen och börjat kämpa för att få mitt intresse tillbaka:)
    Jag mår ganska bra med att vara mitt nya mindre trevliga jag! Vad jag helst hade önskat är ju att de jag träffar är genuint intresserade av mig och inte bara frågar av artighet...men hellre det än inga frågor alls haha
  • Anonym (M)
    Anonym (Ointresserad) skrev 2017-04-25 11:09:30 följande:

    För att det finns viktigare saker än att ha kul hela tiden. Jag håller med signaturen "Tråkiga" om att kvinnor är väldigt förutsägbara. Det finns dock fördelar med ett kvinnligt förhållningssätt. De skapar ett internt lugn eftersom de inte ser farorna som lurar.

    Man delar livet med en kvinna för att bygga en familj. Det ger en stor lycka och tillfredsställelse.


    Men dubser alltså också din frus tankar och åsikter som "idisslande" men tycker att det är värt att stå ut med denna varelse för att hon kan ge dig barn? Eller vad är det med familjelivet som väger upp att du ser ned på din frus person?

    Uppriktigt nyfiken, eftersom jag själv aldrig skulle ha etr långvarigt förhållande men nån vara åsikter och tankar jag såg med på/inte brydde mig om.

    Mäniskor i allmänhet är ofta förutsägbara när man lärt känna dem och tråkiga ibland men det är ju inte rintogt samma sak som vad "tråkiga"skrev.
  • PeterGB3G
    Anders 386 skrev 2017-04-25 12:17:37 följande:

    Helt rätt.

    Men det här innebär helt olika saker för män och kvinnor.

    För en kvinna innebär det att ta in massor av fakta

    För en man innebär det att man umgås med personen för att undersöka kompatibiliteten, vad personen har gått för utbildningar eller vilka resor hon gjort är inte jätteintressant.


    Anonym (Förbisedd!) skrev 2017-04-25 12:06:51 följande:

    Grejen var att vi hade extremt bra samtal och även känslomässig kommunikation och pratade jämt i timmar utan att ens komma in på vardagsämnen. Dock märkte jag att han sällan följde upp med någon som helst följdfråga om vardagen och det praktiska i livet vilket tog jag upp vid flera tillfällen.


    Kanske är nåt på spåren här. Skillnad mellan män och kvinnor.
    "Jag förväntar mig inte att du ska hålla med, inte ens att du ska förstå"
Svar på tråden Seriöst! Varför ställer män inga frågor?