Inlägg från: Anonym (Mamma) |Visa alla inlägg
  • Anonym (Mamma)

    Måste föräldrarna ha kontakt?

    Jag och mitt barns pappa kommer inte överens för fem öre och nu har det gått så långt att vi inte ens kan föra en sms-konversation utan att det ska bli bråk och missförstånd.

    Barnet är nu 12 år gammalt och jag kommer att ge honom ett förslag om att barnet ringer honom när hen vill ses då jag inte orkar ha kontakt med honom mer pga ständiga påhopp. Min fråga är väl egentligen om det går bra att göra så utan att det ska hamna i kategorin att jag inte vill samarbeta/saboterar etc? För mig så borde jag som ensam vårdnadshavare bidra med min del av ansvaret kring umgängesbiten när barnet själv får bestämma när eller har jag fel?

  • Svar på tråden Måste föräldrarna ha kontakt?
  • Anonym (Mamma)
    Froken Lokens skrev 2017-04-28 14:54:13 följande:

    Ni får båda ta och växa upp för barnets skull! Tolvåringar ska inte behöva känna ansvar alls i dessa frågor.


    Det är så mycket som ligger bakom och ja jag vet att det är barnsligt eller inte bara det, han misstror mig i allt och kör med hot mot mig etc. Jag tänker inte tvinga med skiten nu så därav frågor jag igen om det är ok att göra på detta sätt? Jag tyckte inte att det är ett för stort ansvar för hen att ringa ochså meddela sin plats när hen vissa ses. Jag finns ju naturligtvis som stöd men vill inte ha kontakten med pappan.
  • Anonym (Mamma)
    Kjell2 skrev 2017-04-28 15:01:48 följande:

    Lägg inte ansvaret på barnet. Fixa istället ett detaljerat tydligt umgängesschema och få det fastställt av FR eller TR. Då kommer ni minimera behovet av kontakt.


    Det är barnet som inte vill ha ett schema.
  • Anonym (Mamma)
    Kjell2 skrev 2017-04-28 15:05:04 följande:

    Om du lägger ansvaret på sonen och inget umgänge sker kan det slå tillbaka mot dig vid en tvist.

    Fixa ett fastställt schema så alla vet vad som gäller.


    Jag trodde att umgänget var till för att gynna barnet och inte vara ett tvång speciellt då pappan självmant hållit som borta långa perioder.

    På vilket sätt skulle det kunna slå tillbaka på mig? Jag har svårt att tro att en domstol skulle döma till att tvinga ett sånt stort barn till mer umgänge mot dess vilja eller har ju fel?
  • Anonym (Mamma)

    Jag menar inte att han ska ta ALLT ansvar eller hur man ska säga. Han ska få delge mig när han vill träffa sin pappa och därefter ringer han till pappan och bestämmer tidpunkt. Jag kommer hela tiden att vara medveten om när pappan kontaktas och eftersom jag kör till och hämtar vid en speciell mötesplats så ser jag ju när avlämning/hämtning sker med pappan men utan att jag på något sätt behöver kommunicera med honom. Jag tycker att det känns som en bra lösning.

  • Anonym (Mamma)

    Jag förstår inte vad det är som är så fel med att han får säga till när han vill träffa pappan eftersom ett regelbundet fast schema bojkottats helt?

  • Anonym (Mamma)

    Hela sms-valsen har vi redan kört vilket alltid resulterar i att pappan börjar att mass-sms:a och ska ändra saker, anklagar mig för att utge mig för att vara sonen när han velat ändra och/eller ställa in umgänget. Jag har fått metervis med sms där han skrivit vilken uruselt förälder jag är och en massa hot omkring domstolen osv. Nej sms är uteslutet.

  • Anonym (Mamma)
    Anonym (bubba från andra tråden) skrev 2017-04-28 18:43:42 följande:

    Du kan göra ett förslag på umgängesschema (se exempelförslag från din andra tråd). Om pappan inte kommer med någonting själv betyder det att han automatiskt accepterat ditt förslag. Tills vidare i alla fall. Då kör ni bara på det.

    Hur svååårt kan det vara liksom? Är du passivt aggressiv eller vad??


    Vilken andra tråd?
  • Anonym (Mamma)

    Följande är nu bestämt mellan mig och sonen. Första umgänget ringer sonen och bestämmer tidpunkt och försöker därefter att känna efter lite hur ofta han skulle vilja träffa sin pappa. Därefter sitter vi tillsammans (jag och sonen) och skriver ihop ett lämpligt umgängesschema som sedan skickas över till pappan. Detta schema kommer bara att handla om 3-4 tillfällen till att börja med för att se så att alla är nöjda och glada. Verkar allt vara till belåtenhet ökar vi då på schemat med fler tillfällen och så fortsätter vi. Dessutom så kommer upphämtnings/lämningsplatsen från pappan av ändras så att sonen själv kan ta sig dit och hem. Detta kände vi att det var ett bra sätt.

  • Anonym (Mamma)
    Anonym (Stackars barn) skrev 2017-04-30 11:08:50 följande:

    Du vet väl om att du inte får ändra umgänget utan att ni är överens? Ett förslag till dig är att du ska växa upp och ta ansvar istället för att tycka synd om dig själv och lägga ansvar på barnet. Skärpning.


    Som det är nu så finns det inget schema alls så förstår inte varför jag är omogen som nu försöker att fixa något så att sonen blir nöjd?
  • Anonym (Mamma)

    Tack för era tips.

    Jag kommer inte att lägga allt ansvar på sonen men jag kommer inte själv att prata med pappan (om än i absoluta nödfall och det har jag svårt att se att det skulle kunnat bli). Vi upprättar ett schema som tilldelas pappan och om han har några invändningar dvs inte kan alla tillfällen så får han meddela detta och isåfall får dessa tider bli överhoppningsbara alternativt om sonen går med på att byta dom mot andra tillfällen.

Svar på tråden Måste föräldrarna ha kontakt?