Inlägg från: Monchichier |Visa alla inlägg
  • Monchichier

    Hur blir man bättre på comebacks?

    Anonym (TS) skrev 2017-05-08 22:31:44 följande:

    Jag har seg reaktionsförmåga när någon kommer med en elak eller kränkande kommentar. Ibland tänker jag inte ens på att de va elakt förrän jag återberättar eller tänker på det precis efter.

    Exempel. Jag delar ut post i kiosk varje dag. Idag sa gubben som är rund som en kastrull att jag borde banta för jag är för tjock och ingen bra kille vill ha mig om jag är för tjock.

    Jag har gått upp i vikt med vad ger han rätten? Jag blev vara stum, lämnade över breven och givetvis efteråt började tankarna rulla. Borde ju bett honom dra åt helvete. Jag är seg i min försvarsförmåga. Alltså jag vågar säga ifrån men blir typ chockerad av orden från andra.

    Men hur tränar man på att faktiskt ge svar på tal direkt?

    Tycker ni att jag ska säga till gubben imorgon att de va ett övertramp?

    Eller fråga om han har fru så tjock som han e?


    Första steget har du redan tagit, du är medveten om problemet och vill ha förändring. Andra steget är att öva och den här gubben verkar ju vara ett bra objekt att öva på. Öva också på att prata innan du tänker i alla situationer. För jag tror att mycket av ditt problem ligger där, att det är den spärren som gör att det tar tid för orden att komma ut. Man behöver liksom inte alltid ha ett utstuderat svar på allt.

    Till skillnad från vad andra säger så är det ingen direkt konstart att bli duktig på att ge svar på tal. Kan man inte få till övningar i praktiken så är det bara att läsa på lite om retorik (kan tipsa om boken verbal judo) så är saken biff.
  • Monchichier
    Anonym (TS) skrev 2017-05-10 09:45:24 följande:

    Jaa precis:) problemet är att jag kan bli så chockad över kommentarer som folk lägger. Ibland kan jag till och med le för att jag tror att de skojar innan jag inser att de gjorde de ju inte alls.

    Att läsa lite retorik känns som en bra sak att göra

    Tack för svar!


    Att inte bli chockad och "handlingsförlamad" är svårt. Men det underlättar enormt att man är medveten om att man ofta blir det.

    Det här med att ge snabba comebacks har mycket med erfarenhet att göra. Man måste komma i kontakt med många olika situationer för att lära sig.

    Fram tills dess är forumdiskussioner ganska bra träning. Utmana dig själv och ta tid på hur snabbt du kan komma på en fyndig comeback från det att du läser inlägget. För vad jag kan se har du inga egentliga problem att ge svar på tal
  • Monchichier
    Anonym (TS) skrev 2017-05-10 21:03:09 följande:

    Å herregud. Vänder som en pannkaka.


    Japp! Det verkar vara ett återkommande beteende.
Svar på tråden Hur blir man bättre på comebacks?