• Syrran85

    Koka frysta hallon?

    Som rubriken lyder. Kokar ni frysta hallon? Livsmedelsverkets råd är ju att man ska koka utländska frysta hallon i minst 1 minut eftersom de kan innehålla norovirus vilket kan leda till magsjuka. För några år sedan gav de ju samma råd eftersom det hade hänt att utländska bär innehöll hepatit... Jag har aldrig kokat frysta hallon och jag använder det i princip dagligen, i bland annat smoothie, både till mig och barnen... nu är vi rejält magsjuka hela högen. Behöver ju absolut inte bero på hallonen... men det har ändå fått mig att börja fundera på saken... Hur gör ni?

  • Svar på tråden Koka frysta hallon?
  • Syrran85

    Nä alltså jag vill såklart koka dem men som du skriver... smoothien blir ju desto mindre bra... jag gör ibland även pannacotta med hallon.... aldrig funderat över det förrens nu ???? Och kokar man dem blir de ju helt förstörda.... alla saft från dem försvinner....

  • Syrran85

    Okej men jag får helt enkelt prova koka hallon igen... kanske kokte jag dem för länge.. ????

  • Syrran85

    Ville mest höra hur andra gör.. känner mig lite som en idiot som serverat okokta hallon till mina barn...

  • Syrran85

    Nä alla blev inte magsjuka samtidig. Barnen först... vet ingen annan som varit magsjuk. Men smitta kan man ju snappa upp varifrån som helst.

    På påsen står det dock att man inte får frysa om upptinade hallon...

Svar på tråden Koka frysta hallon?