• Aniiee

    Körkort på receptbelagda mediciner

    Alltså, nej, den tror jag inte på.  Alldeles för enkelt att kunna hämta ut hundratals tabletter morfin på det viset och... ja.... alla vet vad man kan göra med morfin.....


    Litter your world with your gems of thoughts and deeds
  • Aniiee
    Anonym (Cilla) skrev 2017-07-14 07:52:45 följande:

    Jag som har stått på samma dos Levaxin i över tio år håller med om att det känns fånigt att gå och visa upp sig för läkaren en gång om året. Läkarbesöket tar iofs bara fem minuter men det är tid som de kunde lägga på någon patient som faktiskt behöver det.


    Kan man inte uppdatera sin recept över telefon nuförtiden?
    Litter your world with your gems of thoughts and deeds
  • Aniiee
    Dumbledore skrev 2017-07-15 23:16:43 följande:
    Jo, och via "Mina vårdkontakter". Men läkaren vill ju oftast ta tyroideaprov en gång om året. Borde ju kunna skötas utan besök hos läkare i och för sig.
    Borde ju räcka med en sväng förbi labb.....
    Litter your world with your gems of thoughts and deeds
  • Aniiee
    Dumbledore skrev 2017-07-16 00:29:45 följande:
    Ja, den som skulle kunna få ett sådant körkort ska ju i så fall ha läkarutbildning. Alla som får receptbelagd medicin har ju en ansvarig läkare. Det är den läkaren som kommer ta smällen när den här "ansvarsfulla" patienten schabblar, kanske börjar visa tecken på demens, och använder medicinen på fel sätt. Den vuxna människan kanske inte alls är särskilt klok, kanske är hen rädd för sjukhus och struntar i att gå till läkaren trots att det behövs. Så har plötsligt den vuxna och kloka patienten livsfarligt höga nivåer av medicinen i blodet, kanske dör, och vem är det som då åtalas för vållande till annans död eller så? Jo, läkaren, som skrev ut medicinen på livslångt recept, men inte följde upp det.

    Även den klokaste av människor kan drabbas av demens, psykisk ohälsa, utmattning, allt sånt som gör det svårare att sköta sin medicinering på egen hand. Inte ens apotekarna eller läkarna får ju hämta ut medicin de inte har på recept, och de om några borde ju vara godkända för ditt "körkort" och redan ha den möjligheten.
    Jag erkänner villigt att jag har hoppat över vissa mediciner ibland bara för att jag är helt trött på att käka så inihelvete mycket mediciner......
    Litter your world with your gems of thoughts and deeds
Svar på tråden Körkort på receptbelagda mediciner