Inlägg från: Vet hur det känns |Visa alla inlägg
  • Vet hur det känns

    igångsättning eller snitt

    Jag väntar mitt tredje barn. Första för 9 år sedan som slutade i snitt, andra barnet vaginalt för 7 år sen.

    Denna gång lider jag av foglossning och senaste veckan av ischias. Fick tid idag för igångsättning.. men jag fick vända och åka hem. Läkaren sa att det är väldigt viktigt att livmodertappen är mogen och långt ner för att igångsättningen skulle bli så bra som möjligt. Han sa att jag annars riskerade jag katastrof snitt,. Bristningar och sugklocka osv. Riskerna var/är för stora för att sättas igång och att när man sätts igång så tar det lång tid osv..

    MEN sen är det dom som det går jätte bra för. Men jag håller inte med din doktor om att igångsättning är bättre än snitt om du fick sådana bristningar förra gången eftersom att man riskerar långdraget osv med igångsattning.. alt att man är väldigt mogen i tappen. Vet inte riktigt vad jag skulle göra i din situation. Be om ett till samtal? Fördelar/nackdelar?

    För min del så ska jag tillbaka den 26e och hoppas då att jag är mogen så jag kan startas.

  • Vet hur det känns
    Kvarnen80 skrev 2017-07-20 12:37:46 följande:

    Träffade en annan läkare idag som sa att jag får den metod jag vill... dock sa han att utifrån mina tidigare , snabba förlossningar och att jag har fött flera barn tidigare så borde en igångsättning gå väldigt smidigt och ändå vara det bästa alternativet... jag behövde inte bestämma mig nu men velar lite fortfarande. Kanske är det ändå bättre att testa med igångsättning?.... så svårt!!


    Jag har gjort snitt och vaginalt och skulle ALLA dagar välja vaginalt först. Man mår så mycket bättre efter. Så om jag var du så skulle jag köra på igångsägtning. I värsta fall blir det snitt men då har du ju ialf provat. Lycka till!!!
Svar på tråden igångsättning eller snitt