• Anonym (Bella)

    12 åringen har sex, normalt?

    Vill börja med att nämna att det tar emot att skriva om det här på nätet men då jag har många funderingar och själv ingen erfarenhet får det nu bli så anonymt.

    För att ge liten bakgrundshistoria så är jag styvmamma till en underbar 12 årig pojke som är världens snällaste. Hans biologiska mamma har inte varit med i bilden sen han var 2 då hon flyttade utomlands och lämnade allt bakom sig. Jag har alltid haft hans mammaroll kan man säga och han vänder sig hellre till mig än hans pappa, min make när han behöver prata om jobbiga saker eller har problem.

    Han hamnade i pubertet rätt så tidigt, när han var ca tio och vi pratade regelbundet om kroppen, sex,kärlek, identitet och allt som hör till, men han visade inte nått direkt intresse så det blev mest jag som tjatade Tyvärr.

    Han har en jämnårig tjejkompis som han ofta umgås med och det har varit oklart för mig och maken om det är en vänskaplig eller kärleks relation då killen ändrat sig fram och tillbaka men vi har inte tänkt så mycket på det för han är ju 12 som sagt.

    Häromdagen skulle jag lägga ner badbyxor i killens ryggsäck då han skulle iväg och bada och då råkade jag se ett öppnat halvtomt kondompaket ligga där i. Blev såklart lite förvånad men vet ju själv hur man var i den åldern och kom att tänka på hur jag och några kompisar brukade leka runt med kondomer och tex blåsa upp dom så tänkte att det säkert bara var något oskyldigt. När jag och killen för några dagar sedan var hemma själva tänkte jag ändå att det var smart att ta upp det med honom ifall att det skulle vara något och då fick jag ett svar som gnagt inom mig.

    Han började såklart rodna och blev tyst men kröp sedan fram med att han hade paketet i väskan då han och tjejkompisen brukade "hålla på med sånt när de umgicks" blev chockad men försökte hålla mig lugn och sansad och lyckades till slut fråga i hyfsat lugn ton om de brukar ha sex för att se till att det inte var något missförstånd, vilket han bekräftade efter många om och men. Har sedan dess haft en klump i magen då 12 känns så himla ungt för att börja ha "riktigt" penetrerande sex? jag började själv intressera mig för sånt vid 14 vilken även det är ungt men då är man ju iallafall tonåring!

    Har inte tagit upp det med maken än eftersom det alltid vart våran grej att snacka om sånt här och han bett mig att hålla det för mig själv..

    Vet inte riktigt vad jag ska göra om jag nu ska göra nått? Han har ju iallafall tänkt på skydd vilket lugnar mig något men samtidigt är han verkligen ett barn i mina ögon och barn ska väl ändå inte ha sex? Har planerat att ha ett riktigt sex snack med honom snarast om preventivmedel, könsjukdomar, rätten till ens egna kropp, att sätta gränser osv men hur mycket konsekvenstänk har en brådmogen 12 åring egentligen? Är jätte tacksam för alla tips och råd jag får då jag känner mig helt utan makt och vetskap i detta!

  • Svar på tråden 12 åringen har sex, normalt?
  • Anonym (22)

    Jag känner spontant NEJ- barn ska inte ha sex och någonstans är det vi i vuxenvärlden som måste säga ifrån.
    En 12åring är inte mogen psykiskt, fysiskt eller konsekvensmässigt.

  • Anonym (22)
    Queennr1 skrev 2017-08-02 23:00:48 följande:
    12 åringar är inte känslomässigt och mentalt redo att ha sex. Även om det sker med en jämnårig. Vuxenvärldens roll är här att hjälpa till att sätta gränser. Till och med mycket troligt att ungarna skulle välkomna de vuxnas hinder, när de själva i barnsligt oförstånd inträdigt i en värld de inte är redo för. De är 12 herregud.

    Resonemangen som många kör med här påminner mycket om resonemanget "det är bättre att de får smaka alkohol hemma"
    Barnen skulle antagligen bli lättade om vuxenvärlden med kraft trädde in här och tvingade dem att fortsätta vara barn lite till.
  • Anonym (Mamma)
    Philanthropy skrev 2017-08-02 23:11:54 följande:

    Förklara gärna lite mer ingående hur du kommit fram till slutsatsen att ALLA 12-åringar inte är mentalt redo att ha sex med en jämnårig likasinnad. 

    Bara för att man prövat på att ha sex så betyder det inte att man slutar vara barn. 


    Väldigt vilka starka åsikter du har om att barn minsann ska få ha sex.
  • Philanthropy
    Anonym (Mamma) skrev 2017-08-02 23:39:14 följande:
    Väldigt vilka starka åsikter du har om att barn minsann ska få ha sex.
    Självklart. Är du av åsikten att man som samhälle skall förbjuda barn att ha sex?
  • Anonym (22)
    Philanthropy skrev 2017-08-02 23:44:11 följande:
    Självklart. Är du av åsikten att man som samhälle skall förbjuda barn att ha sex?
    Barn har rätt att bli skyddade ifrån situationer som dom inte är mogna för.
  • Anonym (Mamma)
    Philanthropy skrev 2017-08-02 23:44:11 följande:

    Självklart. Är du av åsikten att man som samhälle skall förbjuda barn att ha sex?


    Att förbjuda explicit minderåriga att göra diverse saker torde vara ganska verkningslöst. I och med att de ändå inte är straffmyndiga.

    Tycker bara det är lite märkligt att inte se den uppenbara problematiken, som många redan beskrivit, med att 12-åringar har sex. Min fråga till dig är varför du anser att det är så självklart att barn ska ha sex?
  • Haskel

    Det finns bara ett sätt att hindra dem från att ha sex. Det är att förbjuda dem från att träffas. Detta skulle enbart leda till att ungarna hatade de som hindrade dem att ses, deras föräldrar.

    Att skvallra för skolan, om vad de gör, skulle göra att de aldrig pratade med sina föräldrar igen.

    Det enda man kan göra, för att göra något. Är att förklara för barnen vad man tycker. Förklara varför man inte bör ta sex i den åldern, samt vilka risker som finns. Detta kommer sannolikt inte att få dem att sluta. Men det kan få det att minska. Sannolikt blir det inte längre lika spännande. I den åldern är inte sex särskilt skönt. Det är mest spännande och är mer av en lek.

  • Anonym (förståndig pojk)

    din son är lika gammal som jag var när jag hade sex första gången och då med en lika gammal tjej i klassen
    men vi var inte lika förståndiga som din son så inget skydd användes nu gick det ju bra ändå .men vi såg oss aldrig som att vi var ihop vi hade bara sex ibland .när jag tänker tillbaka på det så var det mycket hon som var den drivande och hade nyckel till tvättstugan och det torkrum vi höll till i. jaja jag ska inte klaga jag fick ett fint minne.

    frågan är vilket minne jag skulle haft om mina föräldrar kommit på oss och kontaktat tjejens föräldrar
     

  • Philanthropy
    Anonym (Mamma) skrev 2017-08-02 23:53:16 följande:
    Att förbjuda explicit minderåriga att göra diverse saker torde vara ganska verkningslöst. I och med att de ändå inte är straffmyndiga.

    Tycker bara det är lite märkligt att inte se den uppenbara problematiken, som många redan beskrivit, med att 12-åringar har sex. Min fråga till dig är varför du anser att det är så självklart att barn ska ha sex?
    Ja precis. Byxmyndighetsåldern finns av en anledning, att skydda barn från att bli utnyttjade av betydligt äldre vuxna människor. Hur man kan se någon uppenbar problematik i det här fallet, förstår jag inte...? 
  • Lord Hans

    De flesta barn är könsmogna vid tolv års ålder, därför kan man inte säga att det skulle vara annat än normalt för en tolvåring att ha sex. Könsmognaden är den biologiska mätaren för när en person kan börja ha sex, och har också styrt människors sexdebut i all tid, enda fram till 1900-talet när människan blivit mer sexuellt hämmad.

Svar på tråden 12 åringen har sex, normalt?