Inlägg från: Fliselisan |Visa alla inlägg
  • Fliselisan

    Allmän tråd om matlagning

    Pellelilla skrev 2017-08-06 14:45:46 följande:

    Kylen gapar tom. Till veckan ska jag veckohandla. Vad äter ni till vardags? På helgen? Söker lite inspiration på nya recept. Har mycket köttfärs och oxkött typ grytbitar hemma efter ett inköp av en köttlåda. Kom med förslag!


    Helgen:

    Gör ibland en stor lasagne, efter Per Morbergs recept, och fryser in, perfekt som matlådor eller då det är bråttom med maten.

    Lagar fiskgryta med saffran och räkor lite då och då, också Per Morbergs recept, lite modifierat dock. Brukar bli jättegod, barnen älskar det och bra matlådemat.

    Nu under sommaren har vi använt vårt stekbord mycket, ett sånt litet elektriskt, suttit ute (osar mycket) och alla har lagat sin egen mat, tunna köttbitar, champinjoner, ost, tomat, majskolvar i bitar....

    Fisk i folie, typ torsk, ta potatisskalaren och strimla över lite morötter, sen färsk dill, salt, peppar och vitlökssmör. Antingen på grillen eller i ugn. Jättegott.

    Bakad potatis, till kött, fisk, skagenröra....

    Kalops. Koka lääänge.

    Vardagar:

    Köttbullar med kapris, hemlagat potatismos eller makaroner.

    Korvstroganoff med ris.

    Moussaka.

    Torskpanetter, kokt potatis, remouladsås, ärtor.

    Thaikyckling. Köper färdig thaibas, en konservburk som finns typ överallt med grytas, och fräser ner kyckling. Serverar med glasnydlar eller ris. Går fort att göra o gott.

    Kyckling i pitabröd, alla väljer sina grönsaker själva, enkelt o bra.

    Spagetti&köttfärssås. River ner morötter som får puttra med.

    Färsk pasta med färdig ostsås, (Kelda) blanda i kalkonstrimlor (typ smörgåspplägg) och champinjoner.

    Pyttipanna, rödbetor, stekt ägg. Sallad till det.

    Kan komma på massor, men när jag själv står här hemma och ska hitta på något så står det alltid still.
Svar på tråden Allmän tråd om matlagning