0 Följare 0 Följer

Fliselisan

Förälder

Den här medlemmen har inte fyllt i någon presentation.

Ålder

44 år

Barn

14 år     13 år     20 år     5 år    

Civilstatus

Gift

Föräldratyp

Heltidsförälder     Styv/Bonusförälder    

Intressen

Barn     Matlagning/Bakning     Motor     Natur/Miljö     Trädgård     Träning    

Aktivitetsflöde

2019-03-18 Fliselisan svarade i tråden: Har barn rätt att leka i hela huset enligt dig?: Våra barn får vara överallt utom i sovrummet(vårt), men stå på händer etc får de göra i sina egna rum eller ute om det är sommar.

Har de kompisar hemma får de leka i sin egna rum eller ute,.
2019-03-18 Fliselisan svarade i tråden: Jag är värdelös:
Herregud, varför är du kvar hos denna man? Låter som ett riktigt svin och förtryckare. Lämna honom ögonblickligen, du kommer må så mycket bättre då.

2019-03-18 Fliselisan svarade i tråden: All inclusive eller inte?: Innan vi reste med barn hade vi aldrig all-inclusive, då hyrde vi alltid bil och for runt, spanade in nya ställen.

Nu med barn har det varit perfekt med all-inclusive, man orkar inte flänga runt, barnen vill mest bara bada och äta.
2019-03-17 Fliselisan svarade i tråden: "Bästa" vällingen?: Håller med det som någon tidigare skrev, pulvervälling innehåller ju akrylamid i mycket större utsträcknig än den man köper på tetra. (Bildas vid tillverkningen, finns o chips osv också) Undvik framförallt.
2019-03-14 Fliselisan svarade i tråden: Får barnmorskor strunta i journalanteckning?: Jo, man ska vara om sig och kring sig! Missar begås och ibland allvarliga sådana. Med 25 års erfarenhet inom vården har jag sett mycket. Har suttit ansvarig för de avvikelser vår enhet tog emot, och det var de konstigaste.
2019-03-14 Fliselisan svarade i tråden: Får barnmorskor strunta i journalanteckning?: Fast brukar BM diktera? Kanske de gör nuförtiden? Har dock svårt att tro det.

Jag jobbar som distriktssköterska och skriver mycket journaler, och anteckningen skriver man ju direkt då man haft patienten, annars glömmer.
2019-03-11 Fliselisan svarade i tråden: Är så less en del av mina brukare...: Har arbetat många år inom äldreomsorgen, både som undersköterska och sjuksköterska, men har på grund av känslan av otillräcklighet lämnat det området.

Känner såväl igen det.
2019-03-10 Fliselisan svarade i tråden: Gå ner i vikt med järnbrist som vego: Ös på med järnrik kost, gör smoothies: pumpakärnor, spenat och mango/banan/äpple etc.

Baka eget bröd med järnrika mjöler, köp järnberikad flingor (Sempers), järnberikad juice.
Äldre 13 Nov 20:57 Fliselisan svarade i tråden: Vad kan jag göra med dessa ingredienser?:
Fräs grönkålen, i med en klyfta vitlök. Kör nötterna i en mixer, blanda i mjölk. Häll över grönkålen, salta och peppra. Servera som sås till pasta, riv ost över, jättegott :)

Äldre 7 Nov 16:41 Fliselisan svarade i tråden: Det här med att bjuda barnens kompisar på mat...: Jag säger alltid till mina egna barn att vara hemma till 17 för då ska vi äta, och om barnet sen ringer hem och frågar om de får äta hos kompisen är det ok (antar då att detta är föräldrarnas initiativ).