• eko92

    Sen abort

    Saffran333 skrev 2017-08-31 20:55:23 följande:

    Jag har gjort två sena aborter eftersom jag har en ärftlig sjukdom och fick dåligt resultat på moderkaksprov, båda gjordes i v15.

    Båda har gått bra utan några komplikationer efteråt, det jobbigaste för mig har varit att ta beslutet att avsluta. När du får den första tabletten får du prata med en barnmorska och hon frågar om du är säker, många får blödningar efter den här tabletten men det hade inte jag.

    Sen åker man in på morgonen och blir inlagd, du får eget rum med toalett och dusch. De tar blodprov och du får första dosen av cytotec, som sätter igång förlossningen, jag fick den vaginalt eftersom jag inte hade några blödningar annars får du svälja den. Om det inte startat får du en ny dos var fjärde timma ungefär. Sen är det bara att vänta på att det ska starta, man ska helst vara uppe och röra på sig, får du ont får du smärtlindring, morfin brukar det vara och börjar du må illa får du det med spruta.

    För mig kom det igång efter andra dosen båda gångerna, första gången hade jag både diarrè och kräktes tills fostret kom ut däremot inte så ont, andra gången gjorde det väldigt ont men bara illamående. Du får en skål som ligger i toaletten där fostret ska komma ut, jag har sett fostret båda gångerna, känns som om det är svårt att undvika men jag har inte försökt undvika det. Barnmorskan tar ut fostret och du får vänta på moderkakan om den inte kommit samtidigt.

    Jag hade kraftiga blödningar efteråt och fick ligga kvar några timmar extra för att det skulle avta men allt hade kommit ut och jag behövde inte skarapas utan kunde åka hem på eftermiddagen.

    Bara du kan avgöra om en abort är rätt för dig men nu har du mina erfarenheter iaf :)


    Jag känner så igen mig i din berättelse TS, och förklaringen ovan. Däremot så lever jag med ångest o humörsvängar till o från. Även om mitt beslutet var självklart att ett barn ska vara älskad av båda sina föräldrar gråter jag än idag (5år sen) för att min längtan efter barn är stor.

    Aborten i sig gick i ett på sjukhuset. Jag hann aldrig reagera innan de var klart. Skriver gärna med dig om du vill... pma mig ????
Svar på tråden Sen abort