Inlägg från: scanmia |Visa alla inlägg
  • scanmia

    Dålig pianolärare

    Ok jag nappar väl:

    I normala fall och för de allra flesta så tar de lektioner för att de vill lära sig spela ett instrument. Då behöver man öva, komma på lektionerna och vara förberedd med rätt noter och materiel.

    Men det behöver inte betyda att det är fel att vilja ta del av pianots underbara värld en timme i veckan. Formatet och resultatet blir inte det samma. Underhållning och lek med ett instrument en gång i veckan.

    I många andra discipliner och områden anses det som något helt ok att göra: Jag tränar yoga en gång i veckan  - det gör mig inte till någon yogi. Jag åker skidor en vecka om året - det gör mig inte till någon vinterolympisk atlet. Jag är med i en bokcirkel - det gör mig inte till någon författare. Jag går och klättrar någon gång i månaden, mm etc. Allt på en respektabel och medioker amatörnivå. För att jag tycker att det är kul och för att det berikar och utmanar mig.

    Bara för att man inte siktar mot stjärnorna så behöver det inte betyda att aktiviteten inte kan vara berikande och betydelsefull. Min matematikprofessor brukade säga att "anything worth doing is worth doing badly". Spela piano och leva ett liv med musik är kanske en av de sakerna? Du får bara anpassa dina förväntningar på resultat till verkligheten.

Svar på tråden Dålig pianolärare