• Anonym (Nina)

    Följas åt till ett plus!

    Anonym (Gabbi) skrev 2018-01-29 12:39:21 följande:

    Tempen kan inte berätta i förväg när du ska ha ÄL. Då får man gå efter kroppens signaler eller ÄL-test. Det smidiga med temp är att du vet exakt dag som ägget släppte. Du vet när du kan sluta ligga och du vet att du ska fortsätta ligga regelbundet ända fram till att du ser en ihållande tempökning.

    Sen vet du även exakt när BIM är, du märker om ÄL varit försenad och du vet när du kan gravtesta. Jag gillar känslan av kontroll som jag får av att tempa!


    Aha! Tack för svaret.

    Men hur funkar det då om man tempar för att INTE bli gravid? Spermierna kan ju leva några dygn, så man kan ju bli gravid flera dagar före ägget släpper?
  • Anonym (Nina)

    Migas: Mina senaste cykler har varit: 47, 39, 39

    Men nu tror jag att jag hade ägglossning i helgen faktiskt, alla symptom på det, så förhoppningsvis rättar cykeln till sig nu!

    Hade väldigt regelbunden mens tidigare, det är senaste månaderna den börjat bli konstig.

  • Anonym (Nina)
    Migas skrev 2018-01-31 14:53:18 följande:

    Aha, det får vi hoppas att den gör då skedde det något för någon månad sen eller den blev bara oregelbunden?Jo, men då kanske temp är något för mig iaf. Tyckte det lät som att det var mycket mer noga när jag läste om det. Är det någon skillnad på NC och fertility friends? Är babyplans termometer bra?


    När mensen kommit i gång efter förlossningen så började jag med cerazette. Tog de bara knappt två månader, slutade sen, och efter det så har mensen krånglat.
  • Anonym (Nina)
    Sommaren12 skrev 2018-01-31 16:36:55 följande:

    Tar ni några kostillskott för att öka chanserna? Tex folsyra? Vad ska man köpa för nåt isf? När jag var gravid senast åt jag Mittt val kvinna, men vet eg om det innehåller nåt vettigt.


    Jag tar b-vitaminer, och där ingår folsyra. Men ökar folsyra chansen att bli gravid? Jag har hört både att det gör det och att det inte gör det.

    I mina b-vitaminer ingår också inositol (B8) och det ska öka chansen i och med att det förbättrar äggkvaliten mm. Tar också Q10.

    "Inositol

    För att bli gravid och undvika missfall måste man ha hyfsat bra äggkvalitet. Dessutom vet man att äggkvaliteten börjar minska kraftigt för alla kvinnor över 35 år. I en studie deltog 60 infertila PCOS kvinnor som genomgick assisterad befruktning. En grupp fick inositol plus folsyra. Den andra gruppen fick bara folsyra. De som tog inositol plus folsyra hade betydligt friskare äggceller efter tre månader. Resultaten från denna studie indikerar att om man är intresserad av att öka sina chanser att bli gravid och minska risken för missfall, är ett tillskott av inositol att rekommendera. Bra äggkvalitet är nödvändig för en lyckad graviditet."

    "Q10

    Ska ni ta något - så ta Q10! Antagligen det bästa du kan tillsätta för bättre ägg. Q10 är en vitaminlik substans som finns i alla dina celler. Q10 har länge varit föremål för omfattande forskning, då det har en viktig roll i kroppens energiomsättning. Kemiskt är Q10 ett mellanting mellan E-vitamin och K-vitamin. Det finns som sagt i alla celler förutom de röda blodkropparna och är ett fettlösligt vitaminliknande ämne som produceras i levern men produktionen avtar successivt med start vid 20 års ålder. Det styr energiproduktionen i cellernas kraftverk (mitokondrierna) och Intar en särställning bland vitaminer och mineraler då tillståndsförbättring vid brist inträder redan efter 1-4 veckors intag."

    Källa: fertilitetsguiden

    Tänkte börja med progesteron och E-vitamin snart också.
  • Anonym (Nina)
    Sommaren12 skrev 2018-01-31 20:56:14 följande:

    Oj fattar inte riktigt haha men låter ju som nåt värt att tänka över. Njä alltså folsyra ökar väl inte chanserna men det e nåt, jag inte minns haha, som är dåligt med att ha bristvärden. Min läkare skrev ut tabletter enbart för att jag vill bli gravid annars hade han nog inte gjort det. Får läsa på lite om det där Q10 och Inositol. :)


    Ja folsyra är ju viktigt att ta för att förebygga ryggmärgsbråck på fostret.

    Hur gammal är du?
  • Anonym (Nina)

    Är också sjuk. Vaknade med värk i kroppen och huvudvärk.

    Så jobbigt! Kroppen känns blytung, har precis tagit mig ur sängen, bara för att landa i soffan och bli sittande där...

    Har ju en sjumånaders att ta hand om också. Som precis börjat krypa dessutom!

  • Anonym (Nina)
    Sommaren12 skrev 2018-02-01 14:23:37 följande:

    Känns som vi mår samma. Var uppe en sväng med resten av familjen och hjälpte till att få iväg dottern till förskolan sen tog jag ett bad och blev orkeslös så gick å la mig. Låg där till lunch, tog mig upp och pillade i mig ett rostbröd, satt bara å gungade självömkande i soffan å sen gick jag å la mig igen. Produktiv dag.. :/

    Jobbigt att ta hand om barn samtidigt! :O Har din man möjlighet att va hemma och hjälpa till?


    Jobbigt! :(

    Jag mår lite bättre nu, tack och lov för ipren!

    Vet att man egentligen inte ska ta det när man försöker bli gravid, men jag får inte äta alvedon av hälsoskäl, och nöden har ingen lag...

    Tyvärr kan han inte vara hemma från jobbet, han har ganska nyss kommit tillbaka efter sjukskrivning.
  • Anonym (Nina)
    Sommaren12 skrev 2018-02-01 14:24:45 följande:

    Dum fråga men positivt äl-test får man även om man inte har ägglossning?!


    Hmm, det tror jag inte?
  • Anonym (Nina)
    Sommaren12 skrev 2018-02-01 23:04:45 följande:

    Suck läste om det också. Typiskt, en sak till att oroa sig för, att man kanske inte ens har äl. Kände inte den typiska älsmärtan denna gång. :(


    Aha, nu fattar jag nog vad du menar.

    Som jag förstått det så förbereder sig kroppen för ägglossning och det blir lh-stegring. Vilket resulterar i positivt äl-test. Men det garanterar inte att ett ägg verkligen lossar. Ett par gånger om året brukar ägglossningen utebli.

    Trodde först att du menade om testen kan visa positivt lite närsomhelst i cykeln ( lite trög så här på kvällen:) )
  • Anonym (Nina)
    Let it Rain skrev 2018-02-01 22:05:35 följande:

    Enligt NIPT ska vi få en liten flicka denna gång! (Har en pojke sen innan.) <3


    Grattis! Var resultatet på NIPT bra?

    Funderar på att göra NIPT vid nästa graviditet (om det blir någon), men det kostar ju ett antal tusenlappar..

    Förra graviditeten gjorde jag NIPT, men behövde inte betala något iom att jag var med i en studie...
Svar på tråden Följas åt till ett plus!