• Saima17

    Följas åt till ett plus!

    Migas skrev 2018-05-30 09:50:54 följande:

    Härligt att höra och skönt att du verkar vara längre gången än hon först trodde. Jo, om hon anser att det är ett problem att du låg för högt upp så borde hon ju ha talat om det, tycker att det låter mycket märkligt att det skulle vara så. 

    tråkigt för dig att inte ha honom med som stöd iom att du var orolig inför besöket, och synd för honom att han missade en chans att få höra bebis. När ska du på läkarbesök då?

    Det skadar ju inte att testa tycker jag. Jag tyckte att det var mycket godare och lättare att dricka på något sätt då bubblorna tog bort lite av mitt illamående men sen finns det ju flera som tycker tvärtom också.  Men iom att du får behålla vätska om du vilar efter att du druckit, så tror jag inte att det är så stor risk för uttorkning,  vad jag hört så ska du inte ha fått behålla någon vätska alls i två eller tre dygn om du ska bli inlagd för dropp. Inte för att jag är någon expert men ändå. Härligt att du känner att chansen finns denna månad och att du fick ägglossning tillslut.  


    Ja han ångra sj no kan ja säga. men ja ha ju boka ett privat ul nästa vecka så då spelar ja in d åt han å sen får ja bild på d. :) ja ska på läkarbesök 10/7. har inskrivning 13/6 :) vatten så hålls int nere fast ja vilar men som oboy funkar.
  • Saima17
    Anonym (Lilo) skrev 2018-05-30 14:52:53 följande:

    Grattis! Prova att ha lime i vattnet! När jag var gravid blev jag illamående av t.o.m bara vanligt vatten men fick tipset om lime, och det funkade! Var dock tvungen att ha i det HELA graviditeten...och har inte druckit limevattdn sedan dess ?konstigt? nog!

    Drickyoghurt i små klunkar kan lindra också :)


    tack :)

    Ja lime bubbelvatten gillar ja :) joggis funkar int konsistensen.. älskar smaken men blir å spy bara ja får joggis i mun :( jätte jobbit efter som ja ätit smoothie på morron i snart 6 månader :(
  • Saima17
    ankmamma skrev 2018-05-30 23:13:10 följande:

    Jasså, hoppas i alla fall att illamåendet ger sig!! :)

    Åh va typiskt :O känns ju helt galet!

    Det kanske är lite tidigt än för att se hjärtat slå, men hoppas allt ser bra ut :D


    d ha eskalera :( spyr h e l a dagarna. va ja än äter.

    Ja d e helt sjukt.

    Nä igår såg ja å hörde hjärtat.. oh jessus vilken upplevelse!! känns helt ofattbart att ja fick höra min efterlängtade lilla bebis hjärta slå i min mage.. Ja e helt kär. så synd att int sambon va me :( han ångrar sj Big time. hon sa även att ja e längre fram än va dom trott. är nog i I v7 redan :D
  • Saima17
    Sommaren12 skrev 2018-05-31 11:08:38 följande:

    Hej! Jag är 32 och försöker med med andra barnet. Min dotter är snart 6 år. Har försökt nu i 7-8 månader. Alltid lika tufft när mensen kommer. För mig hjälper det att inte hålla på att testa innan bim. Ställa in mig på negativt. Det hjälper i alla fall lite grann... Annars är mensens första och andra dag rätt mörk och sen kommer jag på fötter igen och blickar framåt. Njuter av att jag får dricka vin och äta vad jag vill i en månad till ;)


    Åh ja e helt ärligt lite avundsjuk på dj som får dricka vin.. haha d saknar ja helt klart mest.. Men va ju super härligt att få höra hjärtslagen igår. men vi sku fira d me oxfilé igår.. å oxfilé utan rödvin e ju lite plattfall.. haha.. tur i oturen så hölls int oxfilén nere heller så jätte länge.. så va ju gott medan d vara ;) oboy, vitt bröd m skinka.. d hålls.. superdiet liksom.. haha..
  • Saima17
    Sommaren12 skrev 2018-05-31 12:23:50 följande:

    Usch det låter ju inget vidare det där. :/ Du ska inte ringa och höra om några tabletter eller så du kan få?


    Ja förklara igår när ja va dit.. hon bara skratta å a

    sa:ja men nu vet du ju varför du mår dåligt..

    Alltså ja fattar int hon därs tankegång över huvudtaget
  • Saima17
    ankmamma skrev 2018-06-01 19:45:47 följande:

    Usch då :( åksjuketabletter kan hjälpa. Postafen heter dom i alla fall här i Sverige. Dom är okej att ta under graviditet :) annars har frukt varit min räddning. Levde på mandariner de första fyra månaderna, en klyfta åt gången för att få behålla. Man får hitta sina knep!

    Ja det är en grymt härlig känsla :D tänk att det finns ett litet liv där inne!

    Jag är redan i V25 och bebis sparkar som bara den där inne, så häftigt!! :D


    Ja ja måst se om d e ok att ta dom när ja tar blodförtunnande. dom heter postafen här åxå.

    ikväll ha vi berätta åt fammo, faffa å farbror för att dom bor så nära oss å ja måst så dålig å sambon ska just på jobb å ja kan int dölja mitt spyande längre. men d känns jätte bra att dom vet :) gefilus juice funkar bra.. å fruktsoppa.. Men annars e d vitt bröd å skinka å oboy.. haha.. ja på torsda e d ul på en privat klinik så ja får veta ordentligt vilken vecka ja e i.. Så spännande. åh längtar tills sambon får känna sparkar.. hoppas d e en tidig en vi har i magen
  • Saima17
    ankmamma skrev 2018-06-02 09:50:55 följande:

    Du får kolla med din läkare vad som är okej :)

    Åh blev dom glada? :) det kan vara skönt å veta att man har stöd från dom där hemma! Hormonerna är ju såå jobbiga x)

    Ja så häftigt att kunna känna :D har känt rörelser sedan typ v18 men Sambon kände första gången för ca 2 veckor sedan :) det beror mycket på om moderkakan är placerad fram eller bak hur tidigt man känner :)


    jo faffa blev rätt choxkad så han sa int så mkt. farbror blev glad å va eg den enda som sa grattis å fråga när å så där.. fammo vart å glad å chockad men prata på om så mkt haha.. ja trodd int spyande kunde bli värre.. Men nu på morron så tvingar min mage fram galla på morron för att sen e så tom. usch..

    Fast farmor kan bli lite väl överbeskyddande nästans lite jobbig.. haha men d ska gå bra.

    Ja vi får se nu. ska på ul på torsda så ska få reda på mer exakt vecka.. hon förra bm "kunna ju int säga helt å hållet" förbanna.. dom har så dåligt ul där så d e helt sjukt. man ser knappt va som e va..

    Ja d e bara å längta nu..
  • Saima17
    Sommaren12 skrev 2018-06-04 08:02:02 följande:

    Känner mig lite deppig idag. ÄL+6 och känner ingenting. Kan ju va helt normalt men man vill ju känna NÅGOT liksom... 

    Jag tempar inte regelbundet eller på rätt sätt antagligen, har inte NC eller nåt sånt, men jag brukar stickprovstempa lite mellan ÄL och BIM och jag har legat på 37,4-37,5 alla dagar men idag var det 37,2. Oavsett hur man tempar så borde jag väl inte få en sån dipp om jag vore gravid? Tempar mig alltid direkt när jag stigit upp. 

    Nu känns det som jag väntar mens och inte plus... :( Bim på söndag.


    Ja håller sååå tummarna för dj!! ligger här på soffan da ut å da in å mår så sjukt dåligt. sambon åker imorron. då ska ja va ensam i 2 veckor. kan just å just sätt mj i bilen å köra t butiken 2km utan att spy. som tur e så vet sambons mamma pappa å brorsa om lilla larven fall nå händer å d vet att ja mår super dåligt. men ja ska hålla alla mina å larvens små tummar å tår för dj.. <3
  • Saima17
    ankmamma skrev 2018-06-04 21:07:16 följande:

    Usch det är så jobbigt med illamående :( förhoppningsvis blir det bättre sen!

    Hon är säkert överbeskyddande för att hon bryr sig ;)

    Va spännande! Du får tänka att så tidigt är ju inte pyret mer än några millimeter stort så det är ju såklart sjukt svårt att se på ett ultraljud. även i v 12 när vi gjorde vårt första UL var det svårt att urskilja armar och detaljer och då är den ju ändå ca 5-6 cm :)

    Imorgon ska vi till BM och lyssna på hjärtljud och mäta magen. Hoppas allt ser bra ut! :)


    Ja ha ju redan sett hjärta så vet ni hur d ser ut. men d e extremt uråldrigt deras ul. sååååå stor skillnad mellan dom 2 ja vari på så ligger no int bara i att bebis e liten.
  • Saima17
    Sommaren12 skrev 2018-06-05 14:44:18 följande:

    Nu vill jag veta hur ni mådde mellan äl och bim?!

    Jag har inte känt någonting förrän start igår som var ÄL+6. Jag har en skum känsla i magen liksom, känns som väldigt dov mensvärk, typ spänner lite där nere och så mår jag lite lätt illa när jag har ätit. Inte alls så jag tror jag ska spy men känner mig liksom skvalpig i magen typ. Man vågar ju knappt skriva detta för då jinxar man väl men känner inte igen den här känslan från tidigare cykler. Dock fortfarande inställd på att mensen kommer på söndag, jag vågar ju inte tro annat. SÅ rädd för att bli besviken pga mina dumma förhoppningar.


    Ja börja få int som streckningar vid ljumskarna 6 dagar före.. samma sak 5 dagar före.. mådde illa på kvällen före + 5 dagar före mens.. +ade 4 dagar före mens.. mådde små illa hela tiden int spy illa men illa.. först sen i v 3+2 börja ja spy.. håller tummarna för dj!!!!
Svar på tråden Följas åt till ett plus!