• Znickers

    Vi som har plussat efter IVF hösten 2017

    pigan86 skrev 2017-12-20 23:15:03 följande:

    För mig var de så otroligt skönt att få slippa lutinus. Tog sista tabletten samma dag som testdagen. Mådde så psykiskt dåligt av dem, smutsig o äcklig + att jag hade så många biverkningar/symtom av dem. Oron fanns såklart där men tror den hade funnits fast naglad i mig oavsett lutinus eller inte.

    Folsyra och omega 3 har jag däremot fått för mig lindrar mitt illamående och dem har jag lite seperationsångest med, får panik om jag glömmer ta dem på morgonen.

    Försök och slappna av, lutinus ska ha "gjort sitt" under den tiden man tar dem. Försök att lita på din kropp istället och lycka till <3


    Pigan86 - jag håller med, lutinuset har också fått mig att må extremt dåligt på många vis. otroligt skönt att ha slutat med det nu. Tack för dina ord :)

    folsyra har jag tagit i flera år nu så det sitter som berget, en morgonrutin som är svår att glömma. hehe.

    Men man kanske borde börja äta mer kosttillskott, omega 3 som du säger. Visserligen äter jag fisk 2-3 ggr i veckan men kanske bra att äta extra tillskott.
  • Znickers
    waldesten16 skrev 2017-12-22 06:44:36 följande:

    Har en fråga kring när ni berättade nyheten att ni är gravida för den närmsta familjen? Jag vill gärna berätta för mina föräldrar och syster under julen och kommer då på tisdag gå in i v. 8 (7+0). Har varit på tidigt vul så har sett hjärtat slå men ska tillbaka den 4 jan igen för kontroll. Min sambo tycker det är för tidigt att berätta men jag tycker att man kanske kan berätta för de allra närmaste. Hur resonerar ni?


    Jag tänker lite grann som Kattnos, ifall det skulle gå illa av någon anledning så känns det skönt att kunna få det stödet av närmsta familjen.

    Våra föräldrar + syskon + närmsta vänner vet att vi går igenom IVF-behandling. Så nu när vi fick plus på stickan (är i v.6) berättade vi enbart för mina föräldrar och svärföräldrar. Syskonen får eventuellt veta nu i jul när vi samlas.

    Min poäng är att personligen känns det skönt att de som står oss närmast vet vad vi går igenom och på så vis har större förståelse och kan stötta oss!

    Hur känner du själv att du/ni vill göra?
  • Znickers
    Emsoff skrev 2017-12-22 20:51:07 följande:

    Jag haft 4. Varav ett var biokemiskt i vecka 5. De andra har varit MAn. Det första upptäcktes i v9, såg då ut som det dött i v5. Men de skrumpnar ju ihop lite har jag hört. Så det kan ha varit senare. Det andra MAt var en ofostrig graviditet som skrapades bort i v10. Det senaste levde i v10, men inte i v11. Det var dock hela tiden en vecka mindre i storlek. Dock växte den som den skulle, så alla läkare sa att jag skulle våga tro.


    Emsoff - jag hejar på dig denna gång. Håller alla tummar o tår på en fullbordad graviditet ända in till det sista. Det är hemskt att du haft det så tufft med missfallen men någon gång ska set vända!! Våga tänk positivt och hoppfullt!!!

    Styrkekramar till dig
  • Znickers

    Tiden går så långsamt och jag vill bara att det ska vara tid för oss att göra det första tidiga ULet. Vi har tid först 10 januari. Känns som en evighet dit.

    Är så orolig över att det ska vara tomt, en tom fostersäck och inget hjärta som pickar där i. Jag letar febrilt efter fler grav-tecken. Men är bara kissnödig, brösten ömmar på kvällar & morgnar och magen känns svullen på insidan o ömmar lite. Men tänker hela tiden att jag borde känna något mer, iallafall ju mer tiden går. Men det känns så spöklikt. Tog ett 3e grav-test i förrigår och självklart är det ju fortf. ett plus. Man tänker så irrationellt men kan inte låta bli att önska jag kunde känna mer.

    Är det någon av er som känner igen sig?

  • Znickers
    Hey.orange skrev 2017-12-24 13:24:22 följande:

    Jag med! Tyvärr! Och jag har ju en graviditet sen innan att jämföra med då jag kände något typ hela tiden! Vi har UL 11/1. Vilken vecka är du i? Jag gick in i v 11 idag. Mina bröst är möjligen lite spända men annars inget, vi får hålla tummarna att allt är bra!

    God jul!


    Jag är i v.6, går in i v.7 på måndag. Så det är väldigt tidigt. Men det kanske är bara bra att vi inte känner så mycket, som en annan i tråden skrev tidigare :) Det behöver inte båda dåligt, snarare tvärtom.

    Må gott och god jul!!
  • Znickers

    God Jul allesammans. Precis som Nube skrev, önskar er alla som berättar för familjen idag, lycka till :)

    Själv berättar vi för min svärfamilj ikväll (svåger/svägerskor/syskonbarn) med en ovanlig unikt inslagen julklapp (grav-sticka).

    Min familj får veta, på samma sätt, fast på nyårsafton.

    Spännande att se deras reaktioner :)

  • Znickers
    Miriam Artemisia skrev 2017-12-26 21:10:03 följande:

    Hej ???? hoppar in här

    Är gravid efter tredje återförandet hos Carlanderska i Gbg. Fick tillbaka grodden efter 3 dagars odling, då det var endast 3 av 16 ägg som blev befruktade. Jag har en bra äggreserv trots min ålder, jag är 42. Min sambo är lika gammal och han har dålig spermakvalitet. Få och dålig kvalitet, de gjorde därför ICSI.

    Jag har varit gravid tidigare i livet med en annan man, men det slutade med ett missfall och ett MA. Så jag är skitnervös!!! Ingen av oss har barn sedan innan. Så skönt att den här gruppen finns!

    Har en liten fråga. Hur länge använde ni Lutinus efter plusset? Har förstått att det skiljer sig lite mellan klinikerna när jag läst på nätet. Känns läskigt att sluta!


    Grattis till plusset och välkommen in hit :) Roligt att ni har lyckats. Jag fick plus efter 2a IVF försöket, har också en man med för låg spermakvalitet och mängd. Lyckades med det långs protokollet och fick dessutom 2 till frysen.

    Jag hade samma fråga för ett tag sedan, som jag ställde här i forumet. Lite olika svar. Sedan ringde jag Sahlgrenska där jag gjort behandlingen och fick svaret att man endast fortsätter med lutinuset till förpackningen är slut. Jag fick utskrivet för 3v (började 2 dagar innan återföreningen) och därefter ska kroppen producera själv om man lyckas bli gravid.

    Skulle dock rekommendera dig att prata med Carlanderska för att vara på säkra sidan.
  • Znickers
    Hey.orange skrev 2017-12-26 22:30:01 följande:

    Och hur gick det?!


    Det gick så bra så! Reaktionen var glädjefylld och fylld med tårar. Mina två svägerskor ska bli fastrar för första gången och deras äldsta barn är snart 19 år, så vårt barn kommer få lite äldre kusiner på mannens sida av familjen.

    Skönt att äntligen ha berättat för dem. Nu återstår min familj, min bror och närmsta släkten :)
  • Znickers
    kattnos skrev 2017-12-27 09:17:05 följande:

    Nu har vi också berättat för släkten som givetvis blev väldigt glada. Men det var nervöst att berätta tycker jag, vet inte varför. Dålig på att stå i centrum kanske. ;)

    Nu längtar jag till på tisdag och kub-testet då vi får se miraklet igen! Sen kanske man vågar gå ut med det lite mer officiellt också.

    God fortsättning!


    God fortsättning!!! :) Vad härligt att ha berättat för släkten nu :) Och visst var det nervöst, kände jag med. Jag längtar själv efter att få göra det mer ?officiellt? men vi ligger ju några veckor efter er. Är bara i v.7 så får allt ha is i magen i minst 5v till.

    Nu hoppas jag bara att allt går fortsatt bra för oss alla här i gruppen.
  • Znickers

    Nu har jag gått och blivit vrålförkyld sedan i förrigår. Och jag är vanligtvis inte den typen som knaprar värktabletter vid smärta, men nu har jag haft feber och enorm huvudvärk och har därför ätit alvedon.

    Jag vet att överallt sägs det att just alvedon (paracetamol) är okej när man är gravid men jag kan inte låta bli att tänka irrationellt och få dåligt samvete. Är i v.7 och väldigt orolig att jag är dum som tagit alvedon.

    Någon annan som känner igen sig? :(

Svar på tråden Vi som har plussat efter IVF hösten 2017