Inlägg från: Rabarbapuppa |Visa alla inlägg
  • Rabarbapuppa

    Underredsbehandling

    En underredsbehandling är snarare samlingsnamn för skyddande av underredet och deras komponenter, inklusive hjulhus, hålrum och ibland (insidor av) balkar och liknande. Själva aktiviteten som sker i en underredsbehandling är ju i sin essens en rostskyddsbehandling. Rostskyddet appliceras steg för steg utefter ett så kallat sprutschema. Varje bilmodell har ett eget sprutschema för vad och var som skall rostskyddas. 

    Nu är ju den här artikeln från Vi Bilägare några år gammal (2014) men den ger tycker jag ändå en fingervisning om vad det kan kosta. 
    Jag hade åkt runt till några av de större firmorna (som jobbar efter sprutschema) och begärt in offerter. 

    www.vibilagare.se/bilfragan/bilfragan-vad-kostar-en-bra-rostskyddsbehandling

    /Puppa 

  • Rabarbapuppa
    Tom Araya skrev 2018-01-17 02:23:59 följande:
    Jag har också kört en Volvo 240 från 1978. Den köptes begagnad av en kompis farfar, som lät rostskyddsbehandla underredet. Den rullade sedan i Värmland i 20 år innan jag köpte den. Få så välanvända 240 från -78 är så friska under som den. Sålde den nybesiktigad för några år sedan.
    Morsans Passt V6, 99'a. Underredsbehandlades direkt efter att den rullade ur nybilshallen samma år - den är än idag TOTALfräsch efter 28 tusen mil. 
    Tyvärr är det andra maskinella fel nu på grund av ålder och mil men just underrede och kaross är fortfarande som nytt. Och det kan man inte säga om alla Passat 3B från den eran.

    /pUppa 
Svar på tråden Underredsbehandling