Inlägg från: Anonym (Slösavillspara) |Visa alla inlägg
  • Anonym (Slösavillspara)

    Hur mycket pengar kan vi spara till 1 Juli 2018?!

    Anonym (Moln) skrev 2018-01-08 08:09:56 följande:

    I helgen gjorde vi av med lite pengar på att åka till badhuset, men jag har fortfarande förhoppning att vi kommer klara hålla budgeten. 3900 kr kvar på "förbruka-kontot" och vi kommer behöva tanka en bil innan månaden är slut. Blir så rastlös hemma på helgen då vi annars brukar åka till stan på café, shoppa osv. Vi får väl åka till stugan på helgerna ist. Där är jag mer till freds med att "bara vara". Något tips på familjeaktiviteter som inte kostar pengar? :(


    Å, vad jag känner igen mig! Mycket roligt kostar pengar. Min man ville åka till Liseberg nu innan jul och jag fick säga att vi helt enkelt inte hade råd . Vi överlevde dock. Vi behövde rensa i klädlådorna på vinden, men då investerade vi faktiskt i ett gäng nya plastlådor. Men till och med att städa kan kosta pengar!

    Det är lättare att hitta på gratisgrejer på sommaren. Jag bor i Göteborgsområdet och det går ju inte att åka skridskor på sjöar eller ta en tur med skidor, precis. Och ungarna är måttligt intresserade av långpromenader även om vi tar med fika. Nu har de fortfarande ganska roligt med sina julklappar.

    Vi har bestämt oss för att köpa ett skåp till köket på Ikea, men det kommer hamna inom budgeten för januari. Det gäller bara att inte komma därifrån med något annat än skåpet!
  • Anonym (Slösavillspara)
    Anonym (Moln) skrev 2018-01-09 14:09:13 följande:

    Vad brukar ni göra för gratisaktiviteter? Vi har små barn (under 4 år) och brukar gå på museum, lekparker, öppna förskolan... På sommaren badar vi i sjön, besöker en farm med djur.. Nu på vintern blir det åka bob, spark när vi är i stugan... ja sen är fantasin slut :o


    Ja, det är väl det. Mina barn är 3&7. Vi går ut i skogen och har fika med ibland, eller till en lekplats antingen i vår ort eller en bit bort. Dock inte så lockande i januari! På sommaren bada och ut och cykla. Gå på museum är kanske gratis, men så fort man beger sig in till stan så går det alltid pengar tycker jag. Det ska ätas lunch t ex.
  • Anonym (Slösavillspara)
    Anonym (Oansvarig) skrev 2018-01-09 20:33:40 följande:

    Har alla familjer bufferten eller har många lån?

    Jag mår dåligt över mina lån och bor själv. Kan bli skuldfri på drygt 2 år om jag vill men samtidigt leva knapert med 10% av lönen på sparande!


    Vi har ett saftigt huslån, men amorterar mycket. Sen har vi studielån, men den räntan är ju väldigt låg. Just nu en liten buffert på drygt en månads normalinkomst för oss två. Mitt mål med sparandet är att bättra på buffertkontot och att ha ett resesparande.
  • Anonym (Slösavillspara)
    Anonym (jacuzzi) skrev 2018-01-26 11:05:32 följande:

    Heej idag igen! Jag hoppas ni inte ser detta som skryt.. för det är verkligen INTE meningen och jag är ingen sån person överhuvudtaget!!

    Men alltså.... jag blev TOTALT överraskad nyss när jag loggade in på min banksida... Jag skulle kolla om den sista Tradera-auktionen var betald, och när jag loggar in har jag jättemycket pengar på kontot... Öööh, vad kommer de ifrån? Kollade och det var från mitt försäkringsbolag.

    För någon vecka sedan fick jag reda på att om man varit sjukskriven mer än 90 dagar så kan man få pengar på sin försäkring. Det hade jag ingen aning om... Jag kontaktade dem bara för att kolla upp vilka slags försäkringar jag har på barnen. Då berättade tjejen i telefon detta, annars hade jag aldrig vetat om det.

    Egentligen är det väl pengar jag borde haft i alla fall om jag klarat av att jobba.. men min rygg är helt förstörd och det går inte. Så det kom verkligen som en glad överraskning!!!

    I December la jag undan 6000 kronor som jag ska betala tillbaka på min privata skuld... nu, bara några veckor senare är det 20 000 kr!! Och då har jag betalat min sambo över 5000 kr alldeles nyss, för saker han lagt ut på renoveringen som jag inte kunnat betalat lika mycket för vid det tillfället!

    Det är så himla sköööönt att känna hur det minskar..... Jag lånade 50 000 kr för  något år sedan. Har betalat tillbaka 10 000 kr under 2017.. och nu plötsligt är det ''bara'' 20 000 kr kvar!

    Usch, jag känner mig såå ytlig nu.. och jag är verkligen inte en sådan person! Men jag känner mig så glad... de senaste 2,5 åren har jag haft det så jobbigt med utbrändhet, och allt vad det innebär - känna sig otillräcklig och värdelös. Att inte kunna göra det jag vill, för att orken inte finns. Det gör den inte nu heller.. men nu kanske den där känslan och stressen, av att de faktiskt väntar på sina pengar som de själva behöver, kan släppa lite när det nu kommer gå fortare att betala tillbaka.


    Vilken härlig känsla! Vad kul för dig
  • Anonym (Slösavillspara)

    Nu har äntligen januarilönen kommit, men den gick ju nästan lika fort . Jag har lagt om betalningen av mina studielån så att det dras varje månad för att undvika en smärre chock var tredje månad, vilket är bra men det blev helt plötsligt ännu en räkning nu i januari. Elen var också dyr. Dessutom fyller båda våra barn år nu i februari, så vi har givetvis köpt lite presenter. Har ändå gjort en budget och har redan fört över 2500 till sparkontot. Tur att februari är kort!

    Vi har fortfarande inte kommit igång med försäljningen av vår ena bil. Nu när det är kallt och mörkt och vi har varit lite småsjuka så underlättar det enormt med en bil var. Vi får fundera ett tag till på det.

  • Anonym (Slösavillspara)
    Anonym (Moln) skrev 2018-01-28 12:15:12 följande:

    Trots låg föräldrapenning och trots att många julklappar landade på denna månads kriditkortsräkning så blev det 10 000 över när räkningarna betalades. Måste dock erkänna att jag har syndat med lite shopping på rea och att vi ätit ute 4 ggr hittills (Hahah så dålig man är). Men känner mig stolt över alla storkok och min planering kring maten.. Mannen har haft matlåda i princip varje dag.


    Ja, något sånt räknar jag med att vi har kvar också. Alla räkningar har inte dragits än, men jag vet vad de ligger på. Har gjort veckomenyer och vissa rätter ska det göras storkok på.

    En oväntad utgifter denna månad var nya skridskor till stora dottern. Men visste ni att det finns skrillor som man kan ställa in till olika storlekar? Helt perfekt när de bara åker en gång om året. Dessa kan hon ha i tre år! En väldigt bra investering

    En dyr och tråkig grej nästa vecka: tandläkaren .
  • Anonym (Slösavillspara)

    Vi hade en hög räkningar denna månaden också, dessutom lägre inkomst pga vab. Men vi sparade 5000! Nu gäller det att klara oss på det som är kvar till barnbidraget om två veckor. Jag har handlat mat för denna veckan, sen är det bara nästa veckas mat kvar. Och lite bensin.

    Köpte förresten kläder till min stora tjej (som helt plötsligt vuxit ur allt) på next.co.uk på nätet. Vi brukar handla barnkläder i butik när vi är i England eftersom de är billigare (ingen moms) och det är roligt med något annorlunda än hm, lindex o kappahl. Ingen frakt och väldigt bra kvalitet. Dock får man titta noga i storlekstabellen. 140 är t ex 10år!

    Spännande att se vad elräkningen hamnar på nästa gång, nu när det är så attans kallt...

  • Anonym (Slösavillspara)
    Anonym (jacuzzi) skrev 2018-02-06 10:52:26 följande:

    Usch ja, nu är Vabruari här... Vi har klarat oss än så länge *peppar peppar* men vet många som varit sjuka i flera veckor. Nu är inte våra barn så jättesmå längre (fyller 4 och 8 år nu i Februari och Mars) så jag tror att de fått alla värsta baciller redan.. Ja, elräkningen blir nog inte rolig denna månad...

    Tycker det är så svårt med barnkläder, mina skulle egentligen behöva följa med till butiken och prova.... Sonen som snart är 9 år är jättesmal som ett streck och lång.. Dottern har lite mera hull men har verkligen skjutit i höjden sedan i somras... I somras var hon 98-99 cm i Juli/Augusti, och igår var vi faktiskt till BVC på 4-årskoll och hon var över 105 cm.... Så hon har vuxit typ 1 cm/månad senaste halvåret! Inte konstigt att kläderna är korta!

    Hur gammalt är ditt barn som har 140?


    Hon fyller 8 nu på lördag. Har alltid varit lång och ganska smal. Skulle tippa på att hon är typ 1,37 nu. Byxorna i 140 var inte för långa alls. Vi provar oftast, eller så köper vi modeller som vi vet funkar i respektive kedja. Jag tycker att kläderna över stl 128 är så trista. Man är ju ingen tonåring för att man har börjat skolan! Hm har ju i alla fall samma sorts kläder upp till 140.

    Lillasyster kan ärva det mesta och har inte så mycket åsikter som tur väl är.
  • Anonym (Slösavillspara)
    Anonym (jacuzzi) skrev 2018-02-16 09:19:05 följande:

    Heeej! Halva Februari har gått, tänk vad tiden går... Har ni shoppat något?

    Jag har faktiskt shoppat lite fast jag inte skulle... MEN jag hade en massa presentkort på H&M så jag köpte 3 par byxor till dottern som skjutit i längden.. så jag fick lägga ut några 10:or utöver presentkortet.. Så jag shoppade inte för så mycket. Jag har även lagt ut en massa kläder på tradera som går ut vid löningen och jag har redan fått bud på nästan allt, så det går över förväntan!

    En liten privat fråga, ni behöver inte svara!

    Vad har ni för räntor på era lån?

    På huslånet har vi 3,10% och det är bundet till hösten 2019.

    Vi har även dränerat, gjort om badrummet och bytt vissa fönster + ytterdörr.. Jag ringde banken i Onsdags och frågade hur sänkt ränta man kunde få på dessa tre lån... De ringde igår och erbjöd 1,90% (vi hade 2,05%) om vi fortsätter ha rörligt, och 1,81% om vi binder 3 år. Vi valde rörligt, så kollar vi om några månader igen vad de erbjuder.


    1,76 rörligt med ränterabatt på huslån.
  • Anonym (Slösavillspara)

    Vabbar idag. Så tråååkigt att barnen ska bli sjuka hela tiden.

    Och min man handlade smågrejer (typ färskpressad juice, nybakat bröd och annat gott men inte nödvändigt) för lika mycket pengar som jag hade veckohandlat för. Tur att han inte är så slösig annars .

Svar på tråden Hur mycket pengar kan vi spara till 1 Juli 2018?!