Inlägg från: Anotherone |Visa alla inlägg
  • Anotherone

    Hur visste ni att ni var redo?

    Jw83 skrev 2017-11-15 17:11:04 följande:

    Vi var en bit över 30 när vi skaffade barn.

    Jag tänkte: Vilken uppväxt vill jag ge mitt barn? Vilken uppväxt förtjänar mitt barn? Hur länge vill jag och pappan vara föräldralediga? Hur vill jag att mina barn ska bo när dom växer upp? Vilken relation vill jag att barnen ska uppleva mellan oss föräldrar?Osv.


    Så resonerade vi också. När man nu faktiskt har möjlighet att förbereda det här stora som det innebär att bilda familj. Varför inte göra det?

    Det behöver inte handla om massor av år men att avsluta en utbildning och jobba upp en sgi underlättar ju rätt mycket just för att man sen ska kunna ge sina barn den uppväxt man önskar för dem.

    Jag fick första barnet vid 25 och andra vid 36. Innan första kom hade vi utbildat oss, köpt bil och lägenhet samt rest en del och gjort lite grejer som var viktiga för oss. Jag hade ett jobb som jag kände att jag ville komma tillbaka till efter ledigheten. Sen har vi ju rätt många år emellan så innan syskonet kom har vi hunnit byta både jobb och boende. Men hittills har vi kunnat planera ledigheterna som vi velat och levt så som vi har velat leva liksom.

    Det hade inte känts så kul att behöva vända på varje krona, skola in tidigt och så när man kanske bara hade behövt vänta ett år eller två.

    Men samtidigt förstår jag den fysiska längtan man får i kroppen som kvinna. Den levde jag med i ganska många år innan vårt lillasyskon blev till och den går inte att skaka av sig <3
Svar på tråden Hur visste ni att ni var redo?