• hondär

    Kejsarsnitt eller vaginalt? Traumatisk upplevelse tidigare förlossning

    Känner igen den där förlossningen....... Låter lite som min.. Jag fick beslutat snitt efter 35 timmar på förlossningen, jag var helt slut! Hade inte sovit något och jag hade så ont. Epiduralen sövde mina ben men smärtan var kvar. Bara låg och ville dö.. De viste aldrig varför ungen inte kom men misstänkte att hon vänt på sig och hade ansiktet uppåt som din dotter så de vågade inte sätta sug klocka. Fick beslutat snitt men det var kö till operationen! Jag fick vänta två timmar till, jag var öppen 10 cm sen många timmar.. När jag äntligen rullades ner mot operationen tror jag att jag slappnade av lite och äntligen såg ett slut på helvetet. Massa sura människor på operation, jag bad dem kolla mig för de kändes konstigt och jag trodde jag hade jag ner mig men de vägrar kolla.. Snittet börjar, och AJ! Jag skrek bara aj vad gör ni och grät. Sen sövdes jag. Tillslut fick de ut ett barn på 4,0 kg. Jag hade inte bajsat ner mig, jag födde barn.. Vilket innebär att de när Jag var sövd fick gå in vaginalt och trycka upp barnet Tillbaka för att få ut henne ur snittet.. De spräckte livmodern på mig, från hörnet på snittet ner till tappen.. Jag blödde floder i dagar, hade så jävla ont. Kunde inte gå på toan på dagar.... Jag grät när jag kom hem och skrek att det var inte så här de skulle kännas att få barn... allt blev bättre efter att jag tagit sömntabletter och sovit ut. Aldrig mer barn sa jag då, ALDRIG. Jag är gravid med nr. 4 idag.

    Nr två skulle jag föda vaginalt, revansch sa dem... Och kunde de bli värre? Nej egentligen inte, förutom att få åka hem utan barn.... I Vecka 35 fick vi reda på att barnet var hemskt sjukt och Behövdes tas med snitt, det var en lättnad. Jag ville aldrig föda vaginalt..

    Ett planerat snitt är trevligt och mysigt. Ingen stress o otrevligheter. Spinal bedövningen går fort och är helt okej att ta, man är vaken och hänger med, och man är utvilad..

    Födde trean men snitt med och det är helt enkelt mitt sätt att Föda. De gör ont efter men man är snabbt på benen igen

  • hondär

    Trot el ej men jag är från Värmland.. Födde på csk. Andra barnet i Uppsala och tredje i kd på csk.

    Vill du inte föda vaginalt så låt dem inte tvinga dig. Vill du föda vaginalt så se till att få all hjälp du kan få. Jag gick på specialist mödra vården på samtal med en BM andra graviditeten.

    Gå igenom journalen och se till att du och din man vet vad som är okej eller inte så nu kan stå på er

Svar på tråden Kejsarsnitt eller vaginalt? Traumatisk upplevelse tidigare förlossning