• Åsa

    Hyresvärd betalar inte tillbaka

    Att polisanmäla skulle mest var en markering då det förmodligen skulle läggas ner; räcker att hyresvärden hävdar att han inte avsett att luras men inte har pengar nu så blir det inget brottmål.
    Skicka krav på /återbetalning/ och gå till Kronofogden om det inte funkar. (Men vänta med att hota med KF om du inte har bevis på betalningarna; kanske hyresvärden svarar på mail etc på sätt som styrker att du betalat.) Har du redan banköverföring eller kontrakt som visar på hyresförhållandet, och du redan försökt få tillbaka pengarna räcker det att kräv in dem, med tillräcklig tidsfrist för att sköta det praktiska, en vecka eller två kanske, och därefter gå till KF med bevis på att du begärt pengarna och inte fått dem. Det kostar några hundralappar förstås, så om du vet att detta är en meddellös lurendrejare som redan har betalningsanmärkningar kan det vara att slänga pengarna i sjön.

  • Åsa
    hissjocke skrev 2018-01-10 11:29:44 följande:

    Om jag inte fått det om bakfoten så tror jag att han har betalat till personen som innehar kontraktet och inte hyresvärden.


    Med hyresvärden menade jag här förstahandshyresgästen  (TS värd) men inser att det kan missuppfattas.
Svar på tråden Hyresvärd betalar inte tillbaka