• Anonym (X)

    Treåring för lång för bakåtvänd, vad göra????

    Små barn har stort huvud och inte så utvecklad nackmuskulatur. Därför sitter barn under 4 år bäst bakåtvända ifall det blir en krock/hastig inbromsning. Det har med ålder, inte längd att göra. Tittar man på mindre barn som leker, sitter de ofta ihoptrasslade med benen och att sitta med benen böjda i bilen är inte farligt.

    Vår son vände vi när han var 5 år, normallång och mellanstor bil. Åkte vi längre sträckor tog vi av skor/kängor för att han skulle sitta mer bekvämt. Vi var också noga med att inte prata negativt, typ påtala att det såg trångt ut.

  • Anonym (X)
    elin1989 skrev 2017-12-19 13:35:19 följande:

    Att sitta bakatvand skyddar just vid frontalkrock, om man blir pakord bakifran ar det forstas sakrare att sitta framatvand. Skillnaden ar att vid frontalkrock blir det mer skada efter att bada fordonen ror sig mot varandra, medan kraften blir mindre om man blir pakord bakifran.


    Blir man påkörd bakifrån har man kanske själv en hastighet framåt och bromsar, så det ändå är likvärdigt eller säkrare att sitta bakåtvänd.
  • Anonym (X)
    Anonym (Nyfiken) skrev 2017-12-19 13:06:19 följande:

    Har inte ifrågasatt dödlighet utan nyfiken på skador som faktiskt uppkommer när barnen inte sitter bra. Nej ingen vill att ens barn ska dö men vem vill ha allvarliga skador som kan bli direkt handikappande på lång sikt med? Man läser ju ofta om vikten med att barn ska sitta bakåtvända men inte vad som händer när de sitter åt rätt håll men ihopknycklade med benen. Frontalkrock är säkert att föredra men folk blir påkörda både bakifrån och från sidan i höga hastigheter.


    Inget jag har statistik på, men absolut hellre fula frakturer i benen än nackskador och intryckt bröstkorg och bäcken av bältet om barnet sitter framåtvänt. Ihopknycklade ben går att fixa.
Svar på tråden Treåring för lång för bakåtvänd, vad göra????