• Brumma

    Kan inte som vårdnadshavare träffa mitt barn hos mig

    Att ni inte har ett fast schema är fel - ni borde sätta er hos familjerätten och få ett överenskommet umgängesschema så att både du och mamma - och barnet - vet när det är dags för umgänge. Familjerätten har rätt i att ni måste träffas ofta. Hur ofta träffas ni nu?

    Det känns rätt långt att dra iväg en resa på fem timmar hem till dig för att "testa" om det funkar. Först behover ni umgås själva dagtid...

    Resten av vad du skriver - nej, det är inte helt ovanligt att barn kallar bonusföräldrar ba för mamma eller pappa. Om det är påtvingat anser jag det fel - är det från barnet så borde det vara barnets rätt att själv bestämma hur relationen till bonus pappan ska benämnas. Om barnet - som är minst fyra år - inte vet att du är pappa känns det ju som ngt du missat att prata om. Det ligger väl inte enbart på hans mamma? Här får du ta ett eget ansvar.

    Och nej, det är absolut inget fel i att man som närvarande bonusförälder har sitt bonusbarn - som man har samma relation till som om det vore ett biologiskt barn - som bakrundsbild på facebook. Även om du och dina vänner anser det ligger det ju utanför din kontroll - han får helt enkelt ha vem eller vad han vill som bakgrundsbild (så länge det inte går emot facebooks regler).

    Jag tror du skulle må bättre om du slutade tänka på hur fel du tycker det är att sonens bonus pappan har en så stor roll i ditt barns liv och vara tacksam för att sonen har en närvarande och engagerad extra vuxen i sitt liv.

    Så - se till att få ett överenskommet umgänge. Börja där. Och sluta tävla med bonuspappan.

Svar på tråden Kan inte som vårdnadshavare träffa mitt barn hos mig