Forum Tredje trimestern - Gravid
Varje medlem är ansvarig för sina inlägg.
 • Bebis i säte? Hur känns sparkarna?

  Mån 8 jan 2018 13:08 Läst 3340 gånger Totalt 7 svar
  Visar endast inlägg av Fliselisan - Visa alla inlägg
  Mån 8 jan 2018 13:08

  Hej,

  Ni som vet att er bebis ligger i säte, hur känns sparkarna för er? Vilken vecka är ni i?

  Jag är nu i v. 33+5, gjorde ett ultraljud i v.31 då bebis låg i säte, och var sedan hos barnmorskan en vecka senare då hon tyckte det kändes som att barnet vänt sig, och knappt var "ruckbart". ¨Samtidigt var hon förvånad att det hade gått så "fort" med tanke på att ultraljudet visat så bara en vecka tidigare.

  Är nu orolig att bebisen vänt tillbaka igen och ligger med rumpan nedåt. Jag känner mycket rörelser i hela magen, ibland nedåt, inte så jättehårda, ibland en bit ovanför naveln ofta och då lite hårdare och mer "tryckande" rörelser. Ibland känner jag något runt hårt lite ovanför naveln, tänker att det förhoppningsvis är rumpan och inte huvudet. Sen kan det kännas som hela magen ska vända runt sig, som bebisen tar sats och spjärnar emot där inne eller liknande.

  Mitt SF mått hade sjunkit en halv kurva, eller ett halvt sträck, hur man nu ska förklara. Barnmorskan menade på att eftersom ultraljudet en vecka tidigare var jättefint och visade normalstor bebis så behövde man inte fundera över detta. Hon menade att kurvan förändrats pga bebis "sjunkit ner" nu, och ligger rätt.

  Känner ni andra igen att måttet förändrats efter att bebis sjunkit ner? Förändras måttet även om bebisen ligger i säte? Som jag förstår sjunker den ner även då och fixeras fast med rumpan först?

 • Mån 8 jan 2018 13:54 #2
  cosinus skrev 2018-01-08 13:14:53 följande:

  Min sätesbebis sparkade på samma ställe som syskonen.

  De tre som är födda med huvudet ner hade ryggen efter min vänstra sida. Rumpan under vänster revben och sparkade på höger sida.

  Sätesbebin hade rumpan ner, ryggen på min vänstra sida, huvudet under vänster revben och sparkade på samma ställe som syskonen.

  Skillnad i att de med huvudet neråt liksom krafsade med händerna väldigt långt ner på höger sida (kändes som de var i ljumsken och krafsade) samt att sätesbebins huvud kändes mycket hårdare under revbenet än rumporna på samma ställe.


  Låg de på samma sätt hela tiden, efter att de fixerat sig? Alltså kunde du alltid känna ryggen eller rumpan på samma ställe?

  Bebisen kanske inte kan "rotera" efter att huvudet fixerat sig? Alltså snurra runt så platsen för till exempel rumpan byter plats, även om de fortfarande har huvudet nedåt?
 • Ons 10 jan 2018 18:57 #7
  cosinus skrev 2018-01-08 21:04:46 följande:

  Min bm hade konstant fel :) hon trodde alltid bebis vänt sig rätt. Men jag gick på TUL 1-2 ggr per vecka kunde vi ju se med UL att bebis låg kvar i säte.


  Ja, det är ju lite det man är orolig för, att de ska "känna fel" och sen upptäcka först på förlossningen att bebis ligger fel.
Logga in
Bli medlem
Svara i tråden...

Innehåll