Inlägg från: Anonym (Syster) |Visa alla inlägg
  • Anonym (Syster)

    Fått en placering med ett begåvningshandikappat barn

    Anonym (............) skrev 2018-01-14 22:27:10 följande:

    Men gud, du borde verkligen inte vara familjehem om du har sådana svårigheter att ge ett barn närhet etc. Stackars barn.


    Det är socialen som har brustit här INTE ts! Sådant här ska alltid informeras om innan och bara för att man är familjehem är man ingen supermänniska. Ts har dessutom velat ha hjälp så hon kan behålla barnet men socialen har sagt nej.
  • Anonym (Syster)
    Anonym (Hmmm) skrev 2018-01-16 22:23:21 följande:

    Det finns INGA bra familjehem, se till att barnet kommer hem - du har makten att göra det, något som föräldrar tyvärr aldrig har!

    Ta aldrig någonsin in nån ny stackars unge!


    Barnet far illa hemma, det är därför han har blivit placerad. Ts är visst ett bra familjehem, men hon har varken fått rätt information eller utbildning.
  • Anonym (Syster)
    Anonym (Hmmm) skrev 2018-01-17 07:21:36 följande:

    Ingen av oss har minsta aning om barnet farit illa hemma! Det enda vi VET är att barnet far illa nu!


    Jo, det vet vi eftersom barnet blivit placerat från första början. Barnet far inte illa, ta gör allt hon kan.
  • Anonym (Syster)
    Anonym (............) skrev 2018-01-17 07:28:44 följande:

    Eh givetvis har TS brustit då barnet måste slitas upp igen med allt vad det innebär.  Ts har uppenbarligen svårt att knyta an till andra barn än sina egna, något som inte bara kan bero på att detta barn har en funktionsnedsättning. 


    Jag förstår att det kan vara svårt att förstå då man varken har kunskap eller erfarenheten av den här typen av funktionsnedsättningar. Jag tycker ts förklarar ganska bra, men jag kan utveckla. Det här barnet kräver mycket mer än andra barn, ts har inte fått någon utbildning eller ens någon förvarning, det här har bara kastats på henne. De flesta föräldrar som får ett funktionshindrat barn blir överväldigade och chockade i början, det är mycket att ta in det är inget konstigt eller märkligt med det. Om barnet inte är ens eget blir det ännu svårare. Ts har bett om hjälp från socialen så hon kan ha kvar barnet, men socialen har sagt nej.
Svar på tråden Fått en placering med ett begåvningshandikappat barn