Inlägg från: Anonym (Barnsekreterare) |Visa alla inlägg
  • Anonym (Barnsekreterare)

    Fått en placering med ett begåvningshandikappat barn

    Instämmer till fullo med vad Lånemamma ovan säger.

    Del har placeringskommunen gjort en uppenbart briställig matchning när det placade och dels uppfyller de inte kraven på att erbjuda er stöd och utbildning för att kunna fullfölja uppdraget på ett bra sätt (se SoL 6kap §6c och §7a)

    Att ta hand om ett barn som familjehemmet är i sig ett svårt uppdrag och att då ta emot ett äldre barn med förståndshandikapp kräver verkligen rätt familj. Sen går mycket att ordna med hjälp av stöd och råd men saknar ni det genuina instresset för den typen av placering tycker jag ni gör rätt i att säga upp uppdraget så att barnet kan komma till "rätt" familjehem.
    Tycker absolut inte att ni ska se det som ett misslyckande från er sida. Ni gjorde ju vad ni kunde och har gett det en ärlig chans och även bett om hjälp i det.
    Sen kan ni ju för barnets skull försöka vara flexibla vad gäller uppsägningstider etc så att soc verkligen ges tid att hitta "rätt" hem till barnet.

    Lycka till och ta inte till dig av de inledande inläggen. Att vara familjehem innebär inte att ni ska förväntas kunna ta hand om vilket barn som helst utan att ni ska kunna erbjuda ett barn som matchar er familj ett stöd och boende under tiden det behöver det.

Svar på tråden Fått en placering med ett begåvningshandikappat barn