Inlägg från: EnsammaMamma |Visa alla inlägg
  • EnsammaMamma

    Ni som har gjort gastric bypass?

    Jag har gjort en sleeve för lite mer än ett år sedan, gjorde det pga svår IBS, jag hade även övervikt och viktnedgången var som en bonus...

    Jag fick lekage efter op men det slutade bra, hade inte ont länge, nån dag bara... det var svårt att lära sig äta på ett helt nytt sätt och har fortfarande svårt att få i mig nog med mat varje dag men mår toppen och kämpar på. Det enda problem jag har nu i efterhand är halsbränna och jag kräks om jag äter för mycket, hade mycket dumpings innan op men inga alls efter. Total viktnedgång 33 kg och har BMI 28 nu och är väldigt nöjd med det. Jag ångrar absolut inte att jag gjort detta, det har verkligt ändrat mitt liv till det bättre! Viktigt är dock att förstå att man måste få en helt annan syn på mat, inte äta med känslorna, vara noga med att få i sig nog med näring och bli riktigt duktig på att inte falla för frestelser, de är nämligen överallt!!!

  • EnsammaMamma
    Astoria skrev 2018-01-20 22:53:26 följande:

    Måste bara få ställa en fråga till er som har gjort/ska göra operationen. Vilka krav hade ert sjukhus på er? Att man ska ha ett BMI över 35 och ha gjort flera seriösa bantningsförsök vet jag men när jag googlar så står det lite olika. En del kräver att man dokumenterat sina försök och/eller inte lider av psykisk ohälsa, andra inte. Hur har det varit för det?


    Jag op på st Görans i Stockholm, hade BMI 36 tror jag, gjort många bantningsförsök och ett flertal gånger gått ner i vikt, men sen gått upp igen. Mitt problem var att aldrig få behålla maten jag åt, trots diverse medicinering i 20 år så rann maten bara rakt igenom kroppen, emellanåt fick jag ligga inne med dropp och tarmvila när kramperna och uttorkningarna var som värst. Alla vitaminbrister hade jag sedan innan, proverna ser bättre ut efter op HAHA

    Att jag var överviktig har att göra med att jag var ständigt hungrig eftersom inget låg kvar i magen, åt konstant! Mår verkligen som en prinsessa nu :)
Svar på tråden Ni som har gjort gastric bypass?