Inlägg från: Hedblomster |Visa alla inlägg
  • Hedblomster

    Vi som försökt med första barnet ca 1 år

    LLW skrev 2019-01-07 13:37:19 följande:

    Ja nu vill vi bara köra igång. De senaste tre månaderna har varit tortyr. Man känner sig så hjälplös och att försöka på egen hand känns så poänglöst.

    Gonal hade jag första gången också. Började ganska lågt men efter första UL höjde dom dosen. Tyvärr blev det ju ändå bara 5 ägg. Ska ta menopur denna gång men vet inte dos än. Ska ringa dom imorgon och fråga lite. Har aldrig varit gravid eller fått minsta lilla antydan till ett plus, det känns så jäkla långt borta :( förmodligen har vi problem med befruktingen eftersom inget tog sig förra gången. Får hoppas att icsi gör susen!


    Jag tror att våra problem beror på min enda äggledare och jag känner ju att det är hoppfullt att vi lyckats med en befruktning tidigare men det är ju inga garantier och speciellt inte att lyckas på första. Och bara en frysinsättning tex blir jättedyrt om vi skulle få till frysen och inte lyckas på första, hatar att ha ekonomiskt press samtidigt som jag är jätteglad att vi har råd att göra ens en ivf.

    Vad bra att ni får testa något nytt sen sist med menopur och icsi denna gång iaf! Icsi har ju gjort susen i många fall tex. Hoppas verkligen det går bra för er nu.
    Blogg: havingyourbaby.vimedbarn.se. Insta: ttcsomewhereinsweden. TTC sen mars-17. X i maj-17.
  • Hedblomster
    LillaLuna skrev 2019-01-07 21:55:40 följande:

    Vad skönt för er att få starta IVF (känner så med dig Jooosen att de första två inte lyckades)! Håller alla tummar och tår att ni lyckas allihopa! Har ju ändå blivit ganska många plus och bebisar från den här tråden menar jag...!

    Själv var jag på ett möte för eventuell IVF idag, kom hem med Letrozole och ännu ett (typ 6:e eller 7:e) ?försök lite till så ska ni nog se att det löser sig!?.

    ...

    Men det mest proaktiva som hänt på 19 månader nu, så jag tar det jag får...!


    Känner igen det där med att försöka lite till... Därför vi betalar för privat ivf nu. Men ändå skönt att få letrozole iaf, det värsta är ju att inte få testa något nytt. Har du problem med ägglossning? Hoppas det funkar bra iaf!
    Blogg: havingyourbaby.vimedbarn.se. Insta: ttcsomewhereinsweden. TTC sen mars-17. X i maj-17.
  • Hedblomster
    Jooosen skrev 2019-01-08 04:40:23 följande:

    Ja men håll positiviteten uppe tycker jag!! Jag började oxå på 150 i tre dagar sedan 125 resten om ja minns rätt! Fick oxå typ standard! Ja vi skulle nog kunna börja med ivf 2 nästa mens. Men är på en annan arbetsplats just nu i tre månader o känns lite segt att behöva bli borta då och då. Samtidigt som ja inte vet om jag är helt redo för äggplock och hur ja mådde efteråt (sjukt öm i över en vecka). Och just nu känner jag mig lite osäker på hela relationsbiten. Urs vad detta gör med oss!! Vill inte låta negativ! Ser fram emot att följa din ivf nu! Lycka till :D


    Förstår varför du funderar på att vänta isf. Och det tar verkligen på förhållandet med barnlösheten och allt... Man är inte på samma plan jämt heller. Kunde du jobba efter äggplock trots ömhet? Är lite rädd för den biten... Tack <3
    Blogg: havingyourbaby.vimedbarn.se. Insta: ttcsomewhereinsweden. TTC sen mars-17. X i maj-17.
  • Hedblomster
    LillaLuna skrev 2019-01-12 18:13:16 följande:

    Jag är så nära att också bara betala. Få det överstökat liksom... Tycker du att det har varit smidigt? (Inte personligen, då jag minns att du tyckte det var jobbigt ekonomiskt i och med din sambo...)

    Plussade för 4:de gången i tisdags, men idag är testet stendött igen och jag störtblöder som vanligt. Så bevisligen inga problem med ägglossning, är faktiskt ganska säker på att jag fick dessa utskrivna som placebo, för att hålla mig lugn i några månader till. Så att IVF:en som jag efterfrågat i 8 månader nu skjuts på lite till....


    Det har varit oerhört smidigt med privat klinik! Ingen väntetid och man är så välkommen när man hör av sig. Bara att börja på en gång. Gynekologen jag går till på hemmaplan är också så smidig att boka tid eller ställa frågor till. Är bara positivt inställt förutom kostnaden då. Är ju skönt att min sambo är med på tåget just nu men om vi inte lyckas på första försöket vet jag inte vad planen är...

    Vad jobbigt att du kan bli gravid och plussa men att det inte går vägen! Då undrar man ju vad problemet är. Har nån tittat efter tex polyper eller myomer i livmodern? Har en känsla av att offentlig vård vill skjuta upp ivf föralltid om se kan...
    Blogg: havingyourbaby.vimedbarn.se. Insta: ttcsomewhereinsweden. TTC sen mars-17. X i maj-17.
  • Hedblomster
    LillaLuna skrev 2019-01-13 22:05:14 följande:

    Åh, blir bara mer sugen när du säger så...! Men, har lovat min sambo att vi ska försöka ytterligare 2 cykler med Letrozole innan jag kräver IVF på ett eller annat sätt. Så mars blir det tidigast för mig då... förmodligen privat...

    Jag har haft så många som har kollat mitt underliv det senaste året, så verkar omöjligt att något skulle missats... Jag själv är ju övertygad om att det är livmodern på något sätt, men tydligen så undersöker man inte den mer än med ultraljud?

    När har du äggplock? För visst är det det som står näst på tur för din del?


    Varför är män så sega! Man vill ju bara börja nuuuu... Pratade med min sambo igår och han vill inte fortsätta privat pga kostnaden men vi står inte ens i kö till landstinget så lyckas vi inte nu får vi börja om och vänta många månader igen.

    Ok ja då har de såklart tittat på det mesta kanske :(

    Jag måste antagligen göra ett till ultraljud så vet inte... Kanske fredag, kanske början av nästa vecka...
    Blogg: havingyourbaby.vimedbarn.se. Insta: ttcsomewhereinsweden. TTC sen mars-17. X i maj-17.
  • Hedblomster
    LillaLuna skrev 2019-01-17 17:52:07 följande:

    Vet verkligen inte varför det ska vara så segt och ryck-på-axlarna?! Är så less på min sambos ?nähä, jaja, nästa gång funkar det säkert!? NEJ DET GÖR DET JU UPPENBARLIGEN INTE?! Sluta vara så jävla blasé!

    Sorry.... bara så less på allt och hela den här situationen speciellt. Denna månad har det varit tyngre än på riktigt länge. Mina tankar kretsar jämt kring hela bebis-grejen. Får aldrig någon paus känns det som.

    Hur många återföringar har ni kvar på detta första försök? Förstår att det känns jobbigt och stressigt om han inte vill bekosta ett till...

    Har du fått en tid för ultraljud tills imorgon?


    Förstår dig verkligen! Det där med paus har jag känt många ggr... Man kan aldrig slappna av och sluta tänka på det...

    Är också trött på det men samtidigt glad att vi gör ivf men lyckas det inte så har ju sambon bestämt att vi ska återgå till landstinget och stå i kö så känna så pressat...

    Det ingår en färsk återföring förutsatt att man får något befruktat då :) så om vi får till frysen kostar det 15000 att återföra.

    Var på ultraljud igår och det såg bättre ut nu! Kanske 10 blåsor om alla hinner växa till sig! Äggplock bokat på måndag!!! Så nervös!
    Blogg: havingyourbaby.vimedbarn.se. Insta: ttcsomewhereinsweden. TTC sen mars-17. X i maj-17.
  • Hedblomster
    LillaLuna skrev 2019-01-18 21:22:28 följande:

    Nej, kan verkligen inte sluta tänka på det hela tiden jämt.... Särskilt dagar som denna: en kollega råkade försäga sig om att hon väntar barn. Min sambos kompis berättar ovetandes om att hans kk råkade blir gravid och de gjorde abort. Och som pricken över i så ringde min sambos bästa vän och berättar att han måste avsäga sig som toastmaster pga BF två dagar efter vårt bröllop. Han och hans tjej har alltså varit tillsammans kortare tid än vi har försökt att bli gravida. Började störtgråta hysteriskt och min sambo fick panikljuga om att jag var i duschen om inte kunde prata, men hälsade. Är inte ens lite glad så känner mig som en genomrutten person.

    Åh, hoppas hoppas på att alla 10 växer till sig!! Så får ni massor med syskon till frysen!

    Förstår det känns läskigt, och spännande! Avundsjuk men inte missunnsam!


    Oj vad mycket sånt för dig nu! Råkade höra en kollega berätta för en annan förut idag att hon är gravid... Visst jag ska åka och återföra ett embryo imorgon så det känns okej, kanske kanske kanske är jag också gravid snart men kanske inte... Man känner sig bara som att man inte hänger med, alla andra går framåt i livet men själv står man bara kvar på samma punkt.

    Förstår hur du menar med avundsjuk men inte missunnsam! Jag har varit så avundsjuk på de som fått ivf remiss innan mig i den här tråden tex för att de bor i ett landsting där man kan få det tidigare än här. Hade nog mått dåligt över det även nu om vi inte hade köpt ett försök. Vet inte hur det känns om detta försök misslyckas...
    Blogg: havingyourbaby.vimedbarn.se. Insta: ttcsomewhereinsweden. TTC sen mars-17. X i maj-17.
  • Hedblomster
    LLW skrev 2019-01-25 10:01:22 följande:

    Nu är äggplocket äntligen klart. Vi fick ut 9 st denna gång, så det känns mycket bättre än förra då vi endast fick 5.

    Återföring blir på måndag om inte minst 5 blir befruktade, då blir det på onsdag!

    Imorgon ringer dom och berättar hur det gått. Kommer inte kunna koppla av tills dess känner jag. Så livrädd att det ska gå åt helvete igen och att inget ska bli befruktat denna gång heller... men 9 är bra mycket bättre än 5 så lite hopp tändes faktiskt.


    Vad kul med 9 st! Det är ett bra resultat ju! Hoppas på bra besked angående befruktning!

    Vi sätter in en 5 dagars imorgon!
    Blogg: havingyourbaby.vimedbarn.se. Insta: ttcsomewhereinsweden. TTC sen mars-17. X i maj-17.
  • Hedblomster
    LLW skrev 2019-01-25 13:32:12 följande:

    Tack så jättemycket <3Åh vad spännande! Fick ni fler till frysen? Hur har det gått med lutinus? Jag hann bara ta två gånger sist eftersom dom ringde dagen efter och sa att inget blivit befruktat. Rädd att jag kommer glömma bort att ta tre gånger om dagen :/


    Vi får veta imorgon ifall något går att frysa tror jag och sen får vi brev med slutgiltiga frysresultatet men hoppas iaf :)

    Tycker inte lutinus är så farligt faktiskt! Funderar också på hur jag ska komma ihåg 3 ggr per dag haha men gått bra hittills. Blir lite kladdigt men annars helt okej!
    Blogg: havingyourbaby.vimedbarn.se. Insta: ttcsomewhereinsweden. TTC sen mars-17. X i maj-17.
Svar på tråden Vi som försökt med första barnet ca 1 år