Inlägg från: JohannaSaGo |Visa alla inlägg
  • JohannaSaGo

    Kan mitt arbetsschema förstöra sonens rutiner

    Hej nu närmar sig inskolning och jobb!! 


    Men idag började jag nojja över att mitt arbete har så dåligt tider för att bibehålla fasta rutiner, eller går det?? 


     


    Sonen sover nu 20:00-06:30. Vi kommer behöva tidigarelägga nattningen och vakna tidigare..


     Hade variit perfekt om man jobbade 08-16 jobb typ..


    Men vissa dagar kan jag börja 06:15, 08, 10, 15.. alla dygnets tider. Pappan åker till jobbet 06:15 varje dag. 


    Det skulle iallafall innebära att sonen tidigast måste lämnas 06:00 på förskolan
    (jobbigast är att vi nu i 6 månader har plats på en privat förskola som öppnar 07, så sonen måste lämnas 06 till mormor som får skjutsa han till förskolan dom gånger jag börjar för tiidgt, tills vi får plats på dagiset vi valt om 6 månader, där öppnar dom 06:00)


    Så då tänker jag att han tidigat måste vakna 05:30 (för att skjutsas till mormor och äta frukost där) 

    Men då tänker jag att även fast jag börjar 09 någon dag får han ju fortfarande vakna 05:30.. 


     


     


    Men ärligt nu, är det bra för ett barn att vakna sååå tidigt? Är det normalt? SÅlänge han somnar tidigt på kvällen liksom..


     


     


    Lite problem kan det ju bli att hålla sig vaken till lunch på förskolan , men vad ska man göra =( Alla jobbpass innan 07 ska jag försöka byta bort med kollegor, men för att hålla fasta rutiner "ifall att jag börjar 06" så måste han ju vakna 05:30, är det Ok för ett litet barn? I min värld är det nämligen inte riktigt morgon så dags XD  sova typ 19-05:30

  • Svar på tråden Kan mitt arbetsschema förstöra sonens rutiner
  • JohannaSaGo

    tillägger att dom gånger ja börjar runt 06 ska jag försöka se till att sonen kan sova hos mormor dom gångerna hon inte jobbar natt.. då skulle han kunna ha kvar sina rutiner och vakna kring halv 7.. problemet är väl ifall vi inte har barnvakt någon gång, då är det ju taskigt att vi inte vant in honom att vakna vid halv 6, hm..


     


    Varför jag inte heller vill ändra rutiner är för att jag vill försöka byta jobb till ett jobb med vanliga arbetsttider, eller studera.. =/ då skulle 05:30 känner för tidigt för morgon varje dag, men det kanske man kan ändra tillbaka sen 

  • JohannaSaGo
    Iowhannah skrev 2018-01-22 14:14:57 följande:

    Barn mår bra av rutiner men de bryr sig inte mycket om klockan så jag tror inte det är några problem. Både sambon och jag jobbar oregelbundna tider och sonen börjar förskolan allt ifrån 06:15 (när de öppnar) till 10:00 (strax innan lunch). Han har iaf varit väldigt anpassningsbar, även om de tidigare morgnarna inte är hans favoriter. Vi brukar göra oss iordning och vänta in i det sista med att väcka honom (vi byter kläder på honom medan han sover t ex) och sen får han mysa med personalen som öppnar och hjälpa till att plocka fram frukosten på förskolan.

    Jag minns att det kändes rätt lyxigt att vara först på förskolan (iaf om det bara sker ibland), man fick ha alla leksaker själv och fick full uppmärksamhet från personalen och det var lugn och ro innan de andra kom.


    Tack för svaret.. men hur dags börjar ni klä på honom om han är på förskolan 06:15? Och sen.. om du börjar 10 så att säga, vaknar han ungefär samma tid ändå? Klarar han sig ända till lunch när han är på dagis redan 06:15 då?? =/ 

    Sonen blr jättetrött 5 timmar efter han stigit upp..  och kommer behöva va vaken 6-7 timmar på förskolan innan vilan efter lunch.. vill inte börja exprimentera med förmiddagsvila osv =( 
  • JohannaSaGo

    Var nog lite otydlig.. när sonen byter förskola efter sommaren kan ju pappan lätt lämna sonen 06:15 på dagis:) men ska ändå byta jobb till ett 08 jobb för att slippa så tidiga mornar..

Svar på tråden Kan mitt arbetsschema förstöra sonens rutiner