• Etta

    Syskonförsök via IVF våren 2018

    vinterbebis12 skrev 2018-06-23 10:09:36 följande:

    Tar du ändå lutinus eller Crinone? Jag börjar normalt också småblöda efter 8-10 dagar. Jag har kort lutealfas vilken förlängs med progesteron. Tar även b-vitaminer för att förlänga den, dock osäker på varifrån jag fått den informationen eftersom det var 9 år sedan vi började försöka. Fick du en vanlig mens igår?

    Va kul att höra av icsi gjort skillnad.


    Nej, jag tar inga hormoner alls, ska fråga om jag kan få det inför nästa återföring, har också kort lutealfas men när jag tog upp det fick jag bara höra att man får bäst resultat på helt naturlig väg och att det inte skulle göra skillnad.
  • Etta
    vinterbebis12 skrev 2018-06-25 11:44:45 följande:

    Tillbaka från äggplock. 12 ägg (från 15 blåsor). Så lättad att det blev fler än förra gången. Har fått 12 två gånger tidigare och då har det blivit barn så hoppas vi har samma tur nu.


    Håller tummarna!! Vet ni hur det gått nu?
  • Etta
    vinterbebis12 skrev 2018-06-27 20:58:14 följande:

    Det blev bara 10 ägg tillslut. De gjorde icsi på 6 och av dem blev 5 befruktade. Av de som de gjorde vanlig IVF på blev ingen befruktad. Så en sattes in idag och så odlar de vidare fyra. Lite besviken men samtidigt vet jag ju oddsen vid min ålder...


    Tycker det låter som bra resultat! Vi fick ju väldigt bra nu sist, men innan har vi fått 5 befruktade av 10 på ICSI och 1 av 10 på vanlig ivf. Hoppas på några till frysen! Och såklart på embryot i magen! :)
  • Etta
    vinterbebis12 skrev 2018-06-26 19:24:32 följande:

    Kör ni igång igen efter sommaren?


    Ja, ska ringa första öppet-dagen vilket är 30/7 för vidare planering, troligtvis sista i frysen i naturlig cykel igen.
  • Etta
    LovisaM skrev 2018-06-21 10:20:16 följande:

    Trist med mensen deppa å ta nya tag!

    En gnutta hopp kan jag skicka då jag fått plus idag rd 8 med tvådagars, "brukar" få missfall runt rd 18 så väntar oroligt på att tiden ska skynda på.


    Hur går det för dig?
  • Etta
    jaktenpaflow skrev 2018-06-28 22:25:32 följande:

    Hej alla!! Vet att ni hängt ihop i tråden ett tag men hoppas det är ok att jag hakar på:) Har läst igenom tråden och kul att se så många som plussat och vi som inte har det, vår tid kommer snart!!:)

    Jag och min man var försökt i ett års tid att försöka få ett syskon till vår tvååring som kom till på naturlig väg. Jag tvingade till mig en utredning i våras ocj det visade sig att jag hade en säcktuba på höger äggledare efter en äggledarinflammation. Så nu är jag två äggledare fattigare... Har haft sån ångest över att det blir för stort glapp mellan ett eventuellt syskon och vår tjej, alltid velat ha tätt:( Skulle åka till Danmark nu i juli men hittade en klinik i Sverige som gör IVF även under sommaren. Så nu är första mötet imorgon!:) Är orolig att min ägglossning påverkats av operationen nu i juni men hoppas få komma igång så snart som möjligt! Någon som har erfarenhet av PCO och IVF?

    Så otroligt skönt att jag hittat denna tråd! Men fler i samma sits som en själv:) (Förlåt för heeemskt lång presentation haha)


    Välkommen! :) Jag känner igen dina tankar, har en dotter som är 2,5 år och hade verkligen hoppats att det skulle bli 2-3 år mellan henne och ett syskon, men försöker nu acceptera faktum att det snarare blir 4-4,5 år om det ens blir! vi gjorde ivf även med henne så visste ju det kunde ta lite tid men pga av massa strul med cellprov och köer (i landstingsvården) lyckades vi inte komma igång med första återföringen förrän i januari i år trots att jag tog första kontakten i maj förra året. Så stressen har funnits sen dess! Tyvärr ingen erfarenhet av PCO men tror det är en vanlig orsak till ivf va?
  • Etta
    jaktenpaflow skrev 2018-06-29 15:07:36 följande:

    Jaha då är bollen verkligen i rullning. Första läkarbesöket idag och börjar med sprutorna nästa mens. Hoppas verkligen kroppen inte påverkats för mycket av operationen och att cykeln blivit helt rubbad! Skulle haft ÄL i onsdags men inte fått utslag än. Dock trodde läkaren idag att jag redan haft ÄL och bara missat den:/ Hoppas på det! Ska ta 150 IE gonal-f, vet någon om det är en hög dos? Är så rädd för överstinulering men får väl lita på läkaren haha:) Kul att vara igång och verkligen ha en chans!! Har ju försökt i ett År när vi i princip haft 0 chans...


    Skönt att vara igång så snabbt! 150 tror jag är något av standarddos, jag har börjat på det alla gånger (men fått förändra både upp och ner sedan).
  • Etta
    myran skrev 2018-06-29 13:46:25 följande:

    Åh, förstår tankarna, svårt det där! <3

    Det sägs ju att 4 år emellan är idealet för kroppen, barnets utveckling m.m., men jag tänker att det är olika vad man tycker är bäst. Det finns för och nackdelar med allt. Själv skulle jag inte orkat vara en bra mamma med två små på en gång och kanske ett svartsjukt litet storasyskon som inte förstår varför en bebis ska in i familjen. (Jag har haft så mycket med flera dödsfall och olycksfall i familjen, flytt och andra omställningar åren sen sonen föddes, orken var i botten). Samtidigt kan det ju vara skönt med nära i ålder så de kan leka när de blir lite större (även om personligheterna ibland gör att det ändå inte blir så haha).

    Jag kommer nu att ha 5,5 år mellan och tycker det känns toppen. En storebror som får gott om egen tid med oss, som är mer självständig, som går att resonera med och som gärna hjälper till :) Det blir lite stor skillnad i ålder men han får ett syskon, det känns fint. Och som han längtar!!! De kommer ju inte att veta om något annat :)


    Skönt att få lite annan input! Vi hade tänkt dra igång försök med syskon redan när hon var strax över ett, men då kände jag mig inte alls redo och kände starkt att jag liksom ville ha min kropp ifred! Men tror man är präglad av det vanligaste och att folk i ens omgivning har 2-3 år mellan barnen. Det är även 2,5 år mellan mig och min syster så då är det lätt att tänka att det är der perfekta! Men handlar ju om väldigt mkt annat också, som personlighet osv! min mans syster är fem år äldre än honom och även om de inte lekte så mkt som barn så har de i vuxen ålder en jättenära relation. Tråkigast är ju förstås om det inte blir syskon alls, men det får ju gå det också!
  • Etta
    A1610 skrev 2018-07-02 12:06:29 följande:

    Hej, ny i tråden här!

    Vi gjorde först Ivf- försöket i fredags och fick tillbaka en blasto. Idag måndag- jag vet tokigt tidigt, tog jag ett gravtest och ser tydlig en svag skugglinje.

    Det är nio dagar sedan Ovitrelle som kan ge falskt pos i upp till 10 dagar, så det kan vara en möjlig orsak.

    Men jag funderar; är på ruvardag 3 (visst?) men rent tekniskt också ÄL + 7, så visst borde man kunna plussa om man är gravid inom 2 dagar då man då är ÄL +9 och många test kan visa graviditet 5 dagar innan mens som alltid ska komma 14 dagar efter ÄL (ÄL +14)...hänger ni med....haha!

    Summan är att Ruvardag 3-4 inte behöver vara så extremt tidigt för att kunna se ett plus, eller?


    Välkommen! :) Jag har aldrig testat så tidigt så vågar inte svara på om det skulle kunna vara så. Ta ett nytt om ett par dagar! :)
  • Etta
    jaktenpaflow skrev 2018-07-02 21:01:20 följande:

    Okej, intressant... Tycker det är så otroligt häftigt hur allt detta funkar! Håller tummarna för dig och hoppas jag är i dina skor om en månad:) Är ert första barn också IVF? Vi har också en liten som blev 2 nu i juni. Hade hoppats på lite tätare men nu är jag bara glad om jag blir gravid ingen öht... Vi bor i Sthlm men går i Uppsala:)

    Måste lämna svar till kliniken om vi ska ta ett försök eller trepack... Så himla svårt att säga, hur har ni andra resonerat?


    Vi tog trepack, och väldigt glad för det nu! (Men hade jag blivit gravid på första hade jag ju inte tyckt det såklart ;) )Ett försök innebär iaf där vi går enbart en färskinsättning och sedan att man betalar 16 000 för varje frysinsättning. Men har man då betalat för tre försök så kan man byta två frys mot ett av dem, och det är så vi gör nu. Å ena sidan tror jag det hade känts mer stressande att bara ha betalt för ett, å andra sidan kan man ju bli lite sur på att man ska betala för försök som ev inte blir av och inte får pengarna tillbaka.
Svar på tråden Syskonförsök via IVF våren 2018