• Anonym (PP)

    Varför köper ni begagnade bilar från bilhandlare?

    Jag hat köpt mina 4 senaste bilar, både nya och begagnade, av stora bilhandlare. Den senaste begagnad och den kostade 280.000kr. Jag kunde lämna en bil i inbyte. Jag fick garantier och har en relation med säljaren som kommer vara i flera år (den här bilfirman försvinner inte hux flux). Jag kommer serva bilen på samma ställe.

    Att en bil har ett pris på hos en bilfirma betyder inte att det är slutpriset. Det går att pruta på.

    Jag har ägt 10 bilat i mitt liv och kommer inte göra en affär till med privatpersoner. Det är alldeles för mycket skambud och idioter vid handel med bruksbilar.

    Sportbilar och speciella modeller kan det nog vara annorlunda med, folk vet vad saker är värda.

  • Anonym (PP)
    AMEX skrev 2018-02-15 18:28:44 följande:

    Fast vad jag jämför med är att köps på auktionssite och bilhandlare. På auktonssiten träffar man inte på pruttarna och skummisarna. Köpare och säljare träffas aldrig, det är ju som att köpa via bilhandlare på det sättet.


    Sant. Men jag vill ha en relation till säljaren i flera år, så länge jag behåller bilen. Det är mitt huvudargument att vare sig sälja eller köpa själv eller via auktionssite. Men idén med auktionerna är jättebra och jag förstår om det är många som tilltalas av idéen :)
  • Anonym (PP)
    AMEX skrev 2018-02-16 09:24:45 följande:

    Är det alltså tryggheten som är viktigast i en begagnat bilaffär? Är det inte tryggt att betala mindre från början och ha 20-40 tusen att reparera bilen för om det behövs?


    För mig, nej. Jag vill ha ett problemfritt bilägande och är beredd att betala för garanti och åtaganden.

    Som redan nämnts i tråden, min bil kostade 280? jag gör inte bilaffärer med privatpersoner med de summorna.

    Andra har kanske inga problem med det, jag gör det inte.
  • Anonym (PP)
    AMEX skrev 2018-02-16 12:04:53 följande:
    Nu tänkte jag inte jämföra med privat utan via mäklare eller auktionssite. Det blir ju som att köpa av handlare på sätt och vis. Samma bil är dagen efter (verkligen dagen efter) helt plötsligt 40 000 dyrare hos traditionell bilhandlare än den såldes för på auktionsiten/mäklaren. Allt sköts ju av dem, kundkontakter, kvalitetsbedömning mm.

    Är det för att de flesta inte känner till att de finns? Eller vill de betala för art handlaren köper in den och sen säljer den?
    Berätta  gärna vad du menar  med  att "det är som att köpa av en handlare  på sätt och vis".

    Vad  är  det  som  skiljer?

    Läser  jag  på t ex  kvdbils hemsida så  är det MRF-garanti  som  gäller för nyare  bilar. Säljare och köpare har ingen dirketkontakt. Det  betyder  att  det  är  Kvdbil  jag  ska vända mig till om jag köpt biil  där och jag ska reklamera.  Det  är mycket  möjligt att det kommer  fungera jättebra. De är dock i min värld dock mycket  mer  anonyma  än om jag vänder  mig  till min bilhandlare som har sin kompletta bilhall  och serviceanläggning 1 mil bort  från  där  jag bor. Där jag också kommer lämna in min  bil för service. Jag får en  lånebil vid reparation  som  går under garanti etc.

    Än  en gång, jag pratar om att jag vill ha en långsiktig relation med en säljare som jag kan ha kontakt med så länge jag äger bilen. I mitt fall, runt 5 års sikt. En  sälljare som gör auktoriserad service och reparationer och som gör extra goodwill. Jag  ser  inte  Kvdbil som  den  leverantören.

    Jag är fullt medveten  om att jag får betala mer  för  det.  Men,  priset i bilhallen är  förhandingsbart så dina jämförelsesiffror behöver  inte  stämma.
  • Anonym (PP)

    Du tar upp ett exempel TS där prisskillnaden varit stor mellan auktion och utgångspris hos handlaren. Prisskillnaden beror också på priset på att på auktionen var lågt. Vad tycker säljaren på auktionen när denne ser att en bilhandlare kan lägga på så mycket på dennes före detta bil?

  • Anonym (PP)
    AMEX skrev 2018-02-19 10:05:28 följande:

    Ja men är det värt 30-40 tusen mer (20%)?


    Du tar din bil som exempel men finns det mer utförlig statistik på prisskillnader på auktionssite och handlare?

    Just din bil kanske inte nådde sitt optimala pris på auktionen vilket gjorde skillnaden stor på auktionspriset och utgångspriset hos handlaren.

    Vad tycker du hade varit ett mer rättvist pris på din bil på auktionen?
  • Anonym (PP)
    AMEX skrev 2018-02-19 13:25:54 följande:
    Hur tryggt är det egentligen? På KVD tex är bilen grundligen igenomgången, maskinella problem, servicar och minsta lackrepa redovisas. Varför är det tryggt att betala mer? Är det inte tryggare att ha 20% i handen? Så bestämmer du själv vad som behöver repareras eller ej, och slipper tjafsa vilka ev fel som täcks av garantin eller ej?
    Men jobbar  du på Kvd  eller? :)

    Varudeklarationer  finns även hos bilhandlarna. 

    Om  jag får 20% extra i handen av att handla från t ex Kvd för att lösa reparationer, vad är då garantin på Kvd värd?

     Återigen, men en dåres envishet: Priset hos bilhandlaren är ett utgångspris och senast jag köpte bil förhandlade jag ner det över 10%. Prisskillnaden i praktiken blir inte 20%. KvD listar naturligtvis siffror som  talar i deras sak.

    De ärenden Kvd tar på garanti, vilka verkstäder fixar dom? Som kund har jag ingen koll  och ingen egen styrning på vad som händer. Det har jag om jag har relationen  direkt  med märkesverkstaden  som har all kunskap om mitt bilmärke direktkontakt  med generalagent  och tillverkare. 

     

Svar på tråden Varför köper ni begagnade bilar från bilhandlare?